Немам искуство со Абортус ама сакам да ти кажам дека ние срце слушнавме во 8ма при крај. Првично бев во 6та немаше ништо. Пуштам среќа и кај вас да е истиот случај.
Не брзајте До полна 9та недела не оди на абортус Ако после 9та нема срцева тогаш одиш ти ставаат инфузија лежиш на кревет па ке те однесат на стол те успиваат скроз се будиш за 10 15 мин они средиле ти не осекаш ништо завршува инфузијата си одиш дома Плакаш 20 до 30.000 ден Освен шо душа боли друго ништо не боли
Да да, нема да брзаме во секој случај, но сакам да сум информирана за недај боже. Имаш инфо како се движат цените низ приватните?
Na drzavno vo cair bese 700 denari, nisto ne boli, te uspivaat, procedurata trae okolu 20 minuti, posle se budis lezis tamu 2 saati I si ides doma, se vo eden den e.
Од мое искуство и од на блиски, те молам оди на второ мислење. И тука имам читано какви утки прават, од срцева реакција до каде е сместено, вонматерична, моларна итн. Јас слушнав во 7ма нед, другарка во 9та. Не секогаш е точна таа бројка со неделите бидејќи никој не може да знае кога настанало оплодувањето нити овулацијата. Се надевам ќе биде се океј Во однос на темата, другарка со спонтан во поодмината недела мораше да прави интервенција во Ремедика. Не е ништо болно, со целосна анестезија е, т.е општа и утрето те пуштаат дома.
Здраво, по колку време после абортус доаѓа менструација? Имав интервенција 6ти март, сеуште ми нема дојдено.
Стигнав 9та недела, плодот беше заостанат во 6та и не растеше.. се уште немаше срцева реакција и мораше да се направи интервенција… за жал..