Јас правев во систина со вакум во 13 недела околу 700/800 евра мислам беше .. поточно прекината бременост, плодот беше жив..изгледа зависи до неделите процедурата и тн
Jas imav pisano posto nekoj me prasa sto napraviv ...Jas bev 8 nedela koga abortirav do 9ta nedela e 12800 vo sistina,a jas pravev privatno vo ginekologija cair kaj eden doktor 6000 den mi zema i super pomina se,sea ke vidime na kontrola sto ke kaze.
Devojki moze da mi kazete dali se potrebni dokumenti za abortus na privatno ili moze vednas da se napravi? I dali toa zavisi od koja nedela e plodot? I koj e privatniot doktor vo Cair?
Od dokumenti ti treba krvna grupa potvrda od uz za bremenost i moze od toj moment za tri dena da zakazes abortus za cair privatniot ne znam do deseta nedela
Krva grupa samo.5500 den vo tebe.Plakas i odma drugiot den ides.Doktor ne mozes da biras.Mislam deka se samo 2ca sto go rabotat toa. Mozes i privatno i so upat isto ti e 5500 se plaka, a 6000 ako nemas krva grupa.
Bidejki e vo stranstvo... nemoze na drug naci osven apcinja treba da i pomognam jass no neznam kako ke ve.molam za pomos ako otide na ginekolog na domasna adresa se stignuva i pise za sto e i koja e pricinata zatoa velam na crno mi treba apcinja do prvite 5 nedeli da se zavrsi rabotata ako mozete nekako da mi pomognete ili nekade da prasam ako znaete
А ти оде ли умот ако нешто тргне удолу? Знаеш ли дека затвор ке лежиш Ако и се десе некоа повреда на матката од нестучен абортус и утре нема деца и те колне цел век како ке живееш со тоа а? Немојте бе деца немојте нека си абортира во болница не си играјте играчки
Девојки, ме интересира дали некоја од вас има искуство со абортус во Систина, конкретно во 8ма недела, колку трае процедурата, дали може попладне да се направи и која цена е? Ви благодарам однапред.
Пред едно 5 години беше 8.000 ден чинам. Само насабајле мора да си гладна заради анестезијата. Те пуштаат истиот ден .
Јас за киретажа платив околу 10.000 , е сега незнам дали се рачуна како абортус, сепак е чистење нели.
Кај нас по клиниките Не даваат никакви апчиња за класичен абортус. Освен кога се работи за ванматерична бременост. Тогаш може да се оди со цитостатици( инекции метотраксат)