Искрено се надевам дека на Кичево нема да му се случи тоа што и се случи на Струга. Премногу е болно. А баш ми срасна за срце акичево последниве 2-3 години. Чудно ми е што е толку тивко, очекував глама, а нема.
Бидете единствени, излезете на избори. Еве Струга убав град ама што кога има еден тон Шиптари. Не давајте да се случи, како може шиптарите да имаат 10% излезност на избори, јас секогаш гласам. Не давам мојот глас да пропадне џабе.
Кичево деновиве се повеќе и повеќе ми наликува на Албанија. Не ми се шета низ град,нема куќа или пак автомил што нема албанско знаме.Разбирам јас се.Ама па ова веќе е претерано. И да следните избори со сигурност тврдам дека градоначалник ќе имаме албанец,и дека Кичево ќе биде бетер од Струга. Можеби немам доволно години за да коментирам за ова,но сепак мое мислење е.
Нема да биде албанец градоначалник бе, нема да дозволиме имаат план нашиве, ама не би сакала да зборувам за тоа јавно сепак.
Имајте план, разработете, сите во штабови договорете се и готово и излезете сите на гласање. ЕЕе колку сакам пак Македонец да биде па да пукнат од мака...Ај па ке ви дојдеме во Куќа на уметноста на гости.
Eве го Кичево изминативе два дена,секако ова е само дел од атмосферата,ги имаа знамињава низ цел град.И се прашувам дали сум во Кичево или пак Албанија. И уште нешто,дали некој воопшто им дал право да ги ставаат знамињава???!?!
Има и во Атва маркетот ( накај автобуска ) , но во Тобако има многу повеќе избор. Ни фали една кафе-книжарница во градов, тоа би било убаво .
сте сретнале во некој бутик низ кичево вакво фустанче https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1 ??
Градот на мојот татко. Од првиот пат кога стапнав во Кичево ,се чувствував како во мојот топол роден град. Се ме влече натаму ,особено пејзажите на Крушино каде сум шетала со часови. Таму ми се најблиските роднини,батко ми ,сестра ми... Со нетрпение го очекувам зимскиот распуст ,да им појдам да ги посетам... Мили мои малечки ,мило мое Кичево - чекајте ме зимава!
Ептен јако, браво за спид бајк што возат по овие временски услови, навистина се за секоја пофалба! http://kicevo.mk/so-velosiped-na-mesecina/
Vo sreda najverojatno ke treba da odam vo kicevo, pa me interesira: -Kolku e povratna karta Skopje Kicevo Skopje -kolku odprilika bi me cinelo taxi od avtobuska do kasarna, i ako moze broj od nekoja kicevska taxi kompanija, za da ne vlagam vo bilo koe taxi
Знам знам кај ке одиш И јас ке одам можеби ама со воз,за со воз знам - 333 денари е повратна карта (300 и нешто,вака ја слушнав баба ми) и има такси директно од железничка,за автобус појма немам...
Повратна карта не би требало да е повеќе од 600 денари, а во врска со таксито ќе те цини 100 - 120 денари. 045 1555 е тел. број на Ваше такси од Кичево. Позз п.с Не ме фаќај за збор за цените, зошто не живеам во Кичево, ама често одам и знам дека одприлика така се движат.
Мојот сакан е од кичево и градот ми е интересен и убав...најинтересно ми беше кога пред 4 или пет години, така летно време го имав посетено и требаше до некаде да отидеме, и тој од една страна од тротоарот во друга страна ме префрлува (пешки одевме) и така по неколку шест седум пати преминување од едната страна во другата, јас реагирам зашто преминуваме од една во друга страна, и тој ми одговара ‘‘па за да се измориш, и градот да ти изгледа поголем‘‘ штосот и денес го користиме... јас секогаш поминувам убаво, а најубави ми се пиците од Рома во центарот на градот што е, додека за кафе и пиење до безвест, а сметката ТОП...интересно ми е како шеташ по улицата и еве сретнуваш познаник и седнуваш на кафе, не ти треба три дена претходно договарање... Најмогу го сакам Кичево затоа што мојот дечко, што го сакам најмногу на свет е од КИЧЕВО.... П.С. (коментиравте за дијалекти на македонскиот јазик) јас како Албанка, која знае скопски со литературен, многу полесно ги разбирам кичевчани кога зборуваат македонски, отколку едни колешки од крива паланка и беровом кои додека зборуваат јас вака изгледам