Тоа I FEEL ке го уклучиш и ке го ставиш даљинското ниско доле пр под маса да ја мери тем тој сензор на даљинското што е не тој горе на внатрешната единица Ако 22 како темперетура ви е ок тогаш стави на мајслаб фан да дува на една цртка Ај пробај вака па ке пишеш дали и како ек се понаша А можеш и да појачаш темперетура пример 24
Имам грее инвертер клима дали треба да ја оставам цело време од кога ќе ја уклучам да грее и преку цела вечер? Колку најмногу може да дојде сметка за струја ако е оставена цела вечер? Инаку цел ден не сум тука само за вечер па која варијанта би била подобра да ја исклучувам или да грее цела вечер.
Ве молам некој да сподели искуство со електрична керамичка клима,конкретно ја гледав климава во hobbi shop, iceberg air condicioner, има одлични спецификации е сега дали е се така како што пишува таму или не...???Малку ми е чудно дека таква клима може да затопли 50м2 А ценава и е околу 4000 ден????
Ај да прашам ја прочитав дека инвертер не треба да гаси. Ние ги пставаме 24/7 пуштени една 5.5 грее амбер а другата е 3.5 и таа на грее. На 23/24степени се пуштени преку ден, кога ќе постигнат темп сами се гасат. Што може да е работава
Тоа се две опции Или предимензионирана клима Или достигнува тем па само одржава па тогаш да дувка шо малце млако Ако постигаат тем е ок Дури таа помалата можеш и да ја угасиш ама така ке ја форсираш под гас ке биде нон стоп големата
Во различни соби се едната спална грее едната дневна кујна трпезарија. Некогаш дуваат константно некогаш се гасат. Тој што ни монтираше рече дека се со термостат и кога ќе ја постигнат темп сами се гасат. И дали се и овие економични како тие што не се гасат воопшто
Економични се, ние имаме таква, кога ќе постигне температура престанува да дува, а постојано е вклучена, ја гасиме само кога ги чистиме филтрите. Ноќе е на 18 степен, преку ден на 23 степени, освен кога нема никој дома, и тогаш е на 18. Сметката за струја лани не ни беше висока, најмногу што сме платиле беше 6500, ама две домаќинства сме на едно броило, така што реално не е многу.
Prasanje .. dale e bitno na koja visina se stava vnatresniot sistem klimata ..posto imame problem .. klimata duva mlako plus posle nekoe vreme kako da ladi .. probav i na 30c isto mlako .. i probav so daljinsko i Feel.. drug majstor mi dojde mi kaza deka e mnogu do tavanot stavena i cita toplina ..ali kako i da e 30 stepeni nema napraveno za da duva mlako nekoj sovet ?? Se raboti za 3.5 vivax dali moze da fali freon ??
не е до фреон колку е високо наместена И ФЕЕЛ стави и дањинското на земја некаде нисто на ладна подлога
@ALISA0000 ова изгледа ќе испадни да се грееме на клима ај те молам мислење за ова клима https://klimi.mk/product/674 гледам има и поефтини 5.5кв, тие добри се? инаку поврзани ни се дневна со кујна, околу 32м2 вкупно прозорите сеуште не ни се пвц, ама ќе ги смениме ќе бидеме стоплени? сметката ќе биди висока многу од климава?
овие од Клими мк нека ти кажат дали е ова истиот модел со тој лцлх модел беше лцлх па го сменија е сеа дали сеа премиум се вика незнам и прашај ги дали 3.5ка или 5.5ка да земеш а да не се понаша ко он оф т.е да не е предимензионирана
како мислиш да се понаша ко он оф? ќе се гаси кога ќе постигне температура? извини на прашањава не се разбирам од клими
@ALISA0000 Се извинувам, да те прашам и јас Што мислиш за ова клима? Ни треба за дневна околу 30м2 без изолација и стари прозорци. Или има подобри за оваа цена ?
ј ја лично не сум фан на вивакс а имам мои блиски се греат на вивакс ок е само 5.5ка за 30 квадрати некако мие голема за тие квадрати една соба е 30кв или врзан простор е прозори ке менуваш наскоро?
Една соба е 30 квадрати, прозори не планирамо да менуваме сега наскоро. Заради изолација и прозори мисливме 5.5 ќе не стопли повеќе Во иднина сакаме да спојуваме две соби од 30квадрати, тогаш ке менуваме и прозори, и климата да ја имаме поголема. И ова има иста цена, не знам која е подобра *Треба да го платиме на рати