Кинеска облека -Made in China

Discussion in 'Мода и стил' started by vendiii, Oct 13, 2011.

1. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Немора да значи дека се што е кинеско не е добро.Разгледајте ги етикетите на брендови како теранова,манго ,бершка и така натака.ќе сретнете се повеќе натписи made in china.се повеќе фирми шијат во кина за да ја искористат ефтината работна сила.но сепак си имаат одредени стандарди и критериуми кои производителите ги почитуваат.ако не е во ред робата им ја враќаат. немора да значи дека се којзнае колку квалитетни ,но сепак се разликуваат од оние во гари и останатите кинески продавници кои мирисаат чудно.

figgiMK likes this.
  2. ocila

ocila Истакнат член

вејке се е од кина па така и облеката...

figgiMK likes this.
  3. cucii...ii

cucii...ii Активен член

Ретко влегувам во кинеска продавница така да речиси никогаш од неа не купувам. Но кинеска облека има насекаде. Само некаде е поскапа а некаде е поефтина, така да не ми смета дали ќе е кинеска дали ќе е некоја др.

4. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

ако ми се допаѓа некое парче облека, ке си го купам и ке го носам 2 месеци и потоа не ми треба.
    секогаш во секое кинеско се наоѓа по некое убаво парче облека :D :D :D

5. Adina

Adina Популарен член

имам купено Made in China облека,не морат да значит дека е со толку екстра лош квалитет само шо некако чудно ми мирисат облеката,дури и после перење..можда е психолошки тоа ама ете ми мирисат :rofl:

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Абе веќе све се произведува во Кина. Од облека до технологија. Баш све. А во Кина се произведува чкарт и оригинал.

7. dushiche

dushiche Популарен член

Денес речиси се е кинеско, но немора да значи и дека ако е кинеско дека ќе е неквалитетно.
    Во Куманово подобро купи во Гари одколку во Персин. Персин е бутик за облека, обувки ( обувките се за една употреба ) додека во Гари кинеската 100 пати се поквалитетни обувките.

8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Јас можам да кажам од лично искуство дека некои работи од Кинеските продавници Гари се многу поквалитетни,за разлика од некои работи купени од друга продавница.
    Немам ништо против од носење Кинеска облека,само да не мириса,иначе океј ми е. :rofl: :rofl:

9. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Паа..Во зависнот од тоа што купуваме :talk: Некои производи се лоши,а некои се баш онакви какви што сакате да бидат :)