Neznam i jas prva bremenost mi e, kako ke se vrakame vo normala. I jas pred toa mnogu vnimavav na linija, se pridrzuvav na dieti vezbav za da imam takva tezina zosto i jas sum sklona kon debellenje. Sega mi se jade premnogu a i nesakam da trpam si mislam mu se jade i na bebeto i si krkam. Do 9ti garant preku 100-ka
Of lele maki nasi ama aj ne sme ni prvi ni posleedni.edna prijatelka se zdebeli 30+ pocna so 70.100 i nes imase a sega ima 55kila godinka ima maloto.se tesam jas so nea hahahha znam deka ne e ubavo ama takvi sme be aj sto da pravime koga ni se jade plus i sme meki po dusa zatoa se debelime
Не се секирајте премногу за килограмите. Се додека нормално јадете, имате апетит и бебето е во ред, немате причини за грижи. Ниту пак некој има право да ви дава било каков коментар за големината на стомакот, килограмите, лицето, кожата итн... (Ова го кажувам заради лично искуство-една роднина ми се јави после 3 години за да ми честитала НГ и да ми каже дека не очекувала од мене, така слаба, толку да ми биде голем стомакот?! WTF?!?). Инаку, ова ми е втора бременост, правилно се хранам, ама таква ми е бременоста, не ми бара телото слатки, секој ден јадам лосос и зеленчук за ручек, друго не ми се јаде, и пак си качувам во килажа. Салатите ми се секојдневие. Од слатко јадам само мед. Пијам чај, кафе не пијам, на безглутенска диета сум уште од пред 2 години заради здравствени причини... Едноставно јас сум таков телесен тип. Во бременост си качувам. 25 недела сум и имам 11 кг плус... Добро сега, има врска и тоа што почнав со 56 кг, 171 см. Во првата бременост на крај имав 80 кг а исто почнав со 56 )) 24 кг сум качила )) Тогаш мислев дека никогаш нема да ги симнам, а уште првите три месеци симнав 20кг. Без посебни диети. Се надевам и со вторава бременост ќе имам добро искуство. Нормално, треба по малку да се пази. Имам „среќа“ што заради здравствени проблеми не смеам шеќер, глутен и некои други „виновници“ за дебелеење, па барем знам дека правам се што можам, а можно е пак да имам некои 20кг плус до крај. Не се плашам. Баш едвај чекам да ги симнам хахаха Инаку, не кажав и дека вежбам во целата бременост - тоа ми е и хоби и втора работа Вежбањето во првата бременост ми помогна за лесно враќање во нормала. И за енергија во текот на бременоста. Кога не вежбам се залежувам и станувам мрзелива и само ми се грицка нешто...
Здраво девојки, еве и јас да си кажам веќе сум 6 ти месец 23 недела точно и имам качено само 1 килограм не знам какво чудо се случува со мене но фала богу и така си имам 91 кг дали и на друга и се има случено истото и дали ќе надокнадам до 9 ти
Најпрво здраво на сите јас сум нова на форумов. Нема што да се плашите да гладувате или не знам што. Јас почнав со 60 и на пораѓај отидов со 92. Сега 9 месеци откако се породив сум 57кг. Да мајки без никакви диети никакви гладувања. Бебушите има така дообро да ве стопат да бидете манекенки хаха. Уживајте во бременоста и не се оптеретувајте со килограмите толку.
Секоја бременост е индивидуална врз основа на нашите организми. Некои качуваат и подоцна кога реално поголемата тежина се накачува и подоцна кога бебињата се гојат, во почетокот и не толку многу. Но сепак се е индивидуално нема правило кој кога качува и се дебелее. Некој помалку некој повеќе, и до исхраната е не е дека не е ама и до организмот многу.
Јас до 3ти месец изгубив 3кг бидејќи повраќав, а сега тукушто влезена во 9ти ,со цели 12кг плус сум...Само се надевам после породување ке успејам да си ја вратам старата линија...
12 kila + vo bremenost e kec na desetka ti 10 kila ke izgubis pri samiot poragaj so lesno na poragaj!
Eve me i mene da se pofalam so kilazata moja haha Od utre 27ma ned a veke sum popravena 14 kg :/ a na mene samo stomak, basket kako da sum lapnala malku vo butovite i zadnikot sum popravena, ostalo sve isto
Од секогаш им завидував во позитивна смисла на трудници кој се слабечки и имаат само стомаче ,јас жени како Рамбо сум сегде се пополнувам од глава до пети,а кг не се вадат послем така лесно
Hahaha ajde ne se nerviraj i jas kako rambo se debeleam.i vo stomak odi ama i vo race i vo noze i vo lice.segde se siram.doktorot vika super e po kilo do dve krevam vo mesecot.sega toj ko mi veli dobra si ne se sekiram ke oslabnime ne se sekiraj.ete ti imas iskustvo so prvoto ne oslabna ic?
@mikimaus123 oslabnav vo ushite ))malku oslabnav nikogas ne uspeav da dojdam na starata kilaza ama sega boze zdravje ke se potrudam
Ajde ne se sekiraj ke si drzime dieti posle i ke si oslabneme.ke trcame u parko zaedno so kolickite so bebinjata i kako manekenki ke se naprajme
Jas sega za praznicite si se opustiv malce so baklavata i pravo stavam kilce plus,sega sum 22+ i imam kaceno 7kg,a do kraj....lele kojznae kolku ke nacukam
Xaxaxax edno ke bidi ili ke trcam ili ke se trkalam xaxa malku da se nasmeam na cela maka,nos zatnat nemozam da disam antibiotik pijam pa belkim ke se oporavam
I jas zatnata sum cela ama to e ke se odzatnime.inace za zaedno ti velev ke trcamd u parko so bebinjata.inace znam deka edno bebe nosis.ama edno imas i ova so e vo mese so dve pak ke trcas ti vaka taka pak so dve si