Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    и јас мислам дека тоа обилно крварење е од фоликулите оваа мојава д-р нема врска за што зборува :) утре завршувам со кломифенот па сакав да ве прашам од кога почнавте да го пиете утрогестанот? од коомифенот ми тече малку кафеав исцедок но д-р ми рече дека нема место за паника, го има ли некоја од вас овој исцедок :( ми кажа да одам на 11ден. а ми се фака сабота, 12 ден- недела,а во понеделник ми е 13ти ден,дајте ми ваше мислење дали да одам во петок на 10ден од менс на мерење фоликули или.... :@

2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    lasica88 и по обилното крварење зар е можно да има бременост...лелеее а таа втор месец ми даде кломифен пак а ако има бременост? ц ц ц ц ме фака паникааа незнам веке што да мислам :sweat:

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    По мене доцна е понеделник најдобро е да одиш петок па ќе ти каже што после. Јас исцедок немав. Утрогестанот после овулацијата од 16ти ден натака 2 недели :)

4. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Јас мислам дека можеби требаше да почекаш овој месец барем да видиш како ке ти биди после обилното крварење. Дали после тоа ке има фоликули (оние што се прават после менз. без стимулација). Ти беше на преглед кога почна да крвариш? Те виде на ехо? Ти кажа дека можеби е менз. па после да започниш со пиење на Кломифен? Ендометриумот каков ти беше ослабен или задебелен, ако е ослабен тоа е менз. а ако е задебелен тогаш има шанса за бременост. Ако те виде на ехо и ти кажа дека е менз. тогаш е во ред. ;) Или можеби по нејзина претпоставка ти ги даде Кломифенот пак да ги пиеш (како што ти кажа дека имаш спонтан) |(

5. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    И јас мислам да одиш в петок затоа што мислам дека ке е доцна понеделник ( а јас да сум на твое место искено би пошла и петок и понеделник) :rock: Од кломифенот јас немав исцедок но тоа мислам дека е нормално ;) А утрогестанот почнав да го ставам вагинално од 15 ден, но почнав да го пијам од кога се појави слабото крварење кај мене :@

6. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Па така и ке направам ако не се знај ништо до петок, в сабота сабајле ке направам тест преку крв и што ке биди биди :tmi: А и овој планот твој воопшто не ти е лош , мислам дека така се поголеми шансите за бременост :o Срекнооо :* и ако нема ништо кај мене овој месец :@ наредниот така ке напрам и јас ;) па можеби тоа е малерот |(

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  7. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки.
    Бев на терапија кломифен во комбинација со метформин а последниот месец и со утрогестан. Април, мај и јуни беа месеците на терапијата. Јули реков да се отпуштам малку. :) Тие 3 месеци ми беше редовна, можеби ми подрануваше со ден-два но, ми беше редовна. Е, јули месец не добив на таа дата. И еве веќе до 28 август ке имам доцнење на менструација од 1 месец. Не сакам да правам тест за бременост за да не се разочарам, чекав погоден момент за на ехо :) па закажав за во петок 23 август. Мислите ли дека можам да се надевам на позитивни резултати.. ? Претходно пред терапијата со кломифен ми има доцнето до 10 дена поради полицистични јајници али 23 дена.. ? :tmi: Ве молам ваше мислење :)

8. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    јас незнам како можеш да издржиш 23 дена, јас да бев на твое место досега 6 ќе на правев :) , ајде направиси тест и израдувајте се дома сите , а и овде нас да не израдуваш :*

9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Аааа доста беше чекање ајде трк до аптека и еден тест :!: Нема плашење на добивање се навикнавме можеш само да се израдуваш ;) и ако си бремена што има гоолеми шанси на време да си почниш со терапија(фолна...... :*

10. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    После ќе земам па утре со првата урина ќе го правам :) би требало да има 2 цртки, да се надевам премногу... :) можеби ќе се разочарам :)

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25

Ајде дај Боже да има 2 цртички :inlove: да се израдуваш и ти, сите дома а и нас, :party: нема што да изгубиш се навикнавме сите на 1 цртичка , ајде со срекаааа и чекаме позитивен резултат :*

На melek21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Ласица88 што направи ти има некои промени кај тебе? Јас утре ке одам да видиме како напредуваат фоликулите т.е. да видиме колку се имаат направено, оти јајнициве ептен ме болат а докторката ми рече дека било нормално па ќе видиме како ќе биде, со Господ напред :)

13. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Денес имав силни болки во стомакот, многу ми беше неарно , изгубив свест од јаката болка :sweat: отидов на лекар и ми вели дека бременост немало воопшто ;( ;( има само еден фоликул од 20 мм и тоа ти е :devil: Утрогестанот ми го прекина ми рече дека до петок требало да пукни и в недела пак да го почнам :?: Имав некое претчуство дека нема ништо и затоа не се надевав дека ке има позитивни резултати, но сепак имав трошка надеж :doh: но, тоа е . Ај сега да видиме што ке биди овој месец, док. ми рече дека поголеми биле шансите за бременост сега затоа што ендометриумот бил задебелен а сум имала и преголемо количество на прогестерон во мене. Да не си кобам самата, ама си велам дека од 5 фоликули не се зачна ништо , сега од еден фоликул ќе имам бебе????? Не знам што ке биди :@ А тебе што те болат јајниците тоа е сосем нормално и мене ме болеа, има некој притисок внатре од фоликулите ти е . Немој да се секираш ;) Ајдее со Господ напред се ќе биди.

14. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ласица тоа не се знае и 1 може да си ја заврши работата повеќе од 5те ;) ајде сега бидете си нежни со мажето за тој од 20мм да го пречекате :hug:

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас на 15ти ден од циклус имав јаки болки, но сеуште не сум ја видела таа бела лигава течност на гаките :( Имам нередовен циклус па можеби ке треба да причекам..
    Матичниот ми е на одмор, па незнам до каде е работава, овој месец така на среќа, ако не биди здравје следниот со нови сили и следење на фоликулите.

16. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Матичниот мора да има замена нели? :?: Ако пиеше кломифен би ти рекла да одиш да ти ги види фоликулите ;)

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Одам утре на мерење фоликули касно е понеделник,да видиме сега колку се...но незнам уште со утрогестанот од кога да почнам може после овулација-да

18. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ќе ти каже утре матичниот ама најдобро е после овулација таму некаде од понед- вторник ;) Ти посакувам многу убави и големки фоликули ;)

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Здраво Феминкии мои :* само што се вратив од мерење фоликули,бројот беше голем повеке од 4-5 и еден од нив водечки скоро 20мм :) како што ми е 10ден од менс.супер реагира кломифенот од 3ти ден,ми рече да одам во понеделник пак и да почнам да го ставам утрогестанот од утре сабајле,ми мереше и ендометриум беше 11.сега останува да работиме на случајот и да чекамеее ;) :inlove:

На melek21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    :) :) :) Драги мои исто и јас денес почнав со Кломифен терапијата и се надевам дека ке останам бремена....јас сум многу очајна веке 2 години се борам да забременам..секакви тестови имам напраено се е во ред..кај мм покажа во спермограмот дека нема доволно сперматозоиди но ете и тоа се среди...денес почнав па ке видиме...среќно на сите што сакаат да станат мајки..Позз се најдобро .јас сум нова во форумот..:D