Колку е нормално да се земе во тежина? На пример јас сум 1.53. Започнав брменост со 53кг. Сеа за 24та недела имам 59. Дали е нормално тоа. Знам жени што имале премногу кг за време на бременоста па пак се избориле дали е можно да имам некакви проблеми за време на пороѓај?
Индивидуално е . Има жени ставаат по 5 кг цела бременост, некој завршуваат со 30+. И едните и другите имаат здрава бременост. 6кг за повеќе од половина бременост е сосем океј.
За машала божем и на диета бев јас со плус 3,5 кг во рок од еден месец од почеток на третава бременост со 65 кг. до 24 недела терав со 2+ кг. а сега еве 25+1 недела јас сум 70,3 кг . предходните две ги родив на 72 кг, а сега сигорно повеќе ќе бидат 173 см сум висока .
Jas so prvata bremenost se povraviv 40 kg da da so 55 ostanav so 90+ posledno se merev... Rodiv 4kg 190 gr. Za godina dve se vrativ 60 bez poseben rezim I toa dodeka doev godina dena ne se zamarav za kg. Sega sum 12 nedela so vtoro ne se kaciv tocno na vaga ama treba da imam 65 pocetni a do kade ke gurame ke vidime. Uzivaj vo bremenosta i ne se zamaraj so kg
Јас сум 39-та, 11 кг плус. Се надевам последниве денови нема да качам уште некое. Вака гледајќи се, а и според коментари од околината, иста сум си, само стомак сум цела се надевам брзо ќе ги симнам.
Цицаат бебињата? Диети ако цицаат, понатака после 7,8 месеци Јас со првата бременост по 10м од раѓање ја држев Ун диета еден месец само, симнав 6кг
Епа прочитај за Ун диета, има и на фејсбук групи за поддршка Ун Диета барај ги... брзо се слабее со таа, но мора да имаш добра крвна слика.. зашто знае да ја ослабне, бар мене ми ослабе..
На мене доењето ми е најдобра диета. Почнав со 51, на пораѓај бев 58, а 4 месеци после пораѓај имам 47кг.
Јас до 16 недела немав ставено ни грам, од 16 до 22 качив 2,5 до 3 килограми, од 22 до 30 та уште 3, а сега после 30 недела некако побрзо се накачуват килограмите. Сега сум точно 33+5 и веќе имам плус 3 килограми. Вкупно 9 до сега. Идам накај двоцифрена бројка