28н сум со +14кг Ама претходно бев слабичка затоа нормална ми е оваа килажа. Не изгледам дебело, баш како шо си треба.
кажете мени што јадете за да качите толкава килажа, да знам дали грешам јас во исхраната мислам почнав да сонувам да качам некое кило повеќе , сите качувај па качувај треба да јадат бебињата слаба си, а имам желба и јас ама не иде
Штом си се допаѓаш сама себеси и се чувствуваш ок и +20 кг се добри. Колку стави до 22 недела? Јас 3,5 кг до сега 22+. 2 кг до 18 недела 1 кг до 19 И само 400-500 гр овие три недели од 19+22. Ќе видиме натака. Тешкото допрва доаѓа. @Софија 88 а колку си поправена?
@Presrekna @Софија 88 Jас мислам зависи од Килажата претходно. Шо се вика испод нормала бев јас. И сега си имам убо качено меѓутоа изгледам супер, не да се фалам самата ама така е. Правилно распоредени. Имав голем апетит и јадев 5 6 лепчиња доручек но интегрален леб, за ручек манџа со салата и 4 лепчиња башка ужинки и плус вечера. Јадев и здраво и нездраво. Поќе здраво. Имам пишано во Денвно мени за трудници, можиш да видиш коментари од порано. Иначе до 22н бев негде +10 кг
јас ослабев 4 кила првите 4 месеци, е сега качив тоа што изгубив но еве пак некако почнав со стагнирање и ме караат и доктори качи па качи мораш, слаба си, сила ќе ти треба да издржиш незнам што ко да јас нејкам
Супер. Обично тие со помал БМИ повеќе ставаат во бременоста. Инаку те читав во дневното мени и стварно за мене тоа беше премногу јадење. Сестра ми кога беше бремена која е премногу слаба се поправи доста кг а визуелно беше супер. Што и викаше мајка ми сега личиш на човек
не мора да значи мила и јас сум со БМИ помал од нормалата па маки мачам со качување, претпоставувам генетика е во прашање а можеби и ете хормони, а и бебињата како си бараат од нас така и ние јадеме којзнае веке
@Софија 88 мила почни калорично да јадиш. Не мора количински но здраво и покалорично. Пример месо, авокадо, смути различни, банана , јајца па најди намирници нездрави но калорични кои ги јадиш и комбинирај некако. @Presrekna Даа мила и мене исто ми велат хххах заличе на чоек немој да слабееш вака си таман. Е тоа ми беше менито, и самата си се чудев, сега не сум активна толку на таа тема ам малку имам и намалено со јадење, онака за нијанса ама намалено ми е менито
ова кај мене ништо не делува, кога ќе ми речат дека б витамини ги здебелиле се чудам...порано викаа пиј пивски квасец 100% дебелее како да не се убив од пиење грам не мрднав... абе невиден изрод сум ти јас благо обожавам и тоа не ме дебелее, тестенини во последно време избегнувам зошто ме дујат само , само некое чудо да се деси ќе треба за да мрднам над 50 к некогаш, дури ни трудна сеуште не качувам над ова
Значи таков ти е организмот, така бев јас како тинејџерка Пивски квасец пиев, џабе, после се здебелив со хамбургери
И јас бев како тебе,почнав да појадувам редовно,во 13 повторно јадам па во 17 па јадам,и вечерта нешто обавезн ќе поткаснам сум попраена 5 кила во последниве два месици,за мене тоа е врв.
15 недела само 1 кг. плус и мнооогу малку ми се познава мешето (како прејадена да сум личам) Мене ми одговара да не качам многу зошо имам секако 4-5кг вишок, ама се надевам дека и со малку кила плус се ќе е ок со беба.
Чекај рано е. После 18 недела почнува со ставање. Јас до 16 грам немав ставено. Сега сум 24 недела +4кг. За 8 недели 4 кг. Тоа мене ми е многу, а Др вели супер е, а другите околу мене велат малку. Во синко до сега +9 бев. Но не е само до јадењето. Задршка на течности, движење, вид на храна... Јади си здраво и почесто. Не се замарај со тоа. И така трчајќи ќе се симнат.
и јас сум како тебе со качена килажа , тие 4 некако ги качив наеднаш , но сега некако почнав да стагнирам овие две недели, мери се вечерта ке се израдувам, а супер сум качила уште, сабајлето станувам врска нема истата килажа.. а јадењето исто ми е цело време, а би требало да се качува секоја недела ..
Ах, веќе почнав да качувам по кило неделно.. 37ма недела + 16 кг . Цел живот сум со 45 кг, пред да останам трудна станав 57 и сега сум рекордни 73. Како ли ќе се вратам на барем 50 кг после породување?
Koga se namaluva apetitot? Hahaha 7mi mesec sum mislam deka sekoj den sum se poteska, ne deka jadam kojznae so, ne deka sum ogromna... imam sega za sega 51 kg 51,nes.... zavisi na koja vaga se meram. Ama jas nikad ne sum bila poveke od 46 do 48 kg max. I sega se siram samo u noze i kolkovi i pleski.. i mislam deka kako se siram taka kozata me zatega...ednostavno tesko se osekam.. ne sakam do kraj ni kilogram da se popravam zas tesko se osekam.. a pusto nekad mi se ide vol da izedam nekogas pa i ic ne jadam...