@Софија 88 Еве сум и јас. 14та недела 58кг (почнав со 61). Уште ми се лоши, гади па јадам за да преживеам а плус и синчето уште цица и скоро воопшто не спијам. Утре ќе одам да направам крвна слика, тоа е важно да е добро и бебето да си се развива како што треба. Јас и во претходната бременост прво ослабев па тек после 4ти, 5ти месец почнав да качувам.
Ostanav so 45kg od povrakanje namaliv na 42-43... do 14ta 15ta nedela bev 45 pak i eve sega 23ta nedela 49... nukogas ne sum imala volku kg... do krajot ima kobila da se napraam i nez us kolku kg plus..umot mi se zavrti neknja od vagata
Ххахха прејако е лепотичево.останав бремена со 64 кг сега седми месец сум 27 недела имам 70 кг.до крај сигурно ќе се тркалам
Слична сум и јас. Останав трудна со 42кг, сега 25та недела имам 51кг. Ова ми е рекорд! А богами само гнетам нешто, на строго мирување сум, само лежам и јадам, ако продолжам вака се плашам до крај кит да не се направам
Има едено и единствено решение.Не се качувај на вага Јас два пати се качив,почнав со 69 а во февруари почетокот имав 73.И си реков вага ???? Не благодарам.
Да се надеваме мила во првата бременост ај што и стомакот ми беше преголем како да носам близнаци а човечето се роди 3380 а сега сосем различно стомак нормално како за бремена па ќе видиме до крај
Почнав со 65,првите месеци изгубив 4,5 кила и сега во 19недела си имам 68. Кога видов на вага ми дојде никогаш више да не се качам. До крај ќе бидам како бууууре
Јас исто намалев првите месеци 2 кг па потоа до 6 си дојдов на мојата килажа, 7 месец качив најмногу 3 кг. И сега 8 и 9 стагнирам. Се на се качив 6 кг до сега. Така да немора да значи дека постојано ќе накачувате на килажа. Некој месец може и да се паузира. А најинтересно е што исто јадам а некој месец се качува килце некој не
71кг стартни, на 39 полна 85кг. Приближно исто како со првата бременост, се надевам нема да качам уште многу до крај.
јас почнав со 59 сега 19та недела 60кг. се надевам дека и во наредните 19 недели уште 1кг ќе се поправам и доста е.
Хахаха и јас исто. Почнав со нецели 59. Па до 12 недела паднав до 57,5 а сега 18 недела ближам 60. До крај ќе видиме. Да не бидат повеќе од +10
31ва недела, а веќе имам 11 кг качено, од 57 на 68 сум. Се надевам до крај нема да качам повеќе од 16 кг. Веќе почнува се потешко да ми станува со екстра килограмите на нозе, задник и гради...
36 nedela +7 kg. Max do kraj use 1-2 kg da kacam ama ne veruvam.Od kiselini nemozam ni da disam a ne pak da jadam. Bebe si e supper okolu.3kg e sega. Osven ednas u Noemvri koga me fati strv za Sarma nemam zelba za hrana.Pijam po 2l Kisela voda i 2 Turski kafinja obavezno na den. Mi ide talogot da go izedam od so mi e slatko. I apcinjata za Kalcium mi se prevkusni. Pozz mamicki