Многу нели е 13.000? Ние грееме дневна и детска цел ден и навечер спална, вкупно околу 60-70 кв, не знам точно колку и најголема сметка лани ни беше ококу 6 000 ден. Претходниот месец 4000 плативме Aux имаме
Здраво, ме интересира искуство со мултисплит систем. Станот ни е 65кв, дневна со 2 соби. Реално треба да ставам 3 клими, за во детска морам да имам , а спалната без ладење не би ја оставила, не мине толку за топлење ко за ладење . Собите се по 9м2. Дневната 25м2 . Што ме советувате, колку би ме коштало, и кај да барам понуди да препорачате ?
Ај коа ке добиеш понуда пиши тука Инаку ке треба една 3.5ка и две 2.5ки Или една 5.5ка у дневна и сите врати отворени
Ние грееме 60 квадрати стан со една 5.5 и сме доста загреани дури дм навечер и ја намалува од што ни е топло за спиење. Е сега, ние кога се вселувавме и распрашувавме дали ќе ни биде топло во станов, дечките што ни ја местеа климата, од Грее се, рекоа ако сакаме понатака можеме да си ставиме мултисплит систем и да грееме во канцелариска (детска) и спалната и тоа би нѐ чинело околу 1000 евра, плус оваа 5.5 што беше 700 евра, сега ова е нормално сѐ отприлика, не точни цени, ама јас би се јавила во Грее, фини беа јас ги замарав малце пред да ја купиме нашава клима.
Фала ти, ке гледам деновиве да ги контактирам .. уште на правење на зградата си инстслиравме за сите 3 соби, доплативме , така да мислам дека секако ни е подобро да ги имаме , отколку да не .. во спална не би ставила, ама у лето у 9м2 мислам дека ке биде топло , а некако детскава не ми се остава без клима
Земавме клима Gree Fairy Premium black само за дневната одприлика 25 м2. Малку се двоумевме дека е црна, ама поевтина беше. Понатаму планираме уште една да купиме помала за во спалната и мислам доволно ќе е за стан од 70м2 .
Уплатив, од Gree земав .. една 3.5 и две 2.5 .. 100.000 ми излезе , ама земав поубав модел .. имаше и поевтина опција, ама ептен онакви пластични на изглед
Нема многу избор , тие се два модела на различни на изглед , со карактеристики исти .. накај 200 еур ми излегоа поскапи тие поубавите.. а за моторот ти кажуваат они, според квадратура што то треба, прашав ако треба појак модел да земам, сами кажаа нема потреба 200еур плус , добри се тие .. прашав и на други места кај што продаваат gree истите модели ми ги кажаа … 59.999 е тој надворешниот, и земав две 2.5 и една 3.5
Моделот како се вика? Amber,nordic,ferry Има преку 20 модели Сликни ми ако можеш на внатрешната единица странично има залепено налепница
Ама ти на оваа внатрешна књ имаш внатрешни 2 3 Мултисплит систем е ова Јас грешка сум те сватила дека поединечни инвертери си купила ти убаво си пишала погоре Извини Колку кв ке грееш со овие 65кв ? За потрошувачка ти кажаа колку ке влече на саат
65kv ни е станот, до кај 5 никој не сме дома, така да не би требало да е многу. Спална не планирам ја топлам, ама за ладење за у лето ке ми треба .. Не ни прашав за потрошувачка, ми нагласија доколку е помала наместена темп, помалку троши, климиве биле со ниска потрошувачка, сум немала потреба од појака .. прашував и на др места, midea, hisense,kanion , ми нудеа за повисока цена .. монтажа у скопје 40еур, у мојот град 60 од единица .. ке им платам превоз , поише ми се исплати
Инвертер не се гаси да знаеш Пушташ и забораваш Едино можеш да смалиш тем. Па после ке појачаш и ке истроше исто Како и да е пиши кога ке ги курдисате дали си задоволна Ја мидеа хисенс не би ни погледнала Имам една грее 9та год не е угасена
Здравје септ би требало да ги местиме уште не сме земале клучеви од стан, ниту проектот ни е готов .. ама ја битно клима купив тие поубавите дизајни им се само со аванс , уште ги немаат на лагер, а девојчето што работи таму ми кажа дека на другиве клими има стално попуст само на мулти не .. така да едно гајле тргнав финансиски
Вивакс немој да сте се излажале и да земите, јас 3.5 зедов џомити стаклена куров ми ленче, млако е цело време.
Каква вивакс имаш Од вивакс само АЕРИ чинат Ја не сум лаик на тема клима цел испит положив додека бирав клима Само сеа многу се изменети моделите и не им ги знам имињата Т.е стари модели со нови имиња се и ој пофати им го редот