Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454

Апсолутно е глупост Ели, јас се водев по тие некои калкулатори на интернет, и имам ама баш качено килажа, сега сум точно 27ма недела и сум плус 12кг, а не сум здебелена ни во раце ни во нозе, ни во лице, ама затоа стомакот ми е како 8ми месец буквално, дури почнаа да ме нервираат луѓе околу мене, не знаеш какви прашања ми поставуваат постојано, дека сум инаку ситна и ептен е изразен стомакот, ‘‘абе зошто ти е толкав стомакот во 6ти-7ми месец, ее јас во 8 при крај имав толкав стомак‘‘, или ‘‘абе си прашала зошто ти е толку голем стомакот?‘‘, ‘‘како бе толку ти порасна стомакот до сега, па колку ли уште ќе ти расте, леле колкава ќе бидеееш‘‘, ‘‘леле ич не си здебелена ама многу бе голем стомакот за 6ти месец‘‘, ‘‘еј јас мислев дека кај и да е ќе се пораѓаш‘‘, и најинтересното ‘‘абе да не се две а да не виделе добро?‘‘ итн итн.... стварно почнаа да ме нервираат, ко да не виделе трудница со поголем стомак.

На Seduction, Kaetana, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Никогаш не сфатив како некој друг знае колкав би требало да биде стомакот на било која трудница во било кој месец од бременоста, а уште помалку ги сфаќам тие што се дрзнуваат да коментираат за тоа. Ако докторот вели дека се' е во ред, туѓите мислења и претпоставки се тотално неважни. Ама јбг, што народ ќе бевме, да се мешаме во сечиј живот.

На Lady*Bug, Seduction, Kaetana и 9 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Кај мене па обратно. Го прашувале мм кој месец сум, 6ти ли, а јас 8ми. Ако имаш мало меше и не си поправена, зошто си такваа, јади нешто, ништо не јадеш. Кога имаш поголемо и си поправена повеќе, веднаш прашуваат да не се 2, да не си поголем месец, многу си поправена. На луѓето не можеш да им угодеш никако. Најдобро е да не се замараме за непотребни коментари.

На stevemila, Seduction, Kaetana и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    27нед според големина, 27+6 според менструацијата сум 8+. Почнав со 71, имам 79. Мислам дека периодов ке качам повеќе... :)

На Seduction, Kaetana, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    24+0 и уште сум -10кг,ни грам повеќе

На stevemila, Seduction, RedRevolution и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас сум се исклучила за коментари од околината. Имам блиска пријателка, гинеколог. Буквално никогаш не ми се наметнувала, ни со мислења, ни со прашања, ни со добронамерни совети. Ако ја прашам нешто ми кажува, дава свое мислење инаку воопшто не коментира ништо. Само прашува како се чувствувам и како ми е и ако ми треба било што, да ја барам.
    Затоа од друга страна, другарките имаат еден куп совети - до кој да ми помага по дома, какво седиште да купам, количка, релаксатор.. А јас не сум тој тип што коментира, ниту за нивните сум коментирала, па од такт ме вадеа со коментариве. Затоа и си реков игнор и без замарање веќе. да ги сменам не можам, ама можам да си ја сменам сопствената перцепција и да играм „од едно влегло, од друго излегло“. ;)

На mal.ecka, Seduction, Kaetana и 9 други им се допаѓа ова.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас среќа живеам во странство, и од блиските никој ме нема видено со меше. Вчера брат ми е сестрами ме молеја да им го покажам мешето на камера, и малку му го покажав, братми за прв пат ме виде и ми вели машала колку си голема, на сестрами понекогаш и праќам слики таја најмногу ме знај колкава сум.
    Мајками беше овде пред 2 месеци и ме виде, ама помало меше имав тогаш.
    Овде никој не ме познава, имам комшивка што се разбираме и гледаме ама ништо не ми коментирале.
    Слика немам ставено на ФБ ни на инстаграм со меше, ставам само слики од блиску што сум сликана.
    Свеки некогаш ми вели да видам колкав ти е стомакот, јас и велам нема ништо за гледање :D
    И тато ме нема видено.
    Ќе видат слики тек од кога ќе се породам, незнам зошто ама несакам никој да ме гледа.

За килограмите сигурно сум плус 16-17 некаде и отоци си имам, ама па си функционирам се нормално, мене ништо не ми смета :D
    39 недела од денес, ситно се брои :o:

На Belabelinakinder, Capricorn Taurus, stevemila и 10 други им се допаѓа ова.
  8. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Јас пред два месеци имав 72кг денес се мерев пак 72. :)

На Capricorn Taurus, stevemila, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  9. abeti

abeti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    26
    Jas ostanav trudna so mn golema kilaza 92_93 kg megutoa otkako oztanav imav mn macnini bukvalno ne mozev da jadam se so sila i oslabnav do 83 -84 kg i sega sum 30 nedela jas imam 84-85 kg sega si jadam ama ne mozam kolicinski kako porano dali e normalno da ne kacuvam kilaza a bebe napreduva super ???

10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И јас почнав бременост со 86 сеа сум 76кг а 24та недела
    Бебе си е супер кај мене
    Немам апетит и уште сум со мачнини :envy:

Со кере кога бев бремена до крај се имав поправено 30+кг а секогаш беше мала и ситна се роди
    Ваљда нема врска ;)

На stevemila, forumce и abeti им се допаѓа ова.
  11. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.814
    22 Недела +4 кг. Бременост почнав со 60 а сега 64 кг:clap:

На stevemila, Seduction, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  12. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    26та недела, плус 6 кг и 500 гр:)
    Задоволна сум како терам, ама сепак сега дополнително ќе пазам со јаглехидрати, зашто имам уплав од последното тромесечје и колку килца ќе донесе :D инаку забременив со точно 60 кг.

На stevemila, Melinda85, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Trufe

Trufe Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    265
    25+2 гн и до сега имам +3кг. Почнав со 53, денес на мерење 56

На Seduction, iki26, TashSefton и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    28+ Kaceno 17kg(pocnav so 53,a denes vagata pokaza 70)

E zosto taka,site se raduvaat.Jas se gordeam so meseto i gordo go pokazuvam

Последна измена од модератор: 4 август 2017
    На Belabelinakinder, fana, Seduction и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Денеска ме измерија на преглед. Иако јас си се мерам сама на секои два три дена дома :) почнав со 52кг. Сега сум 37+1 и имам 65кг. 13кг +

Последна измена: 4 август 2017
    На stevemila, fana, Seduction и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    39+2 сум, стигнав до +17кг, немам баш некои големи отоци па да се надевам дека таму се вишокот кг... некако многу ми звучи +17,се надевам брзо ќе ги симнам :)

На Belabelinakinder, stevemila, iki26 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    17+2
    +3кг 8-|

На mariz, stevemila, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    21+6
    +4.5kg

На mariz, stevemila, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас останав трудна со 76 кг ,се породив еден ден после термин ,пред да ме качат во родилна сала ме мереа имав 22кг плус ама во 9 месец имав огромни отоци .Од болница излегов со само 6кг помалку ,затоа што отоците неможат да спаднат одма му треба време на организмот да се врати во нормала .Сега две недели после пораѓај стомак немам ич и имам помалку13кг(се надевам дека следниве месеци ќе ги изгубам и овие 9кг кои ми се плус ) .Така да не се секирајте за кг уживајте си во бременоста со тек на време ќе се вратиме во нормала :)

На mariz, Capricorn Taurus, stevemila и 8 други им се допаѓа ова.
  20. elisaveta35

elisaveta35 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Jas ostanav so 59kg, posleden pat se merev 19ta nedela bev 5kg+ :), i posle toa bev na odmor 1 nedela i se merev odma posle odmor, imav kaceno 2kg :(, sega sum 26ta nedela i se nemam mereno, strav mi e :worried:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.