Клиники и цени за абортус

Discussion in 'Бременост' started by Pocahontask, Apr 17, 2013.

1. *katja*

*katja* Истакнат член

тоа и го напишав и немам намера да ти се објаснувам повеќе. Уште еднаш мој најдобронамерен совет (не наредба) ти е: намали со навредите и цинизмот.

2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Jas ne ni posociv deka se tvoite mislenja reklama. A i ti ako kako prethodnata sto samo reklamira se fati za strucnosta na tuka neli rekla kazala sto pisuvaat nema da te ubeduvam koja sum i sto rabotam i koja e mojata strucnost. Ama taa strucnost i eticnost vo rabotata nema da mi dozvoli da se drznam da go pravam ova sto go pravi taa,reklamerkata i ti(znaes ti dobro sto pravis,a ako ne znaes kako deluvas eve vaka sto ima da prasuvas zosto 3bremenosti prekinala sigurno ne od keif neli,oset oset malce od malce vi fali:fubar:,zatoa i @Bubce38 taka ti vrati. so prasanje dali ti od maka sto si abortirala li znaes kako e podobro so lekov iili kiretaza.
    @*katja* ti mozebi i nesakajki so premnogu rasprasuvanje ja cepna kaj sto ne treba pa sega ve citem ste otisle vo navredi i cinizam.
    Devojki temive se da spodelime si pomogneme ama ne po sekoja cena.
    Primirje i aj site po svoj pat:hai:

Last edited: Mar 13, 2018
    Annath and Bubce38 like this.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Не се осетив ниту навредена, ниту повредена за тоа што ме "чепна" :).
    Можда има мала доза на цинизам во последните мои постови. НО, после тоа што го преживеав , и тоа што го видов на ГАК , срце не ми дава да "дозволам" некој да се обиде да врши абортус дома и сам. Не само што не е етички, не е фер, не е човечно да "убедувате" во вакви работи.

CaraMia likes this.
  4. Marlana

Marlana Истакнат член

ova e ili Vaska ili Elizabeta ama mislam Vaska e taja e neprofesionalna

Last edited by a moderator: Mar 13, 2018
  5. *katja*

*katja* Истакнат член

Ја знам како е да мораш да абортираш поради спонтан, затоа и ете се дрзнав да ја прашам. Ако она е за жалење и треба да се има осет со неа, тогаш и она треба да има осет со другите. Ама како што може да се забележи нема иако на убав начин и реков да престане x 2. Другава девојка сигурно не го направила од убаво, па може нејзе и потешко да и е, неможам да знам и не е моја работа. Навреда е навреда и дали си преживеал нешто по свој избор или не, не значи автоматски дека болката е поголема или помала.

CaraMia likes this.
  6. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Здраво девојки.Јас сум нова во Фемина и се уште не знам дали пишувам на точното место за моетоѕ прашање.Се извинувам ако згрешам.
    Сакам да ве прашам каде може да се абортира освен на клиника.Јас сум 5та недела и решив да го абортирам детето затоа што татко му не напушти и не го сака.Па ве молам да ми кажете каде би можела да абортирам

7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Систина,Ремедика,Санте...приватниве за цена јави се на нивните броеви за точно,горе долу 200е грубо пресметано т.е сигурно да вратиш некоја страна пишувале колку кошта

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Можеш и во Чаир ако не сакаш приватно.

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Мојот беше несакан абортус имав итен упат за во државна болница од матичен гинеколог за без пари, но јас отидов во Плодност и таму ме чистеа во 9та недела, 9000 ден беше и плус 2000 платив за да го пратат материјалот Ск на испитување.

10. Macufka*

Macufka* Истакнат член

A kolku koshta vo cair? Znaes

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Бесплатно е, но веројатно со упат.

12. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Devojki mi rekoa deka postojat nekoi apcinja sto predizvikuvalo krvarenje i taka se ispustal plodot..Pa dali nekoj znae za tie i dali postoi rizik vo toa?

13. Happyinlove

Воопшто не ти е паметна оваа идеа. Оди на гинеколог нека ти даде упат ако немаш финансии,не е така едноставно сама дома да се чистиш а сигурно и лекот не е така лесно достапен. Не е срамота да одиш и да кажеш дека сакаш да абортираш ама со седење и читање каде е ефтино,па дали апчиња да земам само си минуваат неделите. А не е исто на 5та и на 10та недела да абортираш

14. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Jas bev da zemam upat ama zdrastvenata kartickata mi e istecena a mojata maticna pred 2 nedeli otisla vo penzija.I sea novava na nejzino mesto ne moze da me prijavi. Nesto mi spomnaa za tie apcinja i mi rekoa deka ne e rizicno.No jas ne prifativ.Sega ke gledam nekade na privatno posto veke vlagam vo 6ta nedela.

15. Happyinlove

Здравствените картички на сите ни се истечени и само со матичен број твој тие влегуваат во систем и гледаат дали си осигурана.
    Нека кажат други членки можеби нивни матични гинеколози кои во нивни амбуланти прават киретажи и можеш таму да направиш,а знам повеќето прават. Немам јас мстичен за да те упатам.
    Иначе и во државни болници ќе платиш партиципација

16. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Да ама не можам без упат од матичен гинеколог да направам абортис во државниве клиники.Ќе морам на приватно.А се јавив и прашав за нова картичка ми рекоа тек од Февруари а јас не можам да чекам толку многу тогаш ќе бидам 4ти месец.Така да морам приватно да идам и тоа што побрзо.

17. Muchlovemuchall

Muchlovemuchall Нов член

Vo sistina samo da prasas cenata kolku e zasto im se razlicni zavisi do koja nedela. Jas vo 22nedela 65iljadi induciran

didisi likes this.
  18. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Zavrshiv veke rabota... Inace vo stistina e 12800, re medika 17500

19. didisi

didisi Популарен член

Знае некој цена за абортус во систина?

20. Happyinlove

12.800ден за во Систина,имаше пишувано една членка во друга тема само нека пише за точно до која недела била оваа цена.

didisi likes this.