Здраво дали некој има искуство со климава? Ми треба за спална,за неколку саати да затоплувам не нон стоп. И како е со потрошувачката? До сега се греевме со панелка,меѓутоа зимските месеци многу ми стигаше висока сметката дури и до 9000,за само неколку саати значи не нон стоп. Па би сакала некој ако има искуство да сподели.
Кога се грееш на клима , најдобро е да ја уклучиш и да не ја гасиш ако сакаш да заштедиш на струја . Само менувај температура. На пример : преку ден на 23 или 24 степена , вечер на 19 или 20 степена , нормално се зависи од условите. Палење и гасење на клима уред во услови за греење највеќе троши струја . Инаку купи си клима според буџетот.
Аха значи така требало,затоа побарав мислење околу климите не се разбирам баш баш. Иначе од прилика знаете колку би ми била сметката? Ако ја оставам како што ми предложите.
Нема одговор на тоа прашање. кај секој е различно . Јас ти пишав јас како правам и како знам и милам дека е најдобро за да се заштеди на струја. Палење и гасење на клима во режим на греење е најлошата комбинација.
Ако ти е за спална за неколку саати немора да е пуштена нон стоп. Сметката изгор ке ти дојде а не ја користиш нон стоп
Ако не разбирате нешто е у ред Не е у ред да давате лажни информации Клима да работи цел месец и да не ја гасиш ил ич од 2000 денари повеке не може да изтроше ова за 3.5ка Ке ја уклучиш и ке ја ставиш на 18степени саат пред да спиеш ја местиш на 20 а можеш и нон стоп на 20
Ke moze nekoj da spodeli iskustvo so klima uredi i koi brendovi se najkvalitetni i najmnogu se preporacuvaat? seuste nemozam da odlucam pomegju Gree, Vivax, Hisense ili Midea... Koj od ovie brendovi e najkvaliteten i ako imate iskustvo spodelete
марка како марка и нешто не значи многу Јас еве Грее земав па за нив знам највеке и нив ке ги земам у обзир Грее имат најефтин модел еко ама и најслаб у споредба со други негови модели Потоа има среда класа на времето ја коа земав беше ломо лцлх модел и е ем ок со цена ем прилично добар и нордик моделите кои се супер ама и најскапи Спрема парите ке имаш и музика Од горе наведените грее или вивакс ама некој појак т е поскап модел не најефтиниот
T Pa od Gree mislev da zemam Amber Premium, energetska klasa na greenje ima A+++ taka da od site ovie najverojatno ke bide Gree od ovoj model... Sepak ti blagodaram
Шефице ај види ја оваа и објасними ја јас не се разбирам во ништо.https://mall.gree.com.mk/index.php/product/charmo-arctic-pro-gwh12atcxb-k6dna1a/
Ок е Ја би оваа https://mall.gree.com.mk/index.php/product/fairy-premium-gold-gwh12acc-k6dna1f/ Или ако имаш мани оваа е подобра https://mall.gree.com.mk/index.php/product/gwh12yc-k6dna2a-black/ Зависи и кој реон си Ако си берово битола кај што е поладно втората ако е потопло првата Јас првата ја имам 8ма година Порано беше лџлх модел сеа е премиум Земи бел модел ако има поефтин е
Ние кога не сме дома или навечер на 17 ја оставаме, сабајле си е топличко, ептен ако одиме подалеку и не сме дома по 3 месеци тогаш ја исклучуваме.
Па кога е пуштена пример на 17 одржува температура и по не троши струја така, вака додека постигне по ќе потроши, сега ја пуштам по потреба, уште не е ладно, ама кога ќе залади не ја исклучувам до Март/Април, и тогаш ја пуштам по потреба на пролет.