@Fallen.Angel Ти се успорил можеби метаболизмот. Дали некогаш си проверила тироидна жлезда? Знам дека и вода може да држиме сега повеќе од вообичаено, се зголемува крвта што ни циркулира, сè може да се собере. Башка малку посолена храна и одма +2 може да покаже вагата. Ако смееш да се движиш, движи се, прави прошетки секој ден. Консултирај се со докторот, види што ќе ти каже.
Хахахаххаа Се извинувам мила И тоа е за пофалба искрено Тогаш следи друго прашање ..одиш ли во вц нормално ? Мислам по голема нужда ? Најправилно да се мери килажа е кога ќе станеш сабајле од спиење, мочкана и какана без ништо да имаш примено до тогаш. А инаку според ова што вака се храниш ич не е засташувачко, можеби јадеш повеќе солено па водата останува во телото и не ја исфрлаш, пиеш ли повеќе течности сега ? Барем минимум треба да имаш 1 кило течности дневно примено, се што е плус е подобро
Јас во овие 9 месеци сум качила 9 кг. За секој месец по едно килце И задоволна сум. Се надевам после пораѓај брзо ќе ги симнам, и дека нема да качам уште плус толку..
Пијам многу вода, претерано, а за во ВЦ одам ама отежнато. Ако ме разбираш.. Тврда столица ептен.. а за солено да јадам многу солено и многу зачинето. @0ли немам проверувано за тироидна не знам. За движење има денови многу се движам, завчера 8 километри, има денови по 2 максимум.. Зависи каде имам потреба да одам, си наоѓам некогаш причина да излезам и повеќе пати намерно за да се раздвижам. Кога си бев дома во Штип си излегував и на патеката пешачев, тука баш не можам да излезам и да пешачам, така шетам, до аптека, до подалечен маркет..
@Fallen.Angel Намали на солено, сигурно држиш вода. Е, сега, мислам дека не може 5 кг да се во вода, но барем 2 сигурно.
Епа тогаш немаш качено на килажа , само го немаш исфрлено вишокот. Навечер пробај салати, и бадеми (помагаат за регулирање на столица) , или компот од сливи. И намали на солено и зачинето како што кажа @0ли , оти солено прави да се задржи водата во организмот. Еве пробај 2-3 дена со намалена сол, отиди вц , и види ја тежината, оти според тоа што го пиша што конзумираш, не можеш толку да качиш. А проблемот со столицата потруди се да го поправиш, не за друго..него ќе имаш мачнина и тешкотија, а друго е да се олесниш по брзо @Fallen.Angel
Jas sum vo poslednite nedeli od bremenosta i dosega kaciv 13kg , imav 49 kg prethodno.Jadam se sto mi se jade nekogas i vo sred nok stanuvam za da jadam, jadam premnogu ovosje sekoj den kako i orevi i lesnici, ama znam da se napijam i koka kola, ednas mesecno moze i pasteta da jadam.a se drugo spored zelbata.Ne sum zagrizena za kg kolku se tolku se da pomine se dobro so beba .
Да, се губат калории и тоа баш, јас со второто, ја доев и изгубив доста кг, ем си јадев нормално ем слабеев, супер!!
Многу пешачев. До деветтиот месец бев нон стоп на нога, дома работев се до последен ден. Дента пред пораѓај чистев 2 часа дома за јадење јадев колку сакам и што сакам, единствено што првите 4-5 месеци немав желба за благо,после кога ми се врати и апетитот жи се зголеми. Деветти месец секоја недела на цтг кога одев имав качено по 1-1.5 кг. Неколку пати ми се случи да се разбудам ноќе со огромен глад
За мочкање, многу често мочкам.. Немам осетено да е помалку. не знам стварно. се мерам кога како ама не е добра ситуацијата со килажа, ќе треба построго малку, и докторот ми кажа да внимавам од здравствени причини.
Da so domasna svinska mast navecer, a na sabajle so hipp puterot za telo.ja imam i mustelata so dvojno dejstvo protiv strii malku e skapicka Ali dosta e efikasna
29+5 се поправив 9кг. Не знам што ќе биде до крај Само мешето ми е зголемено, во раце, нозе, лице иста сум, за сега