Минатиот месец со две клими 5.5 и 3.5 сметка 5500 сега 11000 огромна разлика е тоа. Немаме нешто плус трошено освен што ја иѕгасивме 2 пати на 3 4 дена не бевме дома. Може ли од тоа да биде толкава потрошувачка?
И јас на ефтина струја пуштам, а месецов и поише не бевме дома отколку што бевме значи не готвев толку бојлерот не беше често пуштен шо по некоја логика треба помалце да дојде. Дупло повеќе од претходниот месец не знам стварно ...
Imam prasanje ako moze da odgovori nekoj poiskusen. Ovaa god resivme da se toplime na klima, no samo spalnata soba koja e okolu 30m². Sega nas ni treba samo za navecer zatopluvanje. Kako da ja koristime dali da bide nonstop vklucena na pr 18°c pa navecer da se zgemi ili?, za poekonomicno Sega ja pustame samo navecer ja vklucuvame na 27°c i fan sredno, ama mislam deka ne postignuva dovolno. Sto mislite kako e podobro? Inaku da napomenam klimata e inverter midea 3.5, ziveeme vo kuka koja e postara gradba i nema izolacija a ima pvc prozori.
Напрај си ја на 22 степени и не ја гаси Кога ке постигне тем ке троше колку една сијалица и на сметка не шовеке од 1500 ден
Fala ti za odgovor, dali mislis postojano da bide na 22, bez da se zgolemi da receme pred legnuvanje (bidejkji neli napomenav samo za spalna soba e )?
На 17 е топло навечер, во дневна на 17 па некогаш ако заспијам гледајќи тв претопло ми е, денски 25-26 исто е претопло, зависи и од изолација.
Здраво дали некој ја има климава да каже искуство , ми треба за отворен дневен простор околу 50-55м2: Gree AIRY PRO GWH18AVDXE-K6DNA1A (5.5kw)
Zdravo. Dali nekoj ima iskustvo so klima uredot na linkot ili slicen nekoj? Dovolen li e za soba od 30m2 so pvc dograma, no bez druga izolacija? Kolku bi doagjalo plus na smetka za struja ako se koristi kako osnovno telo za greenje? https://www.neptun.mk/categories/INVERTER_SISTEMI/VIVAX-ACP-12CH35AERI--R32
Кој е најдобро покажан бренд? Со моиве се мислиме меѓу кинеските Hisense и Gree а од јапонските Daikin, Toyotomi, Fujitsu и Mitsubishi, беше во план и Hitachi и Toshiba ама отпаднаа. Најмногу предност давам на кинезиве, подобра енергетска вредност и други можности а и солидна цена. А јапонските се знае дека се докажани ама на спроти овие имаат помали вредности а дупло повисока цена.
https://www.facebook.com/share/r/PBnZ6cBS2vDc1vkK/?mibextid=xCPwDs Proveri slucajno dali ti e za cistenje mozebi. I spodeli info pls