Ako moze da prasam I da mi objasnis, zosto topliot vozduh treba da duva nadolu? Prv pat slusam za ova, podobro raboti klimata taka ili poradi nesto drugo?
каде одат ладните, а каде топлите гаспви во воздухот? Климата треба да работи спротивно од тоа. Ако гасот оди нагоре природно, нема да ти го грее убаво долниот дел и обратно. Поентата е секаде да загрееш/оладиш. Топлиот секако ќе отиде нагоре, па ќе останеш со ладен доле и нема да ти биде оптимизирана топлината.
Da, da znam deka topliot vozduh odi nagore a ladniot pagja dolu, mislev da ne ima nekoja druga finta so klimata Pozdrav
Вие што се грреете само на клима плус колку плакате сметка зс труја, отприлика колку ви троши климата?
Луѓенца имам на работа клима инвертер Мидеа.Измрзнавме. Повеќе покажува DF отколку што грее. Ја ставам на 28 и пак некако млак воздух пушта. Нормално е тоа? Или да се јавувам да дојдат да си ја прегледаат?
Мора да ја сервисираат, или е за чистење длабинско (ние скоро ги викнавме и ни ја исчистија бидејќи ист птоблем имавме) или па и фреонот мора да се полни.
Зависи од климата и моделот и од сцоп шо го вади Изчистите филтри прво,второ не давај појака тем да не ја форсираш така почесто ке праве дф Инаку за секоја клима не е проблемот ладниот воздух него маглата и влагата Затоа најмногу дф има на темп од 2-3 до кај -2 некаде нормално е некаде 4-5 дф за 24 саати Пробајте вака прво ако не бива ондак сервис ама мидеа се лити клими за минусни јаки тем
Се јавив,рекоа дека е поради температурите,дека е нормално помалку да грее..И сега ја оставаме преку ноќ на 20ка за ете колку толку топло да биде. Ја чистеа летово климава,не верувам да е до тоа.Ќе се тресеме до Март
Е па тоа е тоа Колку пари толку музика остајте ја на 22 коа заминувате иако нема ни да постигне Толку е мокноста на таа клима за тој простор Затоа е многу битно пред да се земе клима да се погоде и да се наместе баш тоа шо најмногу одговара А кај нас се оде на 3фтина варијанра и после се жалат луѓето со инвертер не се грее Се грее и тоа ногу добро само треба да се одвере добра клима соодветна за просторот што го имате
@ALISA0000 https://klimi.mk/product.php?id=332 dali mislese na ovaa klima i po tvoe dali e dobra za zagrevanje na okolu 20 m kvd
Да прашам дали некој имал искуство,порачавме клима но каде што треба да стои климата имаме трофазен штек а климата работи на монофазен прашав електричар што би и тој ми рече да си купам редуцир за монофазна струја кој се става приклучува во трофазноит штек и без приблем ке си работи климата,кога му го кажав тоа на монтерите ми викат ние ке ја наместиме климата а вие понатаму со струјата терајте работа. Е сега некако ме фате страв а од друга страна електричарот е сигурен дека нема да има приблем дали некој има слично или вакво исјкуство незнам што да правам ја одложив монтажата за некој ден да се осигурам.
Здраво, сакам да прашам што значи Е3 на клима уред инвертер 18ка. Само што е земена и наместена и ја пуштивме да грее и не сака да грее ја направив на 30 степени и после некое време покажува само Е3 и не работи... Некој со слично искуство???