Здраво мислење за климава? https://supermart.mk/p/dom-i-gradin...vorit-klima-ured-inventer-12000btu-ff-3-5-kw/
Годинава живеам во стан под кирија и во него има Нео клима која што не е инвертер како да ја користам а најмногу да заштедам? Има и греалка во станот не знам која би била подобра варијанта за греење?
@quattro знам истата клима ја имаме па да те прашам нешто за грее 3иполката. Дали имаш приметено кога ќе почни да дува пример на 25 и ауто фан некако бучи надворешната единица и се слуша внатре како зуење некое време и после се смирува? Па пак знае да почни и пак да се смири?
Надворешната единица нормално е да бучи кога почнува со работа дур набија компресорот бари на проток на воздух, а внатре па немам забелажано дали зуја, се слуша само како електро моторче како да прај "бррр" дур почни со работа. Кај мене зуја внатре само кога прави дефрост и тоа нее зуење баш него како да чука некоја пластика и паѓа температурата нагло и трепка ламбичката, иначе не.
@ALISA0000 zdravo,gledam deka si poiskusna so klimite pa da te prasam. Letovo zedovme klima Hisense expert smart cf50xs1fg . Kazi mi Kako ke ni bide najekonomicno za greenje vo tekot na zimskata sezona.inaku imame salon od 42kvadrati,spalna I detska od po 18kvadrati I hodnik,znaci vkupno nekade okolu 92/93kvadrati. Da napomenam vratite I prozorcite se PVC,a izolacija I fasada seuste ne
90 квадрати сакаш да грееш со клима и тоа ЕДНА плус без фасада со изолација Тоа е невозможно Кој ве зафркнал одите нека ви каже како да се згреете
Ne objasniv Dobro. Klimata e 5,5, za greenje Dobro e sega za sega. salonot I hodnikot se topli,a vo detskata e prijatno za sedenje,a spalnata ne ja zagrevame. Prasanjeto mi bese Kako najmalku ke trosi I Kako e najpravilno da bide vklucena celo vreme
Јас имам 5.5 клима на Мидеа, и тоа во простор далеку помал од твојот, во дневна е 25 степени, во спална по 22 степени, за спиење таман секогаш поладно е поарно, е сега, не се гаси клима зимно време, посебно во простор без изолација, топлината брзо ја снемува и се лади за кратко време. Стави си ја на 23 степени климата, и ако си достигне темп. сама ќе се изгаси, ако гасиш-палиш клима цело време нема да се стоплиш. Сметки од 4000 до 7000 ден. плаќам зимно време, зависи.
И 5.5ка е малце Тој шо ви ја продал нека ви објасне како да се стоплите Ај сеа ок некако Нека падне -5. -10па дојди кажи Тука се оде со една 5.5ка една 3.5ка и една 2.5ка ИНВЕРТЕР ПАЛИШ ОКТОМВРИ ГАСИШ АПРИЛ
Алиске, а 7.5 клима во дневна, и 3.5 во ходник или во детска евентуално, не е паметно? Што мислиш? Иако без изолација е комплицирано.
Седумка не е паметно у никој случај Таму кај шо ке биде ке фуче климата и на најслаб фан ке фуче оти е голема и ке е непријатно да седиш у таа просторија Таму пак ке е пр шо рече ти 25 а у спална 22 Затоа се праве пресметка у м3 и точно се одредува со шо ке се оде Тоа ти е најголемиот проблрм го погоди ли немаш мака за греење го утна ли џабе ти е се Секогаш клима се става и се гледа баш на тоа да не е предимензионирана оти тогаш ке се понаша ко он оф клима Кај мене на куката има 2спални по 25кв дневна 45кв ходник 20кв Тука ке се оде две 3.5ки за спалните и една 5 5ка за дневната Сите врати отворени и секаде ке биде 25 без проблеми
Тоа во право си, ама јас секако сакам поладно за спиење да ми е, вака со изолација и супер ми е 5.5 во дневна, некад и над 25 е, а во спална знае и 23 да отиде. Оптимална темп. ми е таа за спиење некако, што знам...
Ние дома еве синоќа на 21 спиевме и пак станав испотена Ја објаснував зошто не е паметно 7ка у дневна Ова другово е друг муабет
Дали некој ja има оваа клима да ми кажете ваше мислење https://www.neptun.mk/categories/INVERTER_SISTEMI/FUEGO-FGTC12INV-WMSE2