vilimimi знам колку е тоа болно а уште поболно е да го осетиш на своја кожа не се откажувај никако само продолжи со испитувањата а тоа дека ке одиш кај др. Органџиски ти е одличен потег,докторот го фалат многу многу имам многу познати што биле кај него и никоја се нема пожалено нешто, уште повеке ти дава волја да одиш понатаму...закажи и ке ни го кажеш искуството како било па после тебе и ние одиме
Денес бев на гинеколог и имам 3 фоликули од 19мм на десниот јајник а на левиот има ама мали биле...па сега ке видиме...овие 4 дена треба односи на имам....ајде дај боже
супер се Утре веќе ќе бидат 21мм кога ќе достигнат фолекулите одредена димензија после растат брзо 2мм на ден Кој ден од циклус ти е? Ајде сега уживајте супер си реагирала на кломифенот
Душо 12 ден од циклус ми е..така ми рече д-ката....дај боже да е така....а да те прашам зошто ми течи бело густо лепливо...и ме боцкат јајниците...?
Зошто си во овулација со машала убави фоликули теренот е спремен растат фоликулите затоа те боцка, ајде сега поубавото те чека
Јас одмарам овие 2 месеци, претходниот не ми се пиеше а овој не можев имав некои обврски и уште на тоа ми фалеше да мислам пијам чаеви и јадам матичен млеч Ќе продолжам и со кломифенот од Септември ама со еден месец пауза измеѓу терапиите, Ајде чекам од вас убави резултати Ласица88 прва по неколку дена Еци, зазарско..... па ти и така да ме охрабрите да почнам пак поззз и опуштено во смисла да не си го правиш притисокот како мене дека мора да фати од прва доза зошто јас после тоа кога добив неможев да се опоравам
ДЕВОЈКИ ЈАС РЕКОВ АЈДЕ КЕ СЕ ИЗОЛИРАМ МАЛКУ ОД НЕТ И ОД СЕ И ПРЕД ДВА МЕСЕЦИ РЕКОВ КЕ ПРОБАМ СО КЛОМИФЕН МИНАТИОТ МЕСЕЦ НИСТО...И ЗА ОВОЈ ДОКТОРКАТА ВЕЛИ ИМА ОГРОМИ САНСИ СПЕРМОГРАМ СУПЕР ЈАС РЕАГИРАМ СУПЕР И ЕВЕ ПОСЛЕ ТРИ ДЕНА КАСНЕНЈЕ ДЕНЕС ДОБИВ :'( :'( :'( ЗНАЦИ КОГА НЕЕ ПИСАНО НЕЕЕ СТО УСТЕ ДА НАПРАВАМ НЕКА КАЗЕ НЕКОЈ И МАКА НАБАВИВ ПЕРУАНСКА ПИЕВМЕ ЕДЕН МЕСЕЦ НЕЗНАМ ВЕКЕ НИСТООО МНОГУ МИ Е ТЕСКО МН
Сакав да ве прашам, дали по завршувањето на овулацијата чувствувате некои промени на телото, градите ми беа повеќе надуени сега како да ми олеснаа ама сеуште ме болат на допир, меѓутоа ареолите на грепките сеуште ми имаат потемна боја, и одвреме на време чувствувам болка де во едниот јајник де во другиот, и како да ми тече како водичка не можам да го наречам бело прање, нема боја ама баш како водичка и како подмочана се чувствувам , не сакам да се залажувам со симптоми за да не ми биде поголемо разочарувањето ако добијам, меѓутоа ме интересираше дали некоја од вас, посебно еци бидеќи тука сме некаде заедно почнавме да го пиеме кломифенот, дали нешто од ова се случува и кај вас иако знам дека секој организам е различен.... Поздрав
И кај мене беше исто супер фоликули, ендометриум итн. д-р викаше сите услови се совршени и не бидна и јас како тебе многу се разочарав мислев готово пијам кломифен и ќе останам трудна и од кога добив разочарување огромно. Треба трпение очигледно а тоа најтешко ни е ајде нареден месец ќе биде јас психички сега одмарам ама тоа ни е лекција нетреба така да ги подгреваме надежите, ќе биде има жени што од 2ра, 3та доза останале така да земи си време колку ти треба и кога ќе се осетиш спремна почнувај пак да ги пиеш, супер е што реагираме на лекот само треба да се стрпиме Ајде од понеделник тука на странава чекаме неколку трудни мешиња навивам за сите
И кај мене беше истото во целост како и кај вас фоликули, ендометриум задебелен ... д-рот ми велеше дека има шанса за бременост но да се потврдело било рано. Но кога почна крварењето тој ми велеше дека било нормално тоа и дека и понатаму има шанса за бременост. Но изгледа енд.ми беше задебелен од утр.што ги пијам. Кога бев на контрола ми рече да ги прекинам 3-4 дена и после пак да почнам со пиење затоа што ни тој самиот излгеда не знај за што точно станува збор. Ми рече да ги пијам по 2 на ден но јас пијам по 1 затоа што имам една мака : секогаш кога ке се напијам утр. после 10 мин ми се снеарнува почнува да ми се врти , главата да ме боли тоа трае околу 20 минути и после како ништо да не било . Пред некое време кога ги пиев не чуствував ништо, како да не сум се напила нешто. Нормално е ова вака, или треба во целост да ги прекинам па што ке биди ке биди , што мислите вие ???? Сега го чекам историскиот (за мене) 3-ти септември да не ми дојди баба рогата Ај со срека кај сите и Господ да ни поможи
Lasica88 ако имаш такви нуспојави консултирај се телефонски мила и ставај ги вагинално-долго време го земаш утрогестанот да не е поради тоа- незнам, Значи јас кога ја прашав д-р ми рече АПСОЛУТНО исто дејство има и орално и вагинално само вагинално ги избегнуваш лошењето и др работи Дај Боже на 3ти да славиме!
зазарско мое мило значи после овулацијата чуствувам промени на телото исто како тебе,градите не ме болат но ги осекам како подуени,и одвреме навреме имам болка во јајниците и ми тече како водичка и мене и морам да носам секојдневна влошка ајде се надевам дека ке успееме сите што чекаме и што бевме на кломифен
lasica88 почни да го ставаш вагинално утрогестанот може од тоа ти се лоши,јас веке ставив 15 и ми останаа уште 15 да ставам до 8ми но не сум имала никакви проблеми ни крварење ни главоболка буквално ништо.пробај така па ке ја видиш разликата
Едно не ми е јасно мене ми дојде на 18 август...па кломифенот ги пиев од 24 до 27 август...на 29 ојдов на контрола и имаше 3 фолекули од 19 мм ...овие дена имам секој ден однос...ме болат јајниците,ме боцкат..ми теци бело праење..лепливо...е сега јас треба да чекам ДА НЕ МИ ДОЈДИ на 18 така?или?позз и извинете што на секое ве прашувам....<3
Зошто толку доцна кломифенот? го даваат или од 3 ден на циклус или од 5ти ама супер се фоликулите, а циклусот очекувај си го како и секогаш зависи на колку дена ти иди. и месецов ич нека не иди
melek21 како што ти кажа и wanna.be.mum кломифенот сите ние го примавме од 3 или од 5 ден на циклус а кај тебе е тоа многу касно но сепак има фоликули...а зошто на 18? се зависи колку ти трае еден циклус зар на 32 ри ден ти доага.... јас добив на 14ти и чекам да не дојди баба рога на 8ми или 9ти.
Јас имам нередовен мензис...пред да ми дојди бев на терапија со оргаметрил таблети затоа што имав обилно крварење скоро 1 месец...а кломифенот незз оти толку касно ми го даде...но ајде сепак ете има фоликули...затоа се плашам и да не ми дојди ке мислам од нередовна дека ми е...многу се плашам мислам дека никогаш нема мајка да бидам....пре очајна сум.....
Ајде сега не ме терај да те карам како тоа очајна, знаеш колкав процент девојки и жени се борат со проблемот нередовна менс. па имаат не едно туку две-три деца и тоа примери околу мене а јас со менс. точна то саат немам. Важно е со кломифенот знаеш кога е овулацијата а таа ни е најбитна, и циклус и фоликули се е решливо во денешно време. Верувам чекањето ако доцни е тешко затоа тестови има ќе си дознаеш подобро навреме, што и да е