dali posle stavanje klizma, moze da se jade nesto ? od vcera nevsum jadena sinokja dojdov vo bolnica i pred malku zavrsiv so klizmata
Здраво. Дали некоја од вас членките тука во форумов знае дали може да се симне температура со употреба на клизма?
Имам слушнато за ова дека со клизма со ладна вода се намалува температура ама несмее и да е престудена да не доведе до шок на организмот,сепак разговарај со некој по стручен за ова
Ама таа треба да ја задржиш во тебе(црева и сл) или ќе треба да се ифрли? Сопругот е мед.лице ама и он не знае знаеме само за чепчињата парацетамол, вчера една колешка на работа ми го кажа ова со клизмава ама и таа точно не знаеше да ми каже.
Не е страшна клизмата. Чим у Чаир ја истрпев со 1 функционален тоалет а 5 родилки во тој момемт, сигурно у Систина ќее боље Јас со првиот пораѓај имав дтавено чепче па отидов во болница. Абре мислам нема везе чепчето со клизмата. Како што клизма ќе прочисти, све друго е џабе. Не се секирај воопшто не е страшно и болно.
И јас со првото си се прочистив со чепче од дома, ама тогаш на гак раѓав. Сега ми текна дека во систина ќе треба да го јадам стапот со клизма
Здраво, за во Систина за закажан царски сестра ки кажа дека со клизма ќе ме средат пред царски. Е сега бидејќи прв пораѓај ми е и немам искуство дали сама клизмата си ја ставам или сестрите ја ставаат и како се става ? (да не ми се смеат на прашањата таму )