Vo prvata bremenost kaciv vkupno 17 kg .Pocnav so 50 do kraj 67. Ama butav se i svasta plus hormonska terapija lezenje ...i se trkalav do kraj . Vtorava ja startuvav so 67... sega sum 22 nedela i imam 70.Dosega samo 3 kg, nekako cudno mi e bidejki se malku ...Inaku si imam visok od prethodno mozebi zatoa a i ne jadam ovojpat za 2 ca, onaka normalno kako i prethodno.
На пораѓај имав 122кг, висока сум 175.. докторот и бабицата беа двата заедно колку мене Забременив со 103кг
Јас пак обратно, до 20 недела на контрола имав качено 13-14 кила, мада не ми се познаваа многу, а дека цел живот стомак како даска, почна уште од 2ри месец да ми се познава дека сум трудна сите ми викаа леле чекај нели 7-8-9 се качува најмногу дека нели бебе тогаш најмногу расте, леле јас си викав како тргнав до 100 ке терам (а нит пиев газирано, нит сендвичи, мајонези, навечер не вечерав само салати, дека фатив стрептокока и имав киселини бело тесто и благо не јадев и пак 20ка минав ) и после до крај уште 7-8 кила качив. И сестрата што дојде да ми помогне да станам втор ден од царски и да се облечам нели ми вика леле супер изгледаш ич не си поправена, а јас 21-22 кила качив до порагај
Сега сум 38 недела 12 кг Од 53 кг. на 65 кг. За првото се породив во 41 недела со 18 кг + Од 52кг. на 70 кг.
@Dina911 Јадам нормално како што јадев предходно, јадам само за мене хахахахаха не за двајца со вклучено овошје и зеленчук и салати, чорби, супи.... Разновидна исхрана.... Засега +10 кг сум.... Ќе видиме до крај како ќе биде
Јас обратно од сите почнав да слабеам. Осми месец ќе го завршам со -1 кг. Седми се поправив само 300грама. Досега значи +14. Сите ставени килограми од 4 до 6 ти месец, неверојатно
Да имаше вагава нозе,сигурно ќе си беше отидена,многу ја малтретиравно престанав затоа што си почнав со 50кг па прво тромесечие накачив 6 кг,а сега во 19 недела имам 59 машала си се лепат
Ние одиме по две по три напред па назад едно две до 67.7 стигнавме сеуште ништо не се познава на мене на раце на нози на образи никако, се оди во меше реков јас на почеток лакомо ми е детето цело е на мм значи 26гн се на се 5,7 кг имам фора уште да јадам одвај чекам денес да јадам поради скриениот шекер кој ке го испитувам за кратко не сум јадена од 19ч вчера, после ке надокнадам
18+2 само 1 кг качено имам, се надевам нема мн да се залепат наеднаш. Со првото појќе јадев и 15 кг до крај ги качив.
Јас од 60 на 68 во 19та недела. Цели 8 килограми качив, и тоа 5 качив уште во првите 3 месеца. Не ми се познава многу онака ама мешето ми е доста дебелко. Не знам како успеав да качам толку а не јадам којзнае колку само доста редовно си јадам што не беше случај пред бременоста. Искрено ме фаќа страв колкава ќе се направам до крај.
Блазеси ти мене само ми викаат дека сум 7 месец, а 10 кг плус не било убаво една дури ми рече во 13 недела дека можам да умрам јас или детето на пораѓај ако не се стаам на диета или имала право да направи абортус мораш на диета не смееш ич благо газирано грицки солено , а од кисело приметив стомакот ми жеже и што да јадам
Сериозно ти го имаат ова кажано??? Божееее па не се нормални значи Јас со претходните две бремености се имав поправено по 25 кг никој ништо ми немаше речено,а пораѓаите ми беа како песна.
Божеееее како бе така на трудница ке и се кажува свашта.. ако е многу дебела се оди со царски и чао пријатно какво умирање какви абортуси, абортус без твоја согласност без да потпишеш тропки ке направат ич не се секирај јади си што ти одговара ич да не те боли уво и уживај во бременоста. Колки ме потресуваат вакви муабети мене да ми ги кажат очи ке им извадам сега сум 30+1 и имам 67 кила и многу ми е гајле ич не пазам на храна
Боже, боже, смени го докторот И јас сум 7ми месец со +10кг. Па никој ништо не ми рекол особено да ми спомне последици врз мене или плодот... Најдобро си се развива, јас се чувствувам океј, мајка ми качувала по 22кг во бременоста па нѐ роди здрави и живи, и таа си е супер.... Едино почнав да избегнувам кисело и солено зашто почнав да имам тахикардија и покачен крвен притисок... Се јадам најнормално како пред бременоста само повеќе зеленчук и овошје се трудам да внесам.... се ќе биде во ред
Еве јас да ве утешам, на порагај со 21-22 плус, денес 10ти ден од порагај јас сум -10 кила, породена царски, така да уживајте во бременоста и не се замарајте со килажа. Сега се гледам во нозете сум некако послаба од пред да останам бремена, значи не е тоа толку страшно, зашто повеке се работи за отоци кои ете јас мислев дека се масно ткиво залепено за мене )))
Па што да кажат оние кои и пред за забременат имаат огромна тежина, еве имам пријателка 9 дена сме разлика со термините, има сигурно над 85..благо кажано..а сега и со бременоста плус, па ете се си е во ред до сега..
Ја почнав бременоста со 68кг ја завршив со 80 во полна 40та недела. 10 дена после пораѓај имав 70кг, потоа пак се мерев имав уште пола кило симнато. Не сум на никаква диета јадам се, но многу цица синчето можеби затоа не ставам килограми. Стомакот ми се повлече, уште малку имам, фармерките од пред бременост сите ми чинат Инаку на 10ти Јануари ќе правиме 1 месец.