Мислење за овие две клими? Би ја користеле во спална околу 16кв. Опционално и со отворена врата кон ходник, па и тој да се затоплува. Во тој случај 30тина кв се севкупно. Макар што за ходникот и не е пресудно топлењето.
Здраво, сакам да прашам дали некој има искуство со климава или има предлог инвертер клима за греење до/околу 35000 денари. https://www.telekom.mk/accesories-product-details.nspx?deviceId=42795&quantity=1&paymentType=1 Истотака накратко дали некој ја знае предноста и разликата во сметките доколку земаме 5.5kw наместо 3.5kw
Zavisi kakov prostor sakate da zagrevate, kuka, stan, Dali ima izolacija Dali ima dograma. Nie sme co stan kaj nas e pretoplo se greeme so klima gree 3.5 no pak da kazam ima predobra izolacija I dograma od dolu e toplo, zagrevame 35 kvadrati soba. Vo najladnoto trosi 900 1000 W Ako raboti 24 h. E sega kaj luge Bez izolacija, Bez fasada Bez dograma Kade hodnicite se ladni I ne mozat da se stoplat so najakata klima so moze da se kupi I od ovaa pojaka, kaj niv trosi 2500W. Kaj nas e ekonomicno. Vo najladnoto ja ostavame celo vreme na 23 stepeni, ne ja isklucivame voopsto.
Имам Грее клима со сплит систем. Нова е климата нема ни 2 години. Во станот не е ладно и сезонава уште на немав пуштено на греење. Пуштив вчера к никако да почне да грее, дува ладен воздух безразлика на која тепература е ставено. Еве сега ја пуштив и ја ставив на максимум и пак е исто не грее иако чекам ајде да загрее може треба време итн. Лани грееше одлично, не знам дали можам сама да пробам да ја направам или да барам мајстор.. Некој да не имал сличен проблем?
Imas slicen problem . Ili elektronikata ilo freonot go ima ispusteno mu se istrosilo. Namesto na HEAT i pusti na 30 stepeni probaj ako ne togas ke moras serviser da povikas
остаи ја некои 10 мин да работи ке почне да дува топло Годишен сервис викни си ем за чистење ем за гаранција продолжување ем да ја видат
@ALISA0000 гледам поискусна си со клими па ќе те тагнам. Имаме моментално шпоред на дрва ама има некој проблем што многу чури, не ја влече чуравата нагоре туку ја враќа во соба, така ако продолжиме ќе си ја уништиме дневната. Ако не најдеме решение за тоа, друга опција е инвертер. Имам јас тесла клима ама сплит, еве моментално се греам на неа и многу е топло, ама верувам дека за постудено не е. Која инвертер би ми ја препорачала? 2 соби сакам да греам, цена еве лупам до кај 50-60илјади би дала само да знам дека ќе сум стоплена и да не е многу висока потрошувачката.
Мораш да ми објасниш подобро тоа две соби мене не ми значи ништо Пиши ми колкави соби се по квадратура прозори какви? изолација? нацртај ако можиш на лист како се позиционирани собите за да можеме правилно да одлучиме и да бидеш згреана За шпоретот на дрва не е до него под претпоставка дека е изчистен до оџакот ви е или не е изчистен или треба да извадите нов од инокс ако е постар и има проблем со него
Вака, ако би земале инвертер, би грееле 2 соби од по 16м2, значи и двете соби се толку, поврзани се дневна со кујна. Прозорите не ни се пвц, ама ако би почнале со инвертер ќе ги смениме секако, изолација куќата нема, стара градба е, ја градел на маж ми дедо. Значи реновирана си е, нема никаков проблем, ама изолација нема. Каква клима според тебе би не стоплила? https://www.klimi.mk/product/558 оваа ми фати око, како ти се чини?
Zdravo, bi sakala da prasam i jas za klima Ziveeme vo stan od 85m2 , so dobra izolacia i pvc prozori ( prozorite ne se bas najsjajni 2008 god se) Sto klima bi trebalo da zemame za toplo- ladno , da napomenam deka sonce imame samo do 10 casot Vi blagodaram
Која инвертер клима е подобра грее вивакс или мидеа ми треба за 60м2 стан со пвц прозори, во станот има две ходничиња од кои едниот ходникот за на кај дневна нема врата, секој совет е добредојден. На други места прашував и ми беше кажано дека мора две клими за да стои во детска соба за да можам да го топлам другиот ходник и спалана и детска.
Здраво Сакам да земам клима до кај 30 000 Ми ги препорачаа Нео Дали е вистина дека се добри, ако не, која клима би ми ја препорачале? Живееам во куќа има добра изолација, до 30 м2 ми треба една соба Кога е екстремно ладно - 5 - 10 се греам на дрва, ми треба за овој период
Извини тек сега гледам таг Викаш ке грееш две соби па после дека се поврзани Имаат отвор мегу себе? Ако мењаш прозори и 3.5ка е заврше работа добра 3.5ка ако не планираш да мењаш прозори земи си за сигурност 5 .5ка и ке бидеш претоплена
@ALISA0000 ако може совет? Зедовме клима грее амбер премиум 5,5 планираме да грееме околу 50 кв стан. Пвц прозори. Меѓутоа или ние не знаеме да ја наместиме или нешто не е во ред со климата. Дува прво топол воздух,па по некое време поладен го разладува просторот па пак почнува со топол и така во круг скоро ич не се гаси. Се јавивме на сервисерот рече ништо страшно да се канализирал далечинскиот управувач. Дојде ја изгаси климата од шрекер,ги извади батериите од далинското.По 2-3 мин приклучи се и рече тоа е тоа толку замина. Меѓутоа кај нас е иста ситуација а тој не крева тел,не е достапен а е единствен овластен сервисер за грее кај нас.