@ALISA0000 , ќе те означам и јас за совет за клима. За спална 16кв простор, пвц дограма без изолација. Сопругот е запнат за скапа клима, демек нема да троши многу, за брзо ќе се врати инвестицијата. Конкретно некоја ваква https://www.klimamarket.mk/klima-ur...-2/toshiba-seiya-ras-b13j2kvg-e-ras-13j2avg-e Целта ни е дење/ноќе околу 19-20 степени да е температурата таму. Се мислам јас за поевтина варијанта и која би била добар предлог за тоа?
ако сака јапанац нека земе мицибуши за трошење ке троше исто со било која 3.5ка мада јас би барала 2.5ка за таа просторија или парапетна 3.ка за комфор и безшумност бидејки е спална мојот предлог е овој https://www.klimamarket.mk/klima-ur...it-systems/vivax/vivax-acp-09ch25aeri-r32-2за поетина варијанта и мицибуши 35 за поскапа варијанта
Добар ден на сите. Ве молам предложете која е најдобра според Вас клима достапна во Мк 3,5 kw? Премиум квалитет сакам, без ограничување за цена. Ве молам дајте предлог за неколку клими 3-5 со линк. Благодарам многу однапред, Поздрав!
Климата почна да ми прави многу чудни звуци, крцкања, фучења, како да брчи, фенот не дува постојано и со иста силина туку како да прекинува се намалува појачава и сл. Утре ќе се јавам на мајсторот. Што може да биде проблемот, нема ни 3 месеци како е наместена
некои клими понеквалитетни имат слаба пластика па се слуша крцкање а тоа ако ти е наместено на ауто мозе да мења силина на дување
Прв пат купуваме клима, и затоа немаме дома никакво искуство.. Па ме интересира сега во зимо како да се одржува за да не замрзне надворешниот дел, ноќно време да ја оставаме ли вклучена? .. А денес баш приметив кога ја вклучив климата од надворешниот дел почна да капе вода, од долниот дел, до сега не се случило тоа, па незнам нормално ли е тоа?
Се е тоа нормално Едино нешто шо треба да знаеш е дека клима инвертер се пушта пример јас ноември и се гасе март крај
Ние со vivax 3.5 ка се грееме околу 34 квадрати, споено ни е дневна, кујна трпезарија и задоволни сме, сакавме 5.5 ка ама ај си реков прво 3.5 ка па ако не топлеше ќе ја ставевме за во спална, а во дневна 5.5, ама мој совет е да си земете 5.5 ка. @Tomasa јас откако ќе залади ја пуштам и не ја исклучувам, ноќе ја оставам на 17 ка, ако е многу ладно на 19 ка и сабајле кога станувам топло си е. @mona2022 јас еднаш во месец ги чистам.
Да ме просветли некој да не грешам некаде. Климата не е инвертер. Ставена е над 25 скоро секогаш, никако да затопли доволно. Ќе си дува топло па после стипува, дува млако накај ладно (како со фен на најслабо кога се дуваш) па прекинува. И така во круг. Филтри чисти. Чаре? Спојлер: Слики од чудото
Здраво, Сакам да поставам и клима 5.5kw или пак 2 х 3.5kw Gree (Amber Nordic или Premium); Midea(Midea Extreme Save PRO AG Nordic + AIR PURIFIER UV VIRUS STERILIZATION HEPA series + KIT); Hisence (Hisense Wings Pro KB50XS1EG/KB50XS1EW); Подолу на сликата е распоредот на спратот и негови карактеристики. Со различни бои се исцртани правоаголници за тоа каде би биле потенцијални места за поставување на клима.
Имам прашање.. Климата ми е вака наместена но дува ладноо.. Пред некој ден на 23 степени па дури и на 20 дуваше топло.. Морам ноќеска да ја зголемам температурата за да ми биде топло а инаку преку ноќ сум ја оставала дури и на 19 степени..
Zdravo,dali nekoja moze da nmi pomogne so info ...kako da ja zastitam klimata od nadvoresno zamrznuvanje ST marka e i inverter megutoa zamrznata,doma pravi defrost i po 10 min.se uklucuva pak no nadvor e zamrznata so mrazulci i buci tresti noke