Плодот не се исчисти доволно, а болки ненормални, па пак се отиде на киретажа. Така да болки да се трпи и пак киретажа не би, а и дома те праќаат со апчињата што ако се искомплицира нешто? Јас не би ризикувала вака.
Колку недели си? 6000 ден. беше, сега не знам дали смениле цена. До кај 12-13та недела дозболуваат по твоја желба да, закажуваш термин таму, напомени дека сакаш киретажа, идеш на некое советување како у стил кои ризици ги носи абортусот и сл. После тоа на ехо, и во сала за краток период завршува процесот, околу 2-3 часа лежиш во боллица, ти даваат капки и си одиш дома, за неколку дена одиш на преглед пак. И така.
Да, толку беше на ГАК со упат, сега брзо не знам дали смениле. Медикаментозниот не знам колку се плаќа.
За приватен абортус во чаир дали е потребен упат од матичен или може да одиш само на преглед па закажуваат киретажа ?
Како мислиш приватен абортус? Ако одиш со упат тоа е државно, се плаќа околу 7000 ден. Сега ако смениле цена не знам. Одиш на преглед, па ти закажувааѕ киретажа да.
Јас лично не сум била, беше моја добра другарка, пред 2 месеци, во Државна, со упат, се на се плати околу 8000 ден. Според искуства, со апчиња може да не се исчистис скроз, и да одиш повторно на киретажа, а да претрпиш ненормални болки. Бирај киретажа според мене.
Да има, ама секогаш кажувам дека подобра опција е киретажа, медикаменти знаат да не те исчистат скроз, а трпиш болки, плус тоа што те пуштаат дома другото апче да го испиеш...
Do 4 mesec, 17ta ti e vekje polni 4ti i pocetok na 5ti mesec, nema da ti dozvolat svoevolmo abortiranje, dokolku nema anomalii kaj bebeto. Privatno ne znam, ama mislam deka i tamu ne pravat abortus posle 4ti mesec.
Ne e za menee koleska isti termin sme ama nesto ne I odi so deckoto izgleda proba da ja razberam no I obekjav deka kje prasam