Dali moze nekoja shto ima napraveno abortus vo Chair da spodeli iskustvo, dali bila zadovolna , kolku vreme te drzat posle kiretazata , dali ko vo Sistina te pushtaat istiot den i tn , sekakva informacija bi bila dobredojdena , vi blagodaram . Pozdrav
Добар ден девојки.. Сакав да прашам каква е процедурата за абортус во приватните клиники после 12 недела. Веќе сум 12та недела и неколку дена... Ве молам без осуди зошто толку долго сум чекала..
Мила, јас бев во петокот во Систина да се распитам за цени за абортус и кога ми кажа 27.000 за мало ке паднев во несвест, тука читам дека је околу 16.000 а испадна 10.000 повеке....страшно
Јас имам правено пред 2 години и сумата беше 10 000 и беше со вакум во 6та недела. Да не има уште нешто друго вметнато внатре ПЦР тест нешто такво за таа сума? Некако многу ми дојде да не кажам тродупло е.
Им пратив ја мејл ми одговори ја од 10 до 16 илјади... Нешто не е во ред.... Да не знаете друга приватна клиника?
Ремедика беше 200 или 300€ не памтам пред 2 години бев со другарка да бидам покрај неа 200 плати или 300 неможе да ми текне сеа
Jас имам киретажа во 12 недела поради мртов плод.Д 12 недела прават евентуално 13 платив околу 13.000 минатата година во јули.Доколку се работи за поодмината бременост тогаш мислам дека се оди на конзилијарно 3 специјалисти и слично...Сепак да се јавиш во Систина и да си побараш киретажа кај соодветен гинколог сепак се работи за поодмината бременост.Јас правев кај Бобан Сарџовски и сум многу задоволна
И јас се шокирав....не знам што да кажам, секако нема тамо да правам ке одам во Чаир каде е без пари, ако има медицинска причина за киретажа како што е кај мене. Исто така, Систина не бара ПСР за пункцији, трансфери и киретажи....
Здраво дали знаете каде може се абортира во Битола и дали тоа би влегло во систем кога треба да помине низ некој лекарски преглед Во Скопје ? Девојката сака нејзините да не знаат за абортусот.
Во клиничка болница и во плодност. И таму и таму ќе влезе во систем. Во болницата ќе влези во систем што излегува во сите државни здравствени институции низ земјава, во плодност мислам дека само во нивниот систем. И таму и таму ако е малолетна нема да ѝ извршат абортус без потпис од двајца родители.