Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. Schwanger

Schwanger Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    210
    Vo prvata bremenost kaciv vkupno 17 kg .Pocnav so 50 do kraj 67. Ama butav se i svasta plus hormonska terapija lezenje ...i se trkalav do kraj .
    Vtorava ja startuvav so 67... sega sum 22 nedela i imam 70.Dosega samo 3 kg, nekako cudno mi e bidejki se malku ...Inaku si imam visok od prethodno mozebi zatoa a i ne jadam ovojpat za 2 ca, onaka normalno kako i prethodno.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    На пораѓај имав 122кг, висока сум 175.. докторот и бабицата беа двата заедно колку мене :D

Забременив со 103кг :inlove:

3. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Јас пак обратно, до 20 недела на контрола имав качено 13-14 кила, мада не ми се познаваа многу, а дека цел живот стомак како даска, почна уште од 2ри месец да ми се познава дека сум трудна :) сите ми викаа леле чекај нели 7-8-9 се качува најмногу дека нели бебе тогаш најмногу расте, леле јас си викав како тргнав до 100 ке терам (а нит пиев газирано, нит сендвичи, мајонези, навечер не вечерав само салати, дека фатив стрептокока и имав киселини бело тесто и благо не јадев и пак 20ка минав :) ) и после до крај уште 7-8 кила качив. И сестрата што дојде да ми помогне да станам втор ден од царски и да се облечам нели ми вика леле супер изгледаш ич не си поправена, а јас 21-22 кила качив до порагај :)

4. zoketo

zoketo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    128
    Сега сум 38 недела 12 кг
    Од 53 кг. на 65 кг.
    За првото се породив во 41 недела со 18 кг +
    Од 52кг. на 70 кг.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    @Dina911 Јадам нормално како што јадев предходно, јадам само за мене хахахахаха не за двајца со вклучено овошје и зеленчук и салати, чорби, супи.... Разновидна исхрана.... Засега +10 кг сум.... Ќе видиме до крај како ќе биде :)

На Dina911 и Bella* им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Јас обратно од сите почнав да слабеам. Осми месец ќе го завршам со -1 кг. Седми се поправив само 300грама. Досега значи +14. Сите ставени килограми од 4 до 6 ти месец, неверојатно :)

На Ygritte и Dina911 им се допаѓа ова.
  7. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    јас досега 9 ,1- сум само ослбена 26 недела и 5 дена сум

8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Да имаше вагава нозе,сигурно ќе си беше отидена,многу ја малтретирав(facepalm)но престанав затоа што си почнав со 50кг па прво тромесечие накачив 6 кг,а сега во 19 недела имам 598-| машала си се лепат:D

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    34 недела, +8 кила

На ***Bony***, talentirana и FreeMind им се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Ние одиме по две по три напред па назад едно две до 67.7 стигнавме :lol: сеуште ништо не се познава на мене на раце на нози на образи никако, се оди во меше реков јас на почеток лакомо ми е детето цело е на мм :rofl: значи 26гн се на се 5,7 кг имам фора уште да јадам одвај чекам денес да јадам поради скриениот шекер кој ке го испитувам за кратко не сум јадена од 19ч вчера, после ке надокнадам:lol:

На 789_angela, Ygritte и Dina911 им се допаѓа ова.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    18+2 само 1 кг качено имам, се надевам нема мн да се залепат наеднаш. Со првото појќе јадев и 15 кг до крај ги качив.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Јас од 60 на 68 во 19та недела. Цели 8 килограми качив, и тоа 5 качив уште во првите 3 месеца. Не ми се познава многу онака ама мешето ми е доста дебелко. Не знам како успеав да качам толку а не јадам којзнае колку само доста редовно си јадам што не беше случај пред бременоста. Искрено ме фаќа страв колкава ќе се направам до крај. :drunk:

13. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Блазеси ти :) мене само ми викаат дека сум 7 месец, а 10 кг плус не било убаво една дури ми рече во 13 недела дека можам да умрам јас или детето на пораѓај ако не се стаам на диета или имала право да направи абортус :!: мораш на диета не смееш ич благо газирано грицки солено |( , а од кисело приметив стомакот ми жеже и што да јадам :lol:

14. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Сериозно ти го имаат ова кажано??? Божееее па не се нормални значи(facepalm):fubar:
    Јас со претходните две бремености се имав поправено по 25 кг никој ништо ми немаше речено,а пораѓаите ми беа како песна.

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Божеееее (facepalm) како бе така на трудница ке и се кажува свашта.. ако е многу дебела се оди со царски и чао пријатно какво умирање какви абортуси, абортус без твоја согласност без да потпишеш тропки ке направат ич не се секирај јади си што ти одговара ич да не те боли уво и уживај во бременоста. Колки ме потресуваат вакви муабети мене да ми ги кажат очи ке им извадам8) сега сум 30+1 и имам 67 кила и многу ми е гајле ич не пазам на храна:party:

16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Боже, боже, смени го докторот :x:x
    И јас сум 7ми месец со +10кг. Па никој ништо не ми рекол особено да ми спомне последици врз мене или плодот... Најдобро си се развива, јас се чувствувам океј, мајка ми качувала по 22кг во бременоста па нѐ роди здрави и живи, и таа си е супер.... Едино почнав да избегнувам кисело и солено зашто почнав да имам тахикардија и покачен крвен притисок... Се јадам најнормално како пред бременоста само повеќе зеленчук и овошје се трудам да внесам.... :):*се ќе биде во ред

17. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Еве јас да ве утешам, на порагај со 21-22 плус, денес 10ти ден од порагај јас сум -10 кила, породена царски, така да уживајте во бременоста и не се замарајте со килажа. Сега се гледам во нозете сум некако послаба од пред да останам бремена, значи не е тоа толку страшно, зашто повеке се работи за отоци кои ете јас мислев дека се масно ткиво залепено за мене :))))

На lackygirl, ***Najsrekna***, Ygritte и 2 други им се допаѓа ова.
  18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Па што да кажат оние кои и пред за забременат имаат огромна тежина, еве имам пријателка 9 дена сме разлика со термините, има сигурно над 85..благо кажано..а сега и со бременоста плус, па ете се си е во ред до сега..

19. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
    Јас сум 30 недела и сум поправена 5 кг

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.618
    Ја почнав бременоста со 68кг ја завршив со 80 во полна 40та недела. 10 дена после пораѓај имав 70кг, потоа пак се мерев имав уште пола кило симнато. Не сум на никаква диета јадам се, но многу цица синчето можеби затоа не ставам килограми.
    Стомакот ми се повлече, уште малку имам, фармерките од пред бременост сите ми чинат 8)
    Инаку на 10ти Јануари ќе правиме 1 месец.

На TeddyGrey, hello-kitty.90, 789_angela и 2 други им се допаѓа ова.