Не знам за таа марка конкретно, би требало во упатството да има шифрарник за кодовите. На други клими обично E3 значи некоја грешка кај надворешниот уред, дека не е добро монтиран или премногу полн со прашина, ама штом е нов веројатно е првото. Ако нема во упатството, јавете се во сервис или кај монтерите.
Работеше ама 5 мин колку да се види дали работи... И дадов рестарт сега не покажува веќе ништо и работи како што треба па се надевам дека е во ред и она и мојот 'ксмет хах
Клима коа с еместе првото пуштање и треба да работи најмалце пола саат ради тоа изтиснување воздух тоа е најбитно очигледно тука не е направено со тоа се скратува векот на клима уредот
Дали некој има искуство со подвижниве климатизери, конкретно овие што ги нудат во Сетек? http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170&product_id=71567 http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170&product_id=71568
и мене ме интересира дали овие се добри, ми треба за во спална 15 м2 да разлади колку да може барем да се спие.Дали го има некој, дали брка работа?
Дечки предлог за добра инвертер клима? И дали некои имаат со вклучена монтажа што продаваат или тоа плус се плаќа?
каква клима инвертер или сплит систем? за кој простор ?колкав простор ке се ладиш или сакаш и да се грееш со неа? монтажа се плака плус 50е за 3,5ка и 80-100е за 5,5ка
неможиш да дадиш совет за клима уред без да знаеш простор изолација прозори зграда кука ти може да се згрееш до 5,5ка а за неа да треба поголема или 3,5ка
Како што разбрав побара предлог за добра клима а јас и давам бидејки сме презадоволни од климата. Живеам во кука без никаква изолација, прозори алуминиум поставени пред 35 години. Просторот кој што зиме го греам е салон со кујна 54кв. Лето со отвирени врати ладам цел спрат 140кв. Па сега нека си виде дали и треба 3.5 или 5.5.
со сметките струја зимно време како стоиш? ме интерсира потрошњата колку ти е месечно од самата клима
Лето макс. +500 денари од климата, зимо(декември, јануари, фебруари) 4000-5500(работи 24/7),зависно од температурите надвор. Октомври, ноември, март +1500-2000