Srekice Во поглед на моите сегашни газиња мм го немам видено посреќен а тие не биле никогаш толку убо изразени. Ма која Џеј Ло хаххахах Ама џабе ко немам кеф за работата. Само плакни очи кутриот
Жеми уживајте во бременоста и не бројте килограми. Посебно ако ви е прва бременост. Тие кг се за со гордост да ги носите. Не се оптеретувајте. Цел живот пред вас за диети, а верувајте со бебче брзо ќе ги снема.
И мојот само рже од далеку Ми пројде желбата,се навикнува човекот.Кога преживеав јас без цигари ова не е ништо
62кг започнав но паднав првите месеци на 58кг за на крај да стигнам до 75кг, по пораѓај имав 65кг а сега 2 недели потоа сум пак 62кг
Ма рже, чепка, кутар газ мој и гради само му пискам кутриот. Јас и претходно имав газишта а сега 18+ ги начукав кг
Јас со оваа бременост се поптавив 14 кг, со 70 кг отидив на порагај, кога се вратив од болница бев 64, сега после скоро 2 месеци сум 61 тешко ми иде намалувањето благото ме убива.
за 2 дена влагам во 30та недела и сум 8-9 кила плус. Секој ден различно мин покажува пола кило плус,минус ме збрлаве вагава останав трудна со 62 значи сега сум измегу 70-71, и не ми е јасно каде ми се овие 8-9 кила плус. Стари фармерки од пред да останам трудна уште носам, нормално незакопчани, ги факам со ластиче да не ми пагаат ме фака паника за кога ке влезам во 8ми да не накачам нагло ма да си викам штом досега истерав вака супер ваљда нема а?
Стартав со 68, сега сум 85ка ( 29 + 3) ... тоа е што е, визуелно не е страшно, изгледа се распоредени баш таму кај што треба...
Добро дали ќе престане накачувањето на кг, 20 ги качив Се смеам од мака Дали некогаш ќе си ги вратам стартните 60
јас до сега рамно 10кг. при крај сум со 30та нед. не ми е јасно како 1кг преку нок бев 71кг вчера , сабајле се мерам 72 е неможам векеее не се мерам дур не се породам, и ке ги вратиме стартните па што сака нека биде
Еве и јас малце да пробам да те утешам. 34+6 а имам качено 14 кг. До крај ќе бидат барем 18, +2 планирам за Велигден да качам и уште две до 40та недела. Гледам да јадам иста количина на храна, но килограмите не се качуваат исто. Има недели кога си стојам на иста килажа, но има денови кога за два дена качувам по 2 кила. Имав период од 10 дена во 6ти месец кога повраќав и имав дијареа, и исхраната ми беше варен компир, ориз и тоа во многу мали количини. Јас за 10 дена качив 2 ипол килограми . Тогаш сфатив дека организмот си е ставен во мод на складирање и јас не можам ништо со тоа. За да слабеам, не планирам се додека не се породам, а количината на храна останува иста. Колку килограми и да качам, тоа е, и секој пат кога идам на котрола и гинекологот ми каже дека бебчо е супер нахранет, ми е криво што сум мислела дека многу се поправам. Има различни организми, и различна е бременоста кај секој, немој да се оптеретуваш многу, уште малце е, немој сега на крај кога на бебуш му треба најмногу храна да се пазиш. После породување со количките и на кеј, ќе слабееме . Топло ќе биде времето, има за пола година да симнеме цел вишок.
Не мила јас и да сакам неможам да се пазам, гладна кога сум нема пазење, си јадам ламја Но сега некако ми се намали апетитот незнам зошто. Најмногу килажа качив во 6ти и 7ми месец, во 8ми одвај 2 кг. Уште 2-3 ќе бидат гарант до крај. Наредно ќе се мерам пред да се породам ако успеамдотогаш јас и вага скарани Ти благодарам на утехата, баш ти е се на место кажано. А за диети, слабеење во бременост сум многу против, не би пробала секако. Тоа е што е да сме живи и здрави сега овие денови преокупација ми е како ќе помине пораѓај, како ќе е бебе, и страв од чекање на термин. Те