Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    22.909
    Еве ме и мене :)

Останав бремена со 62кг, се поправив 9кг до 38недела. После пораѓај, после 10 дена се мерев, пак 62кг, веднаш ги снема вишокот кг. :) Се израдував дека влегувам пак во истите алишта како пред бременост :)

Стомакот ми е помек сега, и уште ми стои Линеа негра. Имам и неколку кратки стрии на десната страна долу. Ама ништо од ова не е важно кога ќе го видам мојот најубав син :*
    И мој бебо на 10ти јануари ќе прави месец, врсници ни се дечињата :)

На Dina911 и lackygirl им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    И мене ми е мек ко желе е :) исто линеа негра уште стои, ми се направија само 2 стрии под папок и тоа 2 недели после пораѓај откако се врати стомакот. Така е само нека ни се живи и здрави бебенцата друго не е битно :hug::inlove:
    Гушки и бацки до баткото ;)

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Јас сум 20та недела и се имам поправено 5кг. Две од нив ги качив за празнициве... Имам огромен апетит и веќе заличувам на топче. Ниска сум, 160цм, а почнав со 57 кг, сега скоро 63 сум. Се надевам дека нема да отиднам повеќе од 15, зошто уште сега личам на 7 месец... :|
    Ова ми е прва бременост, и не знам колку би симнала после породување, а знам дека веќе ми беше тешко да ослабнам и пред бременост.

4. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    јас сум 25 недела и поправена 14 кг имав 61 сега сум 75, премногу се нервирам а не јадев да многу до 4 месец ми се гадеше од се и повраќав јас незнам како качив, ми рекоа вчера како ѓуле сум била страшно се нервирам и во депресија сум зошто толку да се здебелам , незнам што ќе правам наредниве 3 месеци но ќе мора на диета, ве молам за совет?

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Ужас, каков народ постои. Да се засраме тој што критикува трудна жена за дебелина. Не им обраќај внимание на таквите коментари. Во бременоста нема простор за диета. Ќе слабееш после пораѓај

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Еее не си земај за срце кој што кажува,доктори има тука што све и свашта му кажувале гледај ти да се чуствуваш добро,бебето да си налредува за другото ќе си пишуваме во друга тема на некој режим на исхрана. Иста сум и јас само оди вагата во нагорна линина а не внесувам толку,тоа е хормоните си работат.

7. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Фала ви мили малце ми олесна со ваша подршка

8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651

Иста бев и јас до 4м мн повраќав ослабнав 3/4кг , после почнав да се поправам од 53кг во сала на породување влегов со 70:!: си дојдов дома со 60кг за месец дена 55 се напраив и еве две год си ги држам тие 55кг (hollest) не се замарај за такви коментари , ако си слаба ќе викаат леле не мислиш на детето ако си попраена не личиш на ништо , смеј му се у фаца и не дозволувај да те дирнат такви коментари , битно е да сте добри ти и бебето а килограмите се само обична бројка :hug:

На paleska3 и Dina911 им се допаѓа ова.
  9. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И јас почнав со 62, завршив со 84 на порагај, исто ко ти на почеток качив поголем дел од килограмите, до крај не толку колку што очекував како што бев тргнала. И мене некој ке ми речеше многу кила сум качила за малку недели, ама јас убаво се чувствував и не се замарав, а далеку од тоа да ти кажам дека не јадев многу, а толку многу качив ама ете хормони се во прашање. Две недели од порагај бев минус 10, сега се немам мерено, бебето ми е месец и пол ама кој и да ме види ме прашува од каде излегло бебето, така да немај гајле. Сега имам многу малку меше, дека рамна даска бев пред да останам трудна, ама и тоа ке се среди. Позз и уживај си во бременоста. Со лесно :*

На paleska3 и Poppins им се допаѓа ова.
  10. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Лелее јас до 9 месец како фока ќе станам :o:!::rofl:
    Со 54-55 стартувам, па крајот ќе покаже, само здрав и жив бебуш нека биде.

11. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Кога се попраив 10 кила не ми е јасно, 19+ 1 сум :|
    Мада ми викаат не се познавало толку, дали лице ми праат :^) Јас не се осеќам дебела, можда малце во колкови. Ама од прв ден само на јадење ме тера, на почеток внесуев многу повеќе од сеа, сеа мали количини во чести дози.
    Здравје, ќе тераме, ионака не зависи од мене туку од шефициве во стомак :makeup: :talk: :party:

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Јас останав бремена на 58 кг,отидов на пораѓај со 75 кг,не јадев многу,исто како и пред бременоста,во првите 3 месеци дури и повраќав,ништо не можев да јадам.Како успеав да се поправам 17 кг и јас се чудам :^)
    А уште почудно,па дури и смешно, кога излегов од болница имав 70 кг,сум намалила само 5 кг :o :o |-)
    Да ;( или да се :D.
    А ве читам сите со намалени 9,10 кг излегувате од болница,секоја чест.
    Стомакот ми е доста намален, малку имам вишок, после неколку дена од излегување имав 68 и не сум се мерела оттогаш ама не си изгледам дека сум нешто ослабната. А поминаа 25 дена како сум породена.Бебче си цица многу,јас послабо јадам,вода и чаеви пијам многу,4-5 л на ден сигурно.
    Ми има ли спас или не? :|

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    13.554
    Во бременост качив 12 килограми, 6 симнав во болница, и уште 6 до 10тиот ден после пораѓање. Последно кога се мерев бев 600 грама потешка од кога останав бремена. Да ми кажуваше некој дека воопшто е возможно да се вратиш веднаш на предпородилната тежина, ќе речев лаже.

На 789_angela и toogood им се допаѓа ова.
  14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Јас од денес влегов во 39 недела и сум плус 14..една недела бев со грип и јадев минимално и наместо да намалам јас сум накачила, сакам да кажам колку и да јадам или не јадам сеедно ми доаѓа, килограмите не контролирано си идат сами од себе, барем кај мене е така..

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.415
    Нема врска јаделе не јаделе многу,јас со 69 ја стартував.Синоќа се мерев пак 73кила а ја тераме 21ва недела.Јадам кога и да ми се пријаде пошто сум нон стоп дома.Е сега имам до сега само еднаш јадено пица,3 пати сендвич купечки :rofl: благо така и така може по едно крем бананче или некоја торта што ќе ја сматам,сок газиран воопшто а ни негазиран.
    Мислам хормоните имаат големо влијание на килажа.Ќе видиме следниве месеци што ќе се деси :D:?:

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    32гн 70кг само 8кг :inlove: сите ми векат дека сега на крај ке качам останува да чекаме :)

17. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.215
    Од почеток (47кг) до 7месец +20 кг. Од 7ми до 9ти +1кг:rock:
    Сегашна килажа 68:clap:
    Личам на човек. :emo:

На Софија 88, ***Bony*** и srekice им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Деветти ден после породување минус десет кг. Не е лошо :)
    Стомакот не ми е нешто мек, можеби оти матката се уште не ми е вратена на позиција.

На TeddyGrey, S.J.Parker и Eni.r им се допаѓа ова.
  19. Малечкоxxx

Малечкоxxx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    156
    Јас сега за сега 20та недела си стојам уште на исто. Почнав со 76кг сега имам 71кг(fingers)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
    Стартував со 55кг.
    65 кг во 27ма недела :wasntme:

На ***Bony*** и TeddyGrey им се допаѓа ова.