Не Еци Утрогестанот нема врска со мокрењето во различен отвор се става да не ти настинале јајниците и бешиката малце
Нема простор за паника овие симптоми што ги имаш се сосема нормални стомакот во овулација на сите ни е подуен, и нормално е да имаме некои промени на телото затоа што сепак со Кломифенот стимулираме фоликули. За крвта мислам дека е од фоликулите сигурно пука некој поголем а за иглите и мене ми се случува тоа кога ке сум во овулација секој месец и навикнав на тоа. При секое седнување ме пецка нешто во долниот дел од стомакот како да имам нешто во мене
Утрогестанот нема врска со мокрењето сигурна сум затоа што го пијам скоро еден месец, и не се ставаат на исто место сигурно се работи за некоја мала настинка. Стомакот го чуствуваш како подуен, ти се мокри ненормално и ко ке одиш во вц одиш ептен малку?? Така?? Истото и кај мене се случува. Пијам повеќе течности, или чај од нане и мајчина душица и ко ке одам во вц одам ненормално Затоа не се секирај, не си сама
Да ве прашам дали можи да имам односи...а трет ден ги пијам кломифенот? Може е глупаво што ве прашувам но недела е докторката не работи....и затоа :\ позз девојки а и мензис немам ми заврши вчера....
Мојот гинеколог ми беше кажал да имам односи дури после два дена откако ќе завршам со кломифенот, и тоа преку вечер...и се фати од прв месец користење кломифен!
Mоже да имаш односи не е никаков проблем, јас имав односи дури го пиев Кломифенот матичниот ми рече дека може слободно да се има односи ама да не е претерано
Ме мачи нешто веќе некое време, имено имаме примери и дека при првата терапија со кломифен можело да се остане трудна но таа бременост најчесто завршува со спонтан, но дали имаме пример за некоја што останала бремена со кломифен и го родила бебето , оти ме мачи мислата што ако останам бремена а таа бременост по дифолт треба да заврши со спонтан
И мене ме мачи тоа Маслам дека Ласица можи да ни одговори повеќе дали кај неа ја надоа причината, За спонтан може да нема врска самиот кломифен туку присуството на бактерии затоа микробиолошки брисеви се задолжителни пред да се прави бебе И уште една работа покрај бактериите е ендометриумот дали се следи доволно бидејќи кломифенот го истанчува и ако не им даваат Утрогестан може да настане спонтан, којзнае може и се да е ок па се случува многу често во последно време со и без кломифен А за тоа дали има некаква улога самиот лек баш планирам докторот да го прашам следно ко ке одам па ќе ве известам!
Мојот прв пат со Кломифен заврши со спонтан. Појма немам зошто,нит искрено ми беше битно тогаш, зошто докторката на која безрезервно и`верувам сосема смирено ми рече: ПРИРОДНА СЕЛЕКЦИЈА, обично се случува при прва бременост, ШТО Е ОДЛИЧНА ВЕСТ - ем знак дека можеш да останеш бремена, ем дека телото природно ти го исфрла плодот кој не е во ред.И толку. Не направив никакви испитувања, зошто јас во себе знаев дека немам проблем, не се осеќав дека е нешто од мене, и си продолжив со терапијата. Единствено психата ме изеде следните 2 пати, па не се фати од Кломифенот,ама после пауза (сама сакав) од 6 месеци, останав бремена од прва(т.е. 4та ) Ако имате салам доктор на кој му верувате - ако ви каже дека нема проблем што имавте спонтан - значи нема. Ако сакате да се смирите и да направите испитувања - направете, ама секогаш имајте на ум дека природната селекција е баш тоа - ПРИРОДНА, и без многу стресови - подобро телото во толку рана бременост да ви го отфрли плодот, отколку покасно, или скраја да е, така да се роди... Само позитивно! И нема врска ако имате односи додека пиете Кломифен, не знам зошто толку стрес Терајте си како обично, единствено различно ќе ви е фоликулометријата, и продолжете како и обично. Ако еднаш се случило, не значи дека и следниот пат ќе е така!
После спонтаниот ми зедоа брис дали е се во ред. Со брисот требаше да испитуваат за кандида, херпес генитален и орален, мукоплазма, и друго имаше нешто но сега не можам да се сетам што точно беа. Мене ми открија дека имам само мукоплазма и дека таа била причината за спонтаниот.За оваа инфекција прв пат слушнав во мојот живот Примав терапија и после тоа повторно ми зедоа брис и се беше во ред затоа најдобро е пред да почниме со правење на бебенце да ги направиме потребните микробиолошки испитувања, затоа што и најмала ситница може да биде пречка за тоа. После Кломифенот најбезбедно и најсигурно е да се прима Утрогестан (така ми кажа матичниот) за да се задржи плодот, редовно пратење на ендометриумот, верба во Господ, и некоја од нас ке биде првата која што родила со Кломифен Срекно на сите и Господ да ни е на помош!
Да не мислиш на микоплазма? Уреаплазма и микоплазма бактерии што одат заедно и се земаат со еден брис, најчеста причина се за спонтан абортус
Да, да тие беа! Сигурна сум дека се тие. Не ми текнуваше како се викаат ама сега ми текна дека ги спомна. Сигурна сум
Ги направивме сите микробиолошки испитувања и излегоа сите негативни, т.е. нема никаква бактерија ,а за утрогестан и спомнав на д-р и ми рече дека тоа го давала дури откако ќе потврдиме бременост никако претходно
Можеби е индивидуално и за Утрогестанот мене ми го даде да го пијам кога виде знаци на бременост. Ако ги направивте сите испитувања и се е во ред, тогаш фрлете се на работа и Господ на помош
Јас сум 13ден од менс.и денес бев да видиме до каде стигнале фоликулите,но јас осетив уште вчера и сабајле дека ми пукнаа... и др ми го потврди тоа,сега само да се фрлиме на работа и да продолжам да го ставам утрогестанот,сакам да ве прашам дали кога го ставате после извесно време ви тече малку бело од капсулата или само тоа мене ми се случува