Купивме клима Gree Fairy Premium 5.5 kw па ме интересира дали да работи 24 часа или по потреба кога сме дома, зашто слушнав различни мислења. Инаку спратот ми е 60 м2 а грејам околу 40 м2 во стара куќа без изолација но со полна тула и со пвц прозорци.
пуштај и не гаси напрај тем шо ти одговара и не гаси проверено е исто троши ако ја гасеш само шо ако ја гасиш нема да си стоплен ко шо треба
Имам некој чуден проблем со климава. Кога ќе ја пуштам на ладење, пример ако е на 24 степени, си лади без проблем, кога во собата ќе достигне посакуваната температура од климата почнува да излегува некој лош мирис. Значи, ова се случува исклучиво само кога ќе ја постигне температурата на којашто е наместена. Релативно нова ми е, 2 години отприлика. Имал некој искуство со ваков проблем?
Дали се исчистени филтерите? Мене кога ќе се собере прашина ми прави така, а ми рекоа дека на пар месеци треба да се чистат.
Исто се случува и кај нас. Како на оцет мириса. Викнавме мајстор, ја исчисти, некое време не мирисаше и сега пак почна ко ќе е на 24-25 степени пример. Ако е на помалку не мириса. Филтрите редовно ги чистиме, не е до тоа.
Кај мене не е на оцет, некој чуден одвратен мирис е што не можам да го споредам со ништо. Ако ставам на 22 степени не мириса да, оти цело време лади, ама ладно ми е така.
Не ми е јасно нешто .. климата лади на 24 степени и постигнува со ладење ... гаси самата , а надвор е 35 . .40 степени ..
Препорака за добар мајстор за клими? До сега биле два-тројца различни мајстори, ја полнат климата со фреон и за 4-5 месеци фреонот го испушта. Кварот никој не може да го најде…
На колку да ја оставам климава да лади, а да не продадам бубрег за струјава??? Ако и правам пали-гаси ќе поминам поскапо или да ја оставам нон стоп да лади? *Во зима ја оставам да грее цело време, ама сега не знам што да правам...