Абе ке ве карам сите до една чим сте почнале бременост слабички ич да не се грижите.. одма ке ги симнете, башка на сликите преубаво изгледате сите до една башка жештини доаѓаат нит ке ви се јаде, ке се наливаме со вода со мраз.. зимска бременост е позафркната, во летнава нема мн поправање
Јас ич не се замарам за килажа Ќе ги симнам после. Фала богу не јадам ко за 2ца и ко прасе, ама не ни внимавам.
@mariz душо ти ако не си да ни дадеш утеха сепак тебе полесно ти е ,ептен си слабичка и фит трудница Да сме живи и здрави и ние и бебчињата после ќе слабееме
Не сум ептен слабичка, така изгледам.. дека сум височка имам бутови машала, раце и половина имам така слабички само
Девојчиња кога почна да ви се познава мешето? Јас сум висока и слабичка, сега 9+5 ама во 15 недела сум на важна свадба, сакам веќе да си барам фустанче ама си викам да не се поправам па да не ме собере? Што ми препорачувате кога да купувам?
@Chantal 15 недела не се ни познава стомак , а и поправена повеќе од 2,3 кг нема да си . Така да купи си слободно што си сакап.
Јас сум 15+2 и имам меше. Не би можела во било што да "влезам" од облека. Не ми е голем мешко, ама веќе се гледа и не е згодно било што да се облече.
А што ми препорачуваш кога да купувам што ке носам? Или да барам некој модел што не е тесен? Имам до сега две идеи, ама едното се плашам дека нема да стои со стомаче, па ке морам да проширам видик
26 недела сум и имам 53,4кг плус 2, 3 кг сум качила од почеток. Воопшто не сум поправена јас, се што јадам во бебето оде. Се изненадив преска кога се качив на вага, и пред некоја недела бев толку.
Vo prvite 4 meseci so gadenje i gubenje na apetit oslabev 5 kilogrami od 70 na 65,sega veke 20 nedela kilogram nemam kaceno a bebceto super,dali e normalno da nemam kaceno nisto na mene
Женски, ве читам погоре, внимавањето на килажата и колку ќе се поправите не е заради тоа дали ќе можете брзо да ослабите, туку ради вашето и пред се здравјето на бебето. Зошто постојат оптимални граници на килажа која е пожелна за секоја бременост, ако не е поради тоа, поради здравје. Со прекумерно качување се појавуваат и ризици, како на пример скриен шеќер, висок притисок и сл. Чувајте се жени.
Да ама они се плашат за 8,9,10+кг веќе во 30+ нед Според мене не е тоа многу, пола од тоа е во стомакот многу е како мене првата бременост 30+ кг (иако незнам како толку се поправив, исто нормално јадев), само малку повеќе што лежев од сега и бев со пореметена тироидна без терапија (може и тоа има врска незнам) Битно е здрава исхрана! Газирно, благо, зачинето, чипсови, смоки и такви чуда минимално или ич
Па незнам, така ми делуваше како да ги тешиш дека не е проблем да се има 20-30кг плус. А реално не е баш најздрава опција, и сама си знаеш Идеални биле 8-12 килограми. Треба да се внимава, а има многу трудници што си викаат- ма ќе јадам сега колку сакам, после ќе слабеам. Да е проблем само во дебелината на мајката.... Па уште кога ќе ги чујам- Бебето си бара...