Еве моите импресии од балетот. Не сум ја читала книгата Мадам Бовари, отидов сосема неиформирана за содржината и да се пофалам успеав да сватам што е приказната . Представата во целина е добра, држи внимание, музиката убава, оркестарот мора да го пофалам , многу убаво и моќно звучеше. Сценографија убава, костимите интересни, но костимите на главната улога беа врв многу убаво изгледаше во нив примабалерината Марија Кичевска. За примабалерината само пофални зборови , толку е нежна и убава, прекрасна е на сцена. Општо целиот ансамбл е усогласен меѓу себе и со тактовите на музиката. Салата беше одлично климатизирана, пријатно беше да се седи внатре. Голем минус за публиката со мобилните телефони, со јаката светлина од екраните ми го одземаа вниманието.
Нема опција за резервации, директно се плаќа, без разлика за што сакаш карти. Барем така беше пред една недела кога купив карти преку апликацијата. Може има врска што јас ја користам како гостин, не со име и презиме, ама мислам дека не можеш само да резервираш.
Да да, на тоа мислев, на купување карти ама погрешно се изразив. На апликацијата сѐ уште нема опција да се купи карти за отворено кино, ама пишува ,,претпродажбата ќе започне наскоро" па би требало да може, исто како и за стандард проекција.
Дали можеби некој знае зошто до саатот стои катанче? Гледам тоа значи дека не може да се купат карти за вечер, ама на инстаграм им пишува дека може. Вртев да прашам ама никој не крева.