34 nedela +14kg sto za mene e uspeh So prvata bremenost bev kako topce, a sega samo stomakot na mene. Ima golema uloga i fizickata aktivnost, so prvoto nemav nikakvi obvrski samo lezev i cat pat niz doma da zacistam. A sega sum turbo od generalki sve sama rabotam a i plus i tuka e i sinko. Iskreno mn podobro se cuvstvuvam koga rabotam odnego kiga lezam.
Абе што се замараш па и ти, секоја бременост е различна приказна.. еве пример од мене. Во првата бременост до 23та недела имав +15кг на мене, до сам крај 30+. Но почнав слабичка, па и тие 30+ не се познаваа на мене, до првиот роденден на синчето скроз ослабев сега почнав со иста килажа како и со првата бременост, но не качувам многу.. дури и чудно ми е. Не се грижи после се слабее, само исхраната нека е здрава.. па ако качуваш здравје ке ослабнеш.. само живи и здрави нека се бебушите Патем незнам мајка од моите куп пријателки што не ослабела сите шланк после некое време..
Па и кај мене се познава дека сум попраена ама дебела не сум воопшто оти и јас како тебе слаба почнав. Кузнај шо ќе биди до крај ама ќе гледам ова благово да го избегавам бебе си клоцка иначе а мама си поткаснува
Јас очекував да сум повеќе поправена, зашто така се осеќав.. а и не пазев што јадев периодов, кафани неколку пати... а за благо еднаш во неделата криза ме фаќа и јадам за цела недела благо кога се качив на вага 76кг, а со 71 почнав си реков оооо браво браво овошјево ме спасува, брз ми е метаболизмот и по три пати дневно во веце сум а првата бременост еднаш во три дена одев
Мене па не ми е баш супер, поголем дел од времето сум без апетит и со гадење Само неколку недели бев скроз ок, после пак, еден ден вака, еден така. Си велам да имав повеќе кг. само да можев бременоста без гадење да ја поминам.
Оф леле. А зеленчук и овошје? Или од се ти се гади. Јас имав периоди кога попладне воопшто немав апетит. Јадев со сила колку да рече, а можев само со салати да опстојувам. Ама наутро обавезно, овошје па доручек.
Некој ден имам супер апетит мислам можам слон да изедам, друг ден ќе ми се слоши, добивам нагон за повраќање, едвај се стабилизирвам. После тоа неколку дена без апетит сум, се шо јадам, јадам со сила по малце, нема врска каква храна. По некој ден пак се враќа апетитот, некој ден ќе бидам ок, па пак ќе ми се слоши и така во круг.
Леле јас сум многу изгледа . Од тоа лежење и благо . Предходно се си бев на режим дека и вежбав редовно . Се надевам брзо ќе се вратам во форма . Инаку сум 31 недела +9кг. до крај ако може уште толку