Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.022
    Neznam i jas prva bremenost mi e, kako ke se vrakame vo normala. I jas pred toa mnogu vnimavav na linija, se pridrzuvav na dieti vezbav za da imam takva tezina zosto i jas sum sklona kon debellenje. Sega mi se jade premnogu a i nesakam da trpam si mislam mu se jade i na bebeto i si krkam. Do 9ti garant preku 100-ka :(

2. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Of lele maki nasi ama aj ne sme ni prvi ni posleedni.edna prijatelka se zdebeli 30+ pocna so 70.100 i nes imase a sega ima 55kila godinka ima maloto.se tesam jas so nea hahahha znam deka ne e ubavo ama takvi sme be aj sto da pravime koga ni se jade plus i sme meki po dusa zatoa se debelime :) :)

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Не се секирајте премногу за килограмите. Се додека нормално јадете, имате апетит и бебето е во ред, немате причини за грижи. Ниту пак некој има право да ви дава било каков коментар за големината на стомакот, килограмите, лицето, кожата итн... (Ова го кажувам заради лично искуство-една роднина ми се јави после 3 години за да ми честитала НГ и да ми каже дека не очекувала од мене, така слаба, толку да ми биде голем стомакот?! WTF?!?). Инаку, ова ми е втора бременост, правилно се хранам, ама таква ми е бременоста, не ми бара телото слатки, секој ден јадам лосос и зеленчук за ручек, друго не ми се јаде, и пак си качувам во килажа. Салатите ми се секојдневие. Од слатко јадам само мед. Пијам чај, кафе не пијам, на безглутенска диета сум уште од пред 2 години заради здравствени причини... Едноставно јас сум таков телесен тип. Во бременост си качувам. 25 недела сум и имам 11 кг плус... Добро сега, има врска и тоа што почнав со 56 кг, 171 см. Во првата бременост на крај имав 80 кг а исто почнав со 56 :))) 24 кг сум качила :))) Тогаш мислев дека никогаш нема да ги симнам, а уште првите три месеци симнав 20кг. Без посебни диети. Се надевам и со вторава бременост ќе имам добро искуство. Нормално, треба по малку да се пази. Имам „среќа“ што заради здравствени проблеми не смеам шеќер, глутен и некои други „виновници“ за дебелеење, па барем знам дека правам се што можам, а можно е пак да имам некои 20кг плус до крај. Не се плашам. Баш едвај чекам да ги симнам хахаха :) Инаку, не кажав и дека вежбам во целата бременост - тоа ми е и хоби и втора работа :) Вежбањето во првата бременост ми помогна за лесно враќање во нормала. И за енергија во текот на бременоста. Кога не вежбам се залежувам и станувам мрзелива и само ми се грицка нешто...

На Emana, do-re-mi, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ladyiff

ladyiff Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки, еве и јас да си кажам веќе сум 6 ти месец 23 недела точно и имам качено само 1 килограм не знам какво чудо се случува со мене но фала богу и така си имам 91 кг :) дали и на друга и се има случено истото и дали ќе надокнадам до 9 ти :lol:

5. ladyiff

ladyiff Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    и јас сум иста ситуација 23 недела само 1 кг плус... Сега како напредуваш?

6. andrea994

andrea994 Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Најпрво здраво на сите јас сум нова на форумов. Нема што да се плашите да гладувате или не знам што. Јас почнав со 60 и на пораѓај отидов со 92. Сега 9 месеци откако се породив сум 57кг. Да мајки без никакви диети никакви гладувања. Бебушите има така дообро да ве стопат да бидете манекенки хаха. Уживајте во бременоста и не се оптеретувајте со килограмите толку.:*

Последна измена: 6 јануари 2017
    На winter flower, ♡BuBaLe♡, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    Јас веќе 8ми месец и сум +4кила, не гладувам и не пазам на исхрана ама и немам многу голем апетит :)

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.528
    Секоја бременост е индивидуална врз основа на нашите организми.
    Некои качуваат и подоцна кога реално поголемата тежина се накачува и подоцна кога бебињата се гојат, во почетокот и не толку многу.
    Но сепак се е индивидуално нема правило кој кога качува и се дебелее.
    Некој помалку некој повеќе, и до исхраната е не е дека не е ама и до организмот многу.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Башка и две бремености кај иста жена може да се комплетно различни.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Јас до 3ти месец изгубив 3кг бидејќи повраќав, а сега тукушто влезена во 9ти ,со цели 12кг плус сум...Само се надевам после породување ке успејам да си ја вратам старата линија...

11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    12 kila + vo bremenost e kec na desetka :D ti 10 kila ke izgubis pri samiot poragaj :) so lesno na poragaj!

12. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    фала за утешителните зборови;)

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Eve me i mene da se pofalam so kilazata moja haha
    Od utre 27ma ned a veke sum popravena 14 kg :/ a na mene samo stomak, basket kako da sum lapnala :D malku vo butovite i zadnikot sum popravena, ostalo sve isto :)

На mikimaus123, Emana, irenadaniel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Од секогаш им завидував во позитивна смисла на трудници кој се слабечки и имаат само стомаче ,јас жени како Рамбо сум :)сегде се пополнувам од глава до пети,а кг не се вадат послем така лесно:(

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Hahaha ajde ne se nerviraj i jas kako rambo se debeleam.i vo stomak odi ama i vo race i vo noze i vo lice.segde se siram.doktorot vika super e po kilo do dve krevam vo mesecot.sega toj ko mi veli dobra si ne se sekiram :) ke oslabnime ne se sekiraj.ete ti imas iskustvo so prvoto ne oslabna ic?

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    @mikimaus123 oslabnav vo ushite :)))malku oslabnav nikogas ne uspeav da dojdam na starata kilaza ama sega boze zdravje ke se potrudam:)

На izmislena и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  17. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Ajde ne se sekiraj ke si drzime dieti posle i ke si oslabneme.ke trcame u parko zaedno so kolickite so bebinjata i kako manekenki ke se naprajme :)

18. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    Jas sega za praznicite si se opustiv malce so baklavata i pravo stavam kilce plus,sega sum 22+ i imam kaceno 7kg,a do kraj....lele kojznae kolku ke nacukam

19. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Xaxaxax edno ke bidi ili ke trcam ili ke se trkalam xaxa malku da se nasmeam na cela maka,nos zatnat nemozam da disam antibiotik pijam pa belkim ke se oporavam

20. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    I jas zatnata sum cela ama to e ke se odzatnime.inace za zaedno ti velev ke trcamd u parko so bebinjata.inace znam deka edno bebe nosis.ama edno imas i ova so e vo mese so dve pak ke trcas ti vaka taka pak so dve si :)