Ние решивме климата да ја ставиме во соба на север, буквално таа страна никако не ја фаќа сонце. Додека се загрее треба и време, другата што е буквално пред сонцето ептен брзо се загрева. @Guns N` Roses сигурно важи гаранцијата, викни си сервисер и крај.
нова е значи викните сервис нешто си има мака неможе 5.5ка да едвај грее 30кв таа големина 60кв треба да грее
Само една имаме, простор е некаде 28-30кв, 5,5ка е. Ние сме задоволни, ама не ја користиме често. Кога дува од 12 до кај 3 стигне до 23 степени и толку, после сме на дрва.
Па годинава дојде сервисер за да ја продолжиме гаранцијата, требаше и филтри да смени и ништо не направи само за гаранцијата дојде, а климата не ја ни погледна, катастрофа се.
И ние да изгореме дрвата и само на климата сме. Никакво мкнење дрва, па потпалок. Само копчето и крај @Guns N` Roses биди упорна, мора да дојдат од каде е купена сервис и да видат се детално. И мене ми се лигавеа така ама бев безобразна и мораше да испитат.
мене оваа ми е 6та зима од коа се греам на клима коа дојдоа за годишен сервис им реков дам ја изчистат детално климата оти лани при крај слабо дуваше Дојдија проверија фреон и ја изчистија климата внатрешно со средство и четка за заби ,послето како луда фучеше коа дуваше Барај сервис пријави проблем дека не ве грее
Ви благодарам за советите. Не овие ништо не направија ние баш се зачудивме, ама следен пат нема да си минат така .
Уште одма, тоа е гаранција. Самиот производител ти тебе гарантира дека што и да се десе ќе интервенираат. Ако не, пиши им мејл на главните таму или ѕвони нека пратат друга екипа ако оваа толку ги мрзи. Толку скапа клима и сметки и пак не е доволно згреено. Срамота.
https://mall.gree.com.mk/index.php/product/fairy-premium12-black/ Ја имам оваа клима. Како е најефикасно да ја користам за соба од 16 квадрати, без изолација?
Куќа со изолација и надворешна и внатрешна. Ама не е само од климата, навечер во спална пуштам греалка па таа многу влече, плус кога ќе ги додадеме сите апарати, тоа е тоа ајде ќе издржиме.
Летно време ја користиме за 30 квадрати затоа ја земавме оваа. Прашањето ми беше повеќе за тоа дали да стои цел ден уклучена? Забележав дека кога ќе постигне температура, пример 20 степени, престанува да дува топло ама почнува ептен малку ладно да дува, не знам зошто.
На ауто кога е ставена така прави, дува и топло и ладно од кога ќе постигне температура, мене само на топло ми е ставена, и 24/7 без престан дува, ако цело време и правиш уклучи и исклучи повеќе струја троши така.
па тоа тоа шо напишав голема клима мала соба предимензионирана е и мала соба голема клима не бива и голема соба мала клима не бива у твојот случај 2 5ка ке била доволна сеа пуштај и не гаси клима