Za dekevri 3200 struja so dve inverter klimi od koja ednata e 5ipolka a drugata 3ipolka Gree e klimata
Klimite ti rabotat 24/7 cel mesec i za cel stan 3200 den,ne mi se veruva ovaa, jas od 15 dek. Do 17 januari za cela kuka imam 9000 smetka so 2 klimi koi rabotat bez prestan.
Jas so vivax aeri na -11 od zadadeni 25 na autofan odrzuvase bes problem sobni 23.4 stepeni vo kuka bes izolacija.
Ако ти е за утеха, ние веќе 2 месеца плаќаме по 10. 000 за струја, срце ме боли. Не знам сега оваа за јануари кога ќе стаса, баш ме интересира, уште нема дојдено. Ама сигурно и над 10 може да биде.
Овој месец исто имаме 10700, видовме на страната на ЕВН, мислам може да се види само не е фактурирано .
Cistis filtri redovno? Pusti na 25 i fan3 pa vidi na nekoj toplomer kolko ke postigne temp. Za kuka od 2 sprata so 2 famili mi stigna 9300 od 15dek do 31dek presmeteno po stara tarifa i od 1 jan do 17 jan po nova.
Да редовно ги чистиме филтрите. Ќе пробам баш како што викаш, затоа што просторот што го грееме не е многу голем.
Zatoa mi e cudno ti si vo stan (kako sto razbrav) plus okolu tebe,gore,dolu greet drugi. Jas vo kuka bes izolacija so vivaks aeri 5.5 vo soba od 33kvadrati na -11/12 najladnoto bes problemo drzuvase temp.
Kuka so izolacija i celokupnata smetka ti e 3200 den so koristene na klimi, frizidee,peralna,susara,bojler?
И кај нас толку квадрати се отприлика што ги грееме Не знам искрено зошто толку многу струја трошиме, според саатот толку е потрошено. А во другите две соби уклучувавме и греалки. Сега овој месец не ги вклучуваме си направивме реорганизација па ќе видиме колку ќе е сметката за февруари.
Da zaso e cudno Sea za januar ke vidime Imav slucka kaj so u leto mi stigna 6000se javiv vo evn Znaes so mi kaza operatorot?? Ako ne prakas sostojba na broilo sekoj mesec na meil ke imas vakvi smetki Od togas prakam i nema problem nikakov
Изолација нема имам само пвц трокал со 3 стакла Сеа градам кука и планирам една 5.5ка и една 3.5ка да ставам за да греам 80 квадрати И таму ке има трокал трослојни стакла и надворешна изолација на куката со минмум 8см стиропол мислам дека ке ме топлат
Па не е само изолација и пвц. Голем удел има и дали куќата ти е на север, дали ја уопште таа соба пече сонце. Ако не, ладни ѕидови повеќе и треба време да се загреат.
па и немам многу ѕидови се е стакло како и да вртиш куката има и северна страна и јужна секако еден дел ке биде на север