Стисни уште еднаш на mode стрелчето од лево да дојде на heat треба и почекај некое време им треба да се префрлат. Ако пак нејќе пробај со рестарт од штек.
Добро кај мене само не можи да ја стопли скроз собава или јас на малку температура ја клавам? три и полка е и просторв е едвај 20 квадрати, дува топло ама мислам недоволно, на 25ка ми е пуштено дури некогаш и турбото. Вивакс ми е иначе, стаклена.
Намали дување а зголеми тт. Ти ја постига 25 брзо и после само врти воздух а ти имаш чувство дека дува ладно. Три ипол вивкас ми грее 40 тина квадрати моментално на 27 ми е по потреба и ја намалувам @farahfarah среди ?
Добри се, јапонски бренд, не се под ничија сопственост, мислам дека користат компресор само од Hisense, се произведуваат во Турција и Тајланд.
Здраво, да ве прашам ако имате искуство, клима нео, 3,5 дува ладно на топло, 7 години е купена од Техномаркет, ќе поне да грее, па после некое време лади. Дури и дифроиз прави сега, ноќе Фала ви на одговорот
Кај мене така праеше ,без дефростот. Мајстор беше ја чистеше внатрешно значи не филтрирте туку некој друг дел ,турбина ли го рече не знам.... И се опраи
А кој мајстор може број? Ако е за чистење ок, ама ако е нешто друго ќе мора нова клима, бар да ми каже. Со мало дете сум мора брзо да барам алтернатива
Мене Вивакс ми грее просторија од околу 40 квадрати, на 25-26, на мм дури жешко му е и намалува и сред има, сега не е толку ладно. Ама fan speed na 3 e.
Неможе 3иполка да неможи едвај 20 квадрати да згрее и тоа овој период каде што не е толку ладно. Изгледа нешто изгледа ја мачи, викни си сервис додека не почнала убаво зимата да ти ја видат. Нас ни е ставена на quiet mode и на 23 степени, па дури претопло е овој период. Не е нашата Вивакс ама 3иполка е, и чисто за споредба само ти кажувам.
Провери ги филтрите. Ако се малце затнати или валкани, знае да не дува убаво, скоро ич оти воздухот не поминува од прашината. Исчисти ги и види пак.
А дува воздухот нормално? Ја имаш ресетирано климата и далинското? Оти често знае новиве клими да мерат температура од далинското наместо собата, имаат таков сензор IFeel опција ако имаш пуштено или пример 8C одржување. Јас иам ГРЕЕ 5.2 за 40 квадрати, ја пуштив на 22 степени во 2 и 25 саатот, беше 13 степени во дневнава, од 2 ипол саат нее престаната со работа, сега има 21 во дневнава и уште нема постигнато 22 да се угаси сама, скоро 2 саати работи еве и прашање дали ќе постигни. Некош им треба повеќе време.