Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    23 недела и сум +6кг :doh::wasntme::worried: почнав со 53/54 некаде сега 60че фаќам :wasntme: среќа за мене све во стомак :!: :hug: бев преслаба и сите мисл минијатурно попраена а ја слонче се осеќам :D:wasntme::lol:

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.298
    39та недела со +12.
    Првата бременост ја завршив со +10, сега реално бев малку поопуштена.
    Јас тешко слабеам, уствари среќа скоро цела тежина ја снема кога испаднав од породилна сала. Останатите 1-2 кг. И после 9 месеци, додека не останав бремена со второ, си стоеја.
    Не дека бев на диета, ама она само од себе ги снемува кај мене не пали:sweat:.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Hehe... Mojot e 15 juni :) So lesno neka ni e ;)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    Дали е нормално да намалам од килажата, 29+ сум, пред 10дена се мерев и имав 72.5 а сабајлево точно 72, како што читам овој триместар се качува повеќе а јас за 1 месец 1кг качив а претходните по 2кг

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Не е некоја голема разлика. Зависи од трудницата и од бременоста. Јас во 4ти месец нагло се здебелив и после тоа почнав да слабеам се вратив во нормала. Ако се чувствуваш добро и ако со бебето е се ок нема простор за паника.

6. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женски како се држите? Со килограмите стра ме фаќа, со првото мало бебче 2.500 го родив и исто како и сега не се поправив многу, 9-10 кг во цела бременост. Јадам нормално не повеќе од пред да останам бремена бидејќи ако апнам малку повеќе повраќам се и уште полошо ми е. Докторите велат нема врска колку ќе се поправиш зависи од бебето колку си зема, барем некое килце поголемко да излезе второво ќе бидам пресреќна :)

7. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    37+3сум...поправена +10.стартував со 62..со давам фора уште 2кг..:lol: со овој апетит на крајот може и малку се:wasntme:

8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Леле блазесиви јас почнав со 73 и сега сум 86 21 недела сум не дека јадев многу од апчината и инекците се поправив многу а јадам само по три пати на ден не сум некоја трудница иштафлија повеке мажот ми е отколку јас ај ако имате некој режим на исхрана кажете а и не лежам по цел ден повеке сум во движење

9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас почнав со 80 кг сега сум 25 недела и сум плус 6 кг.
    Режим немам, само јадам исто толку колку што јадев и пред бременос ама ете се качија плус 6 кг до сега, ретко се случува да имам зголемен апетит.
    Немој да се грижиш колку кг ќе се здебелиш, битно бебушите да ни се здрави и живи ние ќе ослабиме потоа.

На Melinda85 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Јас почнав со 55кг, а сега сум 61кг (полна 21 недела)
    И јас не јадам повеќе од претходно, може да се каже дури и дека за нијанса помалку количински јадам, ама ете килограмите почнаа да растат.
    Битно да сме живи и здрави ние и бебуши.

На barby, karibian, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    И јас викам така само се да биде во ред за нив се ке направиме

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    @Belabelinakinder немој да се грижиш воопшто. Јас се поправив 21 кг во бременоста, па си ги вратив сите. Јади си што ти се јаде. Најбитно е да сте во ред со бебушот.

На Belabelinakinder, kukla21 и Ano им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    Јас ако ти е за утеха првата бременост ја почнав со 70кг и веќе на мојата свадба бев 5ти месец и бев +15,20кг, до крај како божем ке пазев но пак отидов на пораѓај со 100кг. Два дена после раѓање бев некаде 90кг, значи сум имала доста отоци, но и големо бебче имав. До неговиот прв роденден се вратив на мојата стара килажа од 70кг без страшни диети, дури едно време ме караа дека сум преслаба. Јадев, но не јадев до толку многу за да качам 30, така ми се лепеше се.
    Еве сега втора бременост почнав со 71, 13та недела сум и само 1,2+кг имам ставено, 72.5/73 кога како покажува вагата. А пак си јадам се, не пазам многу :)

Еве си го најдов постот од прва бременост, сум се тешела и тогаш сама :rofl:

Последна измена од модератор: 27 април 2017
    На Paka, Ano и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  14. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    Пред пораѓај имав 76 после пораѓај 69, 7кг помалце
    Немам никаков апетит, јадам и ми се враќа, пијам повеќе течности сокови и млеко, морам нешто да јадам за да имам млеко

15. majakristijan

majakristijan Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    so prvoto bremenosta ja startuvav so 53 kg na poragaj otidov so 85kg.. se popraviv celi 32 kg..UZAS..za nepolni dva meseci od poragaj se vrativ do 55 kg. sega sum 20 nedela vtora bremenost pocnav so 55-56, do sega imam kaceno 3 kg..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Почнав со 45, вчера заокружив јубилејно +20 кила :D 31 недела сум, а сум 65 кај да е и 70 ќе заминам :D :D :D

На mariz и orhideea им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    Како мене :) јас прва бременост претерав, ама имав премногу задршка на течности, вака на мене не се гледаа дека се 30+ кг, а и тоа дека брзо ги симнав, секоја недела бев -3,4кг укажуваше на задршка на течности....
    Еве ме втора бременост 14+4 сум и имам само 2+ сега за сега, чудо :)

Значи не е можно ова, се мерев денеска 75кг имам :^) а во саботата се мерев 73кг... не се мерам веќе така често... може да е задршка на вода? Нема шанса па две кила да сум ставила за два дена :D

Последна измена од модератор: 8 мај 2017
    На Seduction, Acka22 и majakristijan им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Мене ми се случуваше да ми покаже разлика од 1,5кг за еден ден, особено периодот кога ептен имав проблем со столицата. Или мери само наутро. или после одење во тоалет:lol:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    Сега ми текна дека не сум била во веце 2,3 дена (facepalm) еве си варам суви сливи, ке ја пијам водата и ке ги изедам сливите... се исплашив некако одеднаш колку многу, кај ми е крајот ако така качувам :D Многу ми е смемет метаболизмот, исто и со првото вака... не одев во веце, немав тврда столица.. едноставно не одев во веце и многу брзо качував килограми. Се надевам нема да биде исто, несакам пак 30че да отидам :D иако многу брзо ги симнав...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.346
    Допаѓања:
    113.086
    Јадам овошје и зеленчук (покрај се друго:lol:) ама проблемот со столицата стварно многу ми пречи, а исто јадам и смокви ама некако не ја бива работава :doh: