Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И ласица и засарско, ве читав и двете овде на оваа тема, ајде дај Боже и на вас да ви резултира се ова со успех, да си добиете бебенциња :* :* :*

2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Сега направив тест и излезе негативен може требаше со утринска урина,ке почекам ако недојде баба рога ке одам на гинеколог ;)

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    А ти касни, така?

4. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25

Фала ти, Господ да те слушни :) тебе со лесно да ти е бременоста и како што ти почна така да ти заврши до крај без гадење и никакви проблеми ;) :*

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25

А каков тест направи ????? Земиси Self Clear јас само таков правам ефтин е 180 денари е . Тој се прави во секое време во текот на денот ;) Јас 1000 пати имам таков направено и првиот пат кога бев бремена пред да ми настани спонтаниот со тој тест открив дека сум бремена , само не треба да имаш пиено многу течности во текот на денот , и да го уринираш повеќе од 10 секунди (а пиши во упатството дека треба да се уринира 10 секунди). Ајде не губи надеж што е наше ке си дојди некогаш порано некогаш покасно. :D ;) А мереше ендометриум???

6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Се распрашав, и ви носам информации: :lol:

Со Кломифенот не растат побргу фоликулите, туку растат во рок од 5-9 дена од престанувањето на терапијата. Разлика во овулацијата кај една иста жена може да се јави ако Кломифенот го прима од 3-7 ден (тогаш овулацијата ќе е „нормална“, пример кај мене, исто како претходно на 14ти ден +/-) и ако се прима од 5-9 ден, кога овулацијата може да биде ПОКАСНО од нормалната (во моментов имам таков близок пример) зошто терапијата завршува на 9от ден од циклусот.

Еве инфо и од нет

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Да ми касни...еве и денес нема ништо ;) земав од тие поефтините само такви имаше 100ден беше...после ке одам во друга аптека да земам некој поскап и што покажува во секое време,додуша и на тој пишуваше така ама не испадна :$

8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Да да Моира и јас истото го пишувам достигнуваат големина околу 11ти-12 ден а пукаат наредни 2-3 дена значи 14-15ден од менс :) (овулација) Јас само реков дека докторите порано викаат на преглед кога си под терапија поради големината која ја достигнуваат а и бројноста може да се направи хиперстимулација па да се пази и мирува како кај мене ;)

9. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Баба рога пристигна сабајле...нема разочарување одиме до крај ;) сега бев на гинеколог и продолжувам со терапија кломифен од 3ти ден сега (првиот пат бев од 5ти) и + утрогестан од 11ден,па да видиме како ке биде :sweat:

10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Зошто Утрогестан од 11ти ден? Прв пат слушам ваква препорака, обично е после утврдената овулација....
    И само напред и позитивно :)

11. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

немам појма Моира прв пат ке ги пијам :?: така ми кажа Др....ти ги имаш пиено овие?

12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Чекај, орално ти рече да ги земаш? Јас вагинално ги ставав, така и се препорачува до 12та недела, најголем ефект со најмалце негативни дејства така имале....мој предлог ти е да го препрочиташ упатството и да побараш уште едно мислење од друг гинеколог.

13. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

леле оваа моја докторка ништо не ми кажа за вагинално да ги ставам :( охх Боже ке морам да го прочитам упатството убаво и како пишува така ке правам но ке и се јавам да и кажам ... :(

14. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Ајде срцка без разочарување со Господ напред ќе биде, јас од утре почнувам со кломифенот па дај Боже двете заедно да се израдуваме , имам претчувство ние ќе бидиме во следниот бран на трудници 8) :*

15. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Од твоја уста во Божји уши :) само напред и ке успееме,јас пак од задутре ке почнам...значи јас и ти може заедно да славиме :lol: а ти даде некои други апчиња освен кломифен? мене утрогестан а овде читам земале и естрофеm :(

16. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

moira сега го прочитав убаво упатството и таму така пишува вагинално е подобро,ти како ги ставаше 2пати на ден или само навечер пред да си легнеш,прв пат ке ги примам затоа те прашувам-немам искуство :)

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

lasica88 го пиеше или вагинално го ставаше утрогестанот?

18. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25

Не се секирај наредниот пат сигурна сум дека ке останиш бремена ;) Кај мене уште не се знај состојбата сите ми велат дека било рано и матичниот исто, вчера бев кај него и ова ми го рече. Крв нема појке тоа што имало нормално било малку крв, и сите ми велат да чекамммм аман веќе :headbang: Мене ми даде Утрогестан од 200 мг. и прво вагинално ги ставав пред легнување едно и насабајле уште едно ми рече 2 пати на ден, но кога почна крварењето ми рече да ги пијам исто 2 по 1 едно сабајле едно на вечер и дека ја имаат истата ф-ција како вагинално да се ставени. Значи како сакаш така можеш да ги земаш ама не знам од колку милиграми е твојот Улт. Не знам дали имаат некакво дејство милиграмите :?: Среќно и дај Боже да се исплати :*

19. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    И мат.ми рече дека Утрогестанот се зема првите 3 месеци, заедно со фолната к-на за да не дојде до спонтан абортус скраја да е :D

20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    И мене ми препорача докторката вагинално ги ставав само навечер по 1 за да нема лошење и гадење знае да се јави ако се земаат орално ;) и ги ставав после 15ден 2 недели ако се случило оплодувањето да се задржи плодот :)

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.