Колку често зимно време ви прави климата дефрост? Ја купивме Gree Fairy Premium, чекаме да ја монтираат.
Заштита од влага и замрзнување било тоа, кај мене мн мн ретко прави, кај моите доста често ДФ, по 15 минути трае сето тоа, некогаш нервира да, ама ете викаат било за заштита, па кој знае....
Да, да знам дека е ради тоа, само прашањето ми беше дека првпат ќе се грееме со клима зимово и новороденче ќе имаме здравје па сѐ околу климите сакам да знам како ќе се понаша. Фала ти. @quattro и тебе да те прашам дека знам истата клима ја имаш. Прави ли често зимоска дефрост и дали многу изладува просторот кога прави?
Не изладува просторот, не се секирај, колку надвор е поврмежливо, или има мн снег, влага.. толку почесто во денот ќе прави ДФ. Многу често прави кога е такво времето, некогаш и по 10 пати во ден.
Дали има некој искуство со субвенциите за клима што ги даваат од влада? За годинава, т.е 2025 уште не е објавен.
Само да ја пофалам Gree Fairy Premium Ја испробавме како работи денеска само на ладење, за греење ќе ви кажам друг пат Предобра, претивка, со еден куп опции на нејзе Сега уште да се погоди штедлива зимоска, топ
30м2 ќе топлам со 3иполка, дневна со кујна поврзани Прво сакавме да земеме 5иполка за тој простор ама ни кажаа од клими.мк дека нема потреба од толкава огромна клима што топли 60м2 за толкаво просторче и ги послушавме Ја пробавме синоќа и на греење, за неполни 5 минути го замлачи просторот, а за 10 минути веќе не се дишеше внатре и ја исклучивме За такви минусни температури ќе ти кажам ама -20 кај нас немало добри 10 години уназад, најмногу овие зими што дошло било до -10 и тоа на два, три дена Новите фери премиум се до -25, така да мислам ќе немаме проблем Уште нешто ако те интересира, прашај
Здраво, заинтересирана сум да купам клима, до сега сум немала искуство со клима, се греев на дрва па решив оваа зима на струја, ми треба повеќе предности да има за греење, на лето не користам и не ми е потребно. Просторијавс 40m2 со тоа што имам постара дограма Конкретно за овие 3 клими ми треба совет