Ако тоа не е проблем ама се мислиме дали ќе треба уште една да ставиме, зошо оваа ја позициониравме баш точно во средина на дневната да дува дневна, ходниче и двете соби
Нема потреба, сега зимите се поблаги, ќе ве топли. Ако гледате понатаму дека не ви е топло, ставете послаба некоја 3.5ка.
Јас дека сум си така позимурлива, сакам пекол да ми е дома хахахаха. Ама да, се размислувавме и за тоа ако ни биде ладно да ставиме уште една помала во спална или во другата соба.
Здраво дечки. Клима beko земав оваа година летото работеше супер ладеше. Сега дува топло одреден период. Температурата ја нема постигнато, па почнува млако и ладно, за по некое време повторно да почне да дува топло. Дали имал некој ваков проблем?
Овластен сервисер тука нема. Од Скопје дојдоа да ја наместат. Има некои онака приучени што местат клими,ама дека не бучи нон стоп може кога ќе дојде да се погоди да е тивка.
Можно да вибрира ако нема гумици на надворешната единица па како да бучи. И кај мене истото го прави 5.5иполката дека е помоќна и повеќе треси и вибрира и како да бучи, а 3.5 не.
Има ли некој мултисплит систем за клима? Треба да покријам 92-100кв простор Ако ставам единачни клими треба да ставам една 5.5ка и 2 ×3.5ки И сеа се двоумам дали да одам со единачни или мултисплит систем Исто и колку кв ке трошат единачните а колку мултисплит