Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Можно е Еци да доцни зошто го задебелува ѕидот на матката :)

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Можно е да е од Утр.но и од Кломифенот е јас го прашав мат.мој кога ми каснеше мене. Ако касни ке касни 2-3 дена максимум, и ако е менз.ке дојди ако не ке треба да чекаме, да утврдиме бременост. Тоа е од стимулацијата од Кломифенот (така ми кажа).

3. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Мене ми го даде Утр. на 14-15 ден од менз. можеби кај тебе не треба да се пие. Мене ми го даде изгледа заради спонтаниот. :@ Тој се дава по препорака на лекар а кај тебе излгеда нема потреба. Другарка ми е бремена 8 недели и пие само фолна а не и спомнал д-рот воопшто за Утрогестан. Така да, не се замарај тоа е индивидуално. Утр. не значи дека сите треба да примаме ;)

4. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Како знаеш дека ти пукнаа?Шо осети како? ме интересира оти мене ми е последен ден со кломифенот..и ништо не осеќам....:(

5. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Значи после седум дена откако го допив кломифенот бев на фоликулометрија, т.е. да види колку фоликули се имаат направено и колкава му е големината, јас бев во четврток и ми рече дека еден фолекул има со големина од 2,3мм а прскале на 2,4мм и ми рече дека во рок од 24ч треба да ја достигне потребната големина, во петокот околу пладне осетив појака болка во долниот дел од стомакот и ми истече поголемо количество на цервикална слуз(онаа ако мрсул растеглива и прозирна) и во неа како да имаше нешто како кафенко, и си претпоставив дека тоа е тоа. А на другиот јајник имав три, отприлика по 2см и тие претпоставувам прснаа во неделата кога имав исто така поголемо количество на цервикална слуз но овојпат беше измешано со повеќе крв и дента неколку пати на бришење забележав крв и ја прашав д-р ми рече дека тоа било овулаторно крварење што е позитивно. Се надевам ти помогнав, и се извинувам за подолгиов пост. Поздрав :*

6. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    да истото беше и кај мене само што кај мене немаше крв,тоа се осека, те боли повеке од левата страна и после тоа тече тој бел секрет :) јас сум втор месец на кломифен и досега не сум примала прегнил,др ми вели дека тоа е одлично што сами пукаат фоликулите.кога ке го допиеш кломифенот после почнуваат да се создаваат фоликули ке го осетиш тоа (ако се создадат повеке и пораснат големи) има некои и не реагираат на кломифенот но тука на форумот нема уште таква случка но и тоа е можно.ајде пиши ни ако осетиш нешто...тука сме за брз одговор :*

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Wanna.be.mum до кога ти кажа др.да го ставаш утрогестанот,оваа мојата др.ми кажа сите да ги употребам 30 :( ,јас досега имам ставено 6, 2 пати по 1,сабајле и вечер ги ставам :(

8. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Еци мене ми рече д-р да ги ставам вагинално само навечер по 1 и така 14дена т.е. 2 недели (од овулација до менс)
    ако фатило превентивно да се задржи :) Тебе ти дала по 2 таблети 15дена зависи кога добиваш значи 30. Незнам зошто по 2 ама слушај ја може заради еднометриумот-незнам.

9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    melek21 ако ти е последен ден со кломифен значи ти е7- 8ден од циклус рано е да осеќаш пукање на фоликули тоа дури по една недела отприлика ;)Сега тие се во фаза на растење, погоре да не се повторувам ти имаат објаснато овулацијата какви симтоми има :) поинтензивни се заради бр на фоликули, мене едниот кога ми пукна ме болеше мноогу стомак цело претпладне вечерта неможев ни односи да имам :sweat:

10. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    И кај мене е така кога ми пука фоликул зависно од која страна ке биди, боли стомакот. Последно ми беше на десната страна стомакот мн ме болеше не можев односи да имам, не можев да напнам, не можев во вц да одам слободно, стомакот како да ке пукнеше во секој момент :lol: мн се исплашив прв пат така ми се случи и појдов на гинеколог, целата испаничена. Ме прегледа и д-рот ми вика: ти чупе во страшна овулација си! Заминвај дома и земај го мажот ти в кревет :lol: :lol: Јасссс потонав од страм :lol: :rofl:

11. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    И јас исто одма на лекар не дека не сум имала поголеми болки јас имам болни циклуси умирам од болка ама ова беше во овулација 3 ден од ко ми ја стави Прегнилот и си викам амааан ако сака џиновска фоликула нека пука неможев односи да имам вечерта :lol: абе и сите тие дена ко навиени на ништо не личеа :tmi: ми се чини заради тоа го избегнувам кломифенот сега си викам поарно една фоликула ама барем опуштен секс :tmi: хехехехе :lol:

12. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Значи ова чекањево ме убива, :headbang: ,помина овулација,поминаа и обавезните односи (што вика мм од доктор препишани, а што е за лек се мора :D ), е сега останува да чекам до 7 септември :o: , денот Д :D , ама дотогаш ми се чини ќе пукнам :@ , само си замислувам некои симптоми, само си ги гледам градите да не има некоја промена, де ми се лоши , де не ми се лоши....
    Мм ми вика ептен се оптеретуваш што сака нека биде, е и јас знам дека е така ама што да правам :fubar: си викам да земам тест околу 1 септ. ама ми е страв од резултатот, што е тука е ќе мора да чекам :smoke:

13. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Ми доаѓа на 26 или 27 ден само претходната менструација ми каснеше 3дена,а еднометриумот ми е 11-така беше на последното мерење.ее ова чекањето ме убива додека да дојде 8ми ке :@

14. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    zenski pomagajte deneska sum mnogu razocarana od zivotot po kratka telefonska raspravija so doktorot doznav deka jajce kletkite ne mi rastele bile mnogu mali i poradi toa nemalo folikuli ;( mislam deka veke nemam zelba za zivot :@ cel zivot mi otide vo voda

15. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Мли4ка не се разочарувај зар е само тој доктор? негуби надеж...ти се обидуваш да забремениш и сега тоа ти го кажува многу нечовечки :( само како некои експерименти си вршат со нас,одма правец друг гинеколог барај и настојувај да ти каже дали има нешто од тоа.со тебе сме негуби надеж :*

16. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Еци и зазарско се бркате со термините за недобивање ајде и ние навиваме со вас :dance: :hug: :hug:

vilimimi каков живот ти отиде по вода немој така, ехееее зарем со денешнава медицина нема да ти ги пораснат фолекулите псссс најмал проблем, да не се секираш ;) Верувај пред една година кога чекав резултати за секое испитување се молев што и да е само да има лек и решение а за твоево ИМА :!:
    Познавам една со 2пати годишно што добиваше па сега има синче ;) Решението ќе си го побараш кај друг д-р со сите резултати ќе отидеш и од почеток ;) :hug:

На zazarsko и eci85 им се допаѓа ова.
  17. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25

На zazarsko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    zenski pomagajte deneska sum mnogu razocarana od zivotot po kratka telefonska raspravija so doktorot doznav deka jajce kletkite ne mi rastele bile mnogu mali i poradi toa nemalo folikuli ;( mislam deka veke nemam zelba za zivot :@ cel zivot mi otide vo voda[/quote]

Уживај не е само тој д-р еден и единствен оди кај друг ;) оди кај некој што има појака опрема, од овој кај што одеше , и поискусен. И нека те види на 3д ехо посигурно е така , немој да се загрижуваш за се има лек 21 век сме ;) ајде само позитивно и не мисли на најлошото :*

19. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Уживај не е само тој д-р еден и единствен оди кај друг ;) оди кај некој што има појака опрема, од овој кај што одеше , и поискусен. И нека те види на 3д ехо посигурно е така , немој да се загрижуваш за се има лек 21 век сме ;) ајде само позитивно и не мисли на најлошото :*[/quote]
    ;( bev kaj poveke doktori no nikoj nisto ne mi kazuva nitu pak mi davaat nekoja terapija eve deneska nekako go isprovocirav doktorot i toj taka mi kaza deka tesko ke ostanam bremena bidejki jajce kletkite mi bile mnogu mali i demek ke trebalo inekcii da primam no sansite bile mnogu mali eve za utre planiram da zakazam pregled kaj toj doktor Organdziski pa ke vidam sto ke bide daj boze da ima nekoja sansa no najkrivo od se mi e sto posle godina vleckanje po doktori pravenje razni ispituvanja i demek se e vo red izleguva deka ima nesto sto ne e vo red znaci neznam sto da kazam kakvi se doktori ima a se odam kaj privatni doktori mislejki deka ke bidat pozainteresirani :(

20. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    da ti kazam najiskreno eci85 premnogu se razocarav da mi kazea barem na vreme sto znam ke primav nekoja terapija pa belkim ke imase podobruvanje a posle godina da doznaes takvo nesto navistina e mnogu bolno da se nadevas sekoj mesec na bebe a ono sansite da bile kako da kazam na nula :x custvuvam nekoja nadez deka ke bide se vo red no ... :( toa e takov e zivotot pred tri meseci doznav deka imam policisticni jajnici i toa od ednokrinolog a dodeka drugite doktori toa ne mi go kazaa ne bev kaj eden ginekolog sigurno kaj petmina i site si molcea a mi velea se e vo red eve utre ke zakazam pregled kaj drug doktor pa ke vidam kakvi mi se sansite ;(