Na poslednoto merenje vo 11ned mislam. bese imav kaceno 3 I pol kila sega ne mi e teknalo da se meram doma
Zdravo majki Jas imam kerkicka 4godini i vo bremenosta oslabnav 16kg(predhodno imav problem so hormon pa koga ostanav bremena toj se vrati vo nornala) Ama otkako se porodiv kaciv 20kg koi i den denes ne mozam da gi simnam.Probuvav so razni dieti,rezimi na isgrana.....eden period bev samo na ovosje i zelencuk bez beli peciva sekeri i sl. i rezultat 0 Sega mi e strav da ostanam bremena so drugo koj znae kolku ke kacam togas
Мери си се ти и дома да не лаже вагата таму Јас дома си се мерам на дигитална и сум +9кг а спрема вагата на докторката од тие обичните, сум +12. Од 85 немам мрднато, она више и 90 ќе ме извади дека сум И верувам на мојата само, така и си се осеќам јас. И не е премногу, па ти си при крај веќе!! Диета од после ќе си почнеш а не сега во најубавиот период.
Isto i jas, patoloska bremenost lezev kaciv 25kg,od koga se porodiv so doenjeto mislam uste poveke se zdebeliv. Sega sum veke 4 mesec na hrono so aktivno pesacenje i vozenje tocak. Od septemvri teram so teretana. Verojatno ako nemam tolku teskotii i gadenje kako vo prvata bremenost, vtorata planiram da ja teram so hrono ishrana vo traen rezim.
Се им оди во бебето Има такви среќници, јас сум плус 11 кг стагнирам малце ради киселините ама очекувам мин уште 3 кг. Исто како и после породување има некои со рамен стомак, некои како 6 месец трудни. Не се замарај после ќе се средиш, само да не се претера со качување.
Незнам ни јас а јадам и тоа убаво ко за двајца ваљда таков ми е организмот одсекогаш сум слаба многу сум смешна само едно топче во меше хахаха Убаво ти кажала @mimiiiii такви сме среќници хаха организам душо сакам и ја да се поправам ама ете се во синко оде
se meram doma, isto ne sum mrdnala od 9kg poveke kako me izvadi +12 neznam i jas....licno smetam pa i deka ne e premnogu.Jas si mislev ke odam nad 20kg, posto sum sklona kon debeleenje, cel zivot sum si polna.
Епа глеај си по твоја вага, нај паметно. И јас сум склона на дебелеење ама суууупер се држам засега уопште не изгледам дека во 9 више ќе влагам, јас мислев ко мече ќе станам