Дали и кај вас кога е на ауто, фан брзината се уклуч на најјако и не може да се намали се додека не се исклучи ауто?
Не, кога е на "auto" ќе ја достигне температурата зададена и ќе се намали(некогаш и се исклучува сама).Можеби треба да Ви дојде сервис и да ја провери, има индикации програмата да не работи добро(или пак сензорот е оштетен).
И ја мислам дека е така. Годинава со поскапена струја, нон стоп вклучена климата на најјако вентиларот дува, плус други трошкови (перална на скапа струја, бојлер 24/7, еден куп апарати во огромна куќа), струја повеќе од 3 600 ми нема дојдено.
Не е лоша, ама ние грееме само една мала соба со неа. Имам приметено дека доколку дува директно во мене ми го суши многу воздухот и ме боли глава, ме омалаксува некако. Доколку ја ставиш нагоре да дува, океј е.
Потребно е да си купиш навлажнувач на воздухот во Comodita ти се на промоција сега секоја клима го суши воздухот навлажнувач е потреба ако користиш клима
Беше најавено дека ќе има и оваа година.. https://a1on.mk/macedonia/grad-skopje-i-godinava-kje-dava-subvencii-za-inverter-klima-uredi/
Колку е? Не ми треба за цел стан. За една соба ми треба. Така да може и некоја поефтина варијанта од 20 000,30 000.
Тоа и не е поевтина варијанта. Гри како марка се топ, нема да погрешиш. Не сум слушнала некој да не е задоволен, неколку наши пријатели имаат.