Дали некој има искуство со овие телефони или дали некој корсти?цените се многу ефтини напоменувам дека се работи за тел.копија на оргиналите но немаат толкав капацитет како истите да речам,пример ако на оргиналот може да се меморираат 100 имиња на копијата можат 50 пример,итн Iphone 5 e 3700 денари што мислите за ваквите телефони?
Бегај подалеку од нив. Не се добри. Немаат заштита од зрачење. Нема делови доколку се расипат. Така да не ти препорачувам.
Имав јас еден Nokia E71 и незнаеш колку се чкартни! Ништо не е како што треба,друго мени,камера ужас,се за нигде,подобро куписи некое телефонче од 5-6 иљади асално со асална камера и се отколку тие пари буквално во вода да ги фрлиш,ни изгледот не им е ист,на овој ни нокиа ни ништо не пишуваше,значи заклучок според мене: џабе пари давање!
И јас би те посоветувала да не купуваш таков телефон,уште првата недела може да ти се расипе а никаква гаранција немаат.Подобро дај едно 2,3000 повеќе отколку да даваш дупло пар ии за поправка па и за нов друг телефон.
Убаво викаат колку пари толку музика. Сум видела многу кинески копии на ајфон, сите се расипаа за 3-4 месеци преку сила. Башка тачот светлосни години разлика од оригиналниот. Поарно земе ајфон на старо, 3ки за 200 евра. Заа другите марки незнам, можеби се поарни. Јас не би, поарно би си земала некој ефтин од мобилара, или на сметка што даваат за беспари или за некоја мала сума. П.С Ајфон 5ка, на ново е 40 000 иљади тука некаде, а овој 4000, не ти смрди нешто??? Мене ми е то гуд то бе чру.
Понастрана од тоа кинезите, сомнителни луѓе. Ни телефон знаат да направат, ни кола, па затоа прават чкарт копии на тие работи
Sakam da prasam dali vaka na prv pogled Iphone kopija moze da se primeti deka ne e originalen i po shto moze da se primeti?
Првo нели кoлку пaри ќе дaдеш зa негo aкo ти бaрa 4000 сигурнo не е oригинaл И јaс не ви препoрaчувaм кинески телефoни дa земaте , не сaмo џaбе пaрите туку мoже дa ти пукне вo рaкa без рaкa дa oстaнеш
Стварно, кинески телефони не ви препорачувам затоа што се копија на оргиналот и се ефтини, и побрзо откажуваат.
Не се лажете да посегнувате по вакво срање. Овие телефони се расипуваат многу магично и за нив не постојат делови кои ќе можете да ги набавите, за комплесноста на менито ич да не праам муабет.. ќе си ги дадете парите за некоја недела и потоа горко ќе се покаете. Инаку за оние кои се заинтересирани и спремни за ризик текефоните се продаваат на пазар 3 и се доставуваат со карго.
Јас имав самсунг копија и се расипа после година ипол. Едноставно веќе не се уклучува. Не знам што да му правам.
И јас и блиски мои со копии од телефони имаа лошо искуство ама... Со нивни телефони, во смисла нивни "марки"... Авион. Дечко ми има една чудна" марка" кинески телефон ама... Неможам да опишам колку е добар во секој поглед, има мн рам, мн своја меморија (јас имам мемориска на мојот колку шо он има своја меморија), камерата предната му е колку мојата задна, а да не зборам за задната. Има тон апликации што ставив јас, не кочи воопшто. Мислам сон мене ми е да ги има сите тие апликации и игри и да не кочи, ама кај мене не ни бери а не па да не кочи. Кошта точно паро колку на другарка ми телефонот шо го купи од тука. Она неможи веќе да го трпи зошто ни број неможи да сврти после година употреба. Или е среќа во прашање со кинезиве или прават лоши копии за нивните оргинално произведени телефони да добијат добра критика.
Јас сакам да земам Samsung Galaxy S7 Edge од Нептун....Некни бев да се распрашам во Нептун за телефонот и видов дека на кутијата пишуваше Made in China....А телефонот е 47,999ден....Планирам да го купам на 48 рати дали ке згрешам или не дали е можно побрзо да се расипе или ...??? Кинески телефон е ама 50 илјади денари не верувам дека е можно да му биде нешто....Од Т-мобиле е иста цена....Исто ти е да купиш и од нептун и од т-мобиле...Ве молам мислење.....Јас сакам да го купам од нептун на рати затоа на 4 години ...Ве молам мислење....https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&filter_name=S7&product_id=218414
Не вреди да се фрлаат пари за тие евтини копии на ајфон, подобро да се додаде некоја илјадарка плус има одлични телефони од средната класа.