Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кичево

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од LittleDevil, 25 август 2011.

1. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Ај добро, ние нашето си го кажавме за дијалектите, па сега вие како сакате :lol: колку сакате пишувајте, ама нашиов дијалект е блиску да литературниов, па сеааааа.... 8)

Ајде мои кичевчанки, поздрав до вас http://www.youtube.com/watch?v=_XIlDZFg9zY

Нејчу каве, пијана су какаоо :lol:

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.234
    Допаѓања:
    56.942
    Бурекот зошто никој не го спомна? :wasntme:
    Дефинитивно најдобриот бурек е кичевскиот.
    Никогаш нема да ја заборавам бурекџилницата Студент, немаше шанси да поминеме низ Кичево а да не застанеме тука.

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884

:D :D Што се случува со овој бурек? Навистина кај се наоѓа таа бурекџилница?
    Имам слушано и на телевизија,а и братучед ми од Скопје многу го испофали бурекот. :lol:

4. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    За Бурекџилницата Студент прв пат слушам... Зарем има такво нешто ?? :lol: :lol:
    Иначе LittleDevil не се даваме :lol: :lol: Така си е :D :D

5. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    2.473
    Кичево :inlove: :inlove: имам отидено само еднаш и не знам многу го засакав градов.. мало и ок место
    луѓето се посебни,насмеани, шират позитивна енергија (јас налетав на такви)
    запознав пријатели со кои сеуште сум во контакт и едноставно го обожавам нивниот оптимизам

6. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Кичево го немам посетено.
    Засега не познавам никој од таму (освен вас форумџикиве, вака виртуелно :lol: ), и немам слушнато никогаш, како зборувате.

Инаку мислам дека логички е најлитературен дијалект да биде оној кој што е во центарот на државата. Каде што не се прифатени многу зборови од некоја соседна земја која е во близина. (се надевам ме разбравте на што мислам) Во Македонија Велес е во центарот, и јас тој дијалект го сметам за најлитературен.
    Еве и Штип е некаде блиску до Велес (мислам блиску се градовите) ама неможам да кажам дека Штипскиот е литературен. Многу испуштаме букви, извртуваме зборови...

Сепак, ова е мое мислење. Не знам дали Кичевскиот е литературен, од причината што ја спомнав (го немам посетено и незнам како зборувате) ама засега во мојата глава е вака. :)

Би сакала да ви дојдам на гости некогаш. :) Да ве посетам. :)

7. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Де бе женски. Полека малце. :D За еден дијалект се запречкавте. Секој со свое мислење и толку. Ете, на Сесилија не и се допаѓа нашиот дијалект, мене не ми се допаѓаат повеќето дијалекти во источна Македонија, на друг не му се допаѓа(ат) друг(и) дијалект(и) и така се' до бескрај. Овде сме да се дружиме, а не да си вадиме очи за вакви работи. Доволно беше со локал-патриотизмот. Секој си го брани градот.
    И не. Не сум против сограѓанките мои, нити се улизувам на Сесилија, Офспринг и незнам уште кој друг вмешан во дискусијата за дијалектот.
    Кулирајте малце де. ;)
    Умни сте вие. Е, бурек ќе ве частам. :D

GarpovaV, те чекаме. ;)

Иначе за Кичево, деновиве поопширно ќе си го кажам моето скромно мислење.
    Ми се спие. А и ептен забегав офф.

8. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Е и мене то ми беше муабетот, секој со свое мислење за дијалективе е. Како прво темава е отворена за КИЧЕВО како град, а не за КИЧЕВСКИОТ дијалект, да се расправаме овде не бил блиску до литературниот (како да не, не бил)

Убо некој си го фалат ете бурекот, овде биле онде биле, им се свидело, не. А не се расправаат за дијалектот. Секако секој дека ќе си го бранит својто (својот дијалект)

И ја реков дека некој дијалекти не ми се свиѓаат, па еве не напина по теми од други градој дека не ми се свиѓат.

ЈА завршив со дискусија за дијалектот, мојто си го кажав ;)

Инаку , Лук и Shaila, ја појма нема кај е таа бурекџилница :lol: ја си јада од клас, и од онаа што е, Мики се викат кај мостон (бебе кај што е, знајте, и Џим Бим и Мартинс кај што се) е таму женичкана со месо и печурчиња бурек прајт :D

9. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Не су многу по бурекот ја ... Иначе и ја од клас јада ама само ко ќе су на школо :lol: :lol: и тоа исклучиво со МЕСО .... Цела училница да знае шо су јадела :rofl: :rofl:

10. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Еј не.. ќе се зафркаваме :D кај мене сите сме бабачковци, па сите си јадеме в клас, то буреци, то сендвичи па се ко ќе се помешат... :puke: замисли хахахаха :rofl:

Инаку и кај Славе не прат грд бурек :) ама таму е за јадење во доцните вечерни часови, ко ќе ти се сојадет дур си излезен, така по штикли, пицнат што би се рекло и ојш и си јадеш ПИРОШКИ и кифли СО КРЕМ хахаха :D

11. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Абе не се караме, си дискурираме ние, мислење си даваме. :)

Инаку, морам да ве посетам, а ем што викате правите убав бурек, мх, мх. :lol: Само да ви дојдам. ]:) :D

12. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Дојди, дојди. Прсти ќе си излижеш од бурекот :D пак и јогуртче ќе ти купиме и мм хухуху :D

13. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    288
  14. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Нешто во последно го запоставив излегувањето. :D Се во домашна атмосфера ми се седи,така да не верувам дека ќе одам. :)

15. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Ја су во план да ода да ви кажа право. Лук, па баш зато дека го запоставив излагањето ќе излеза.. :D многу се заседов дома, или пак излага ама на кафе некаде.. ееееј сабота на КАФЕ :fubar:

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Кичево мојот град, мало градче скоро секој со секого се знае, цел град да го прошеташ пешки ти требаат скоро помалку од пет саати.
    И шо да ви кажа друго, ко ќе ве собера ја кичевчанки од форумов, од кичево биле и ќутат, ја цело време мисла само ја су од Кичево, а тие тука да ти бидат, од кичевчани глаа немојш да крениш бе, кај да појш пак на некој кичевчанец ќе налеташ ако мал град сме, тоа ти е :D
    Си го сакам Кичаа наше, ЕДИНСТВЕНО што му фали е сега, една СПОРТСКА ПАТЕКА барем, некое поголемо паркче и убав затворен базент .
    Апелирам до господин градоначалниче папасито на нашево градче да превземе иницијатива што побргу и барем нешто од ова да се направи.
    Уште да прочиташе .

17. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Де бре, чичко ми е татково од градов, ќе му ги пренеса сите наши желби. И ќе почнет со метла да ме бркат, ама не битно :angel:

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Да му ги пренесиш, да му ги пренесиш, ако те збркат со метла заедно ќе бегаме, нели дека си му ги пренела желбите :wasntme:
    И да не забегујме многу од темичкава да ги поканиме сите форумџики што не биле кај нас да дојдат, ќе им организираме ако треба и групна посета, тие само нека повелат.

19. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Низ Кичево имам поминато кога одев на одмор. Го заобиколивме. Зградите срамежливо ѕиркаа и не испраќаа. Си помислив дека можеби Лукс ќе ја видам, онака случајно, но случајноста беше многу мала.
    Пред тоа го имам посетено Крушино. Екскурзија. Не седнаа пред шумата на едни големи терени и нема мрдање. Ама бесни глисти сакаат манастирот да го видат. Упорни деца, ги оставија наставниците да таложат калории. Ранците со храна на грб и заминавме. Тргнавме 10тина од класот по манастирот. Одевме на слепо. Беше тоа долг пат. Од некаде почна да жубори и една река. Беше прекрасна чиста вода. За некои 10мин. го пронајдовме и манастирот. Таму се криеле и неколку наставници со своите класови. Си купив една бројаница од таму која и до ден денес не ја вадам. Се држи на две кончиња од двете страни, но ме потсетува на убав ден, убав период. Ми беше утеха за тоа што ме очекуваше за 2 дена.
    Интересно место. Мирно, убаво. Идеално за пикник и сл. Би одела повторно ако имам шанса.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LittleDevil

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Да ве известа дека прва и трета година утре се од 7 сатот, а втора и четврта во 10 :)
    Така пиша професоркана Вања по физичко.
    Па луѓе среќен почеток утре :D

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.