Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Хе хе..ми даваш сила чупе...а во денешницава баш и ти требА поткрепа....не дека од ближните ја немаме...но најдобро е од тој што го има истиот проблем како тебе...тој нАЈмногу те разбира....

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Утрогестанот го земам скоро 3 месеци еднаш само со прекин овој месец и тоа прекинот траеше 3-4 дена и толку, и пак почнав да го пијам. Не знам дали да го ставам вагинално затоа што д-рот ми рече да го пијам. Во почетокот го ставав вагинално многу ми беше полесно, но кога почнав да крварам овој месец ми рече да прекинам 3-4 дена и да почнам да го пијам се додека не видиме за што станува збор |( Уште утре ке се напијам и в понеделник ке одам кај него да му се пожалам за утрог. и да видиме како се движат работите во мешево дали има нешто или е сосем празно |( :wasntme:
    Ајде кај е Господ никој не е! Овој месец сигурна сум дека ке има полно мешиња тука :clap: мислам дека редно е и ние да се израдуваме со бебенца :inlove: после толку мака и труд ;)

3. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    ajde site sto poskoro da se izraduvate i da bidete mamicki pa moze i na bliznacinja kako jas sto imam,veruvajte ke bide kaj site i mn ne vreruvajte na doktori ziv primer sum jas,mesecot koga trebase da pocneme so in-vitro jas ostanav trudna i zamislete so bliznacinja

На eci85, irenna, lasica88 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    bas ubavo rak11 ama do nekade i lekarite treba da se slusaat

5. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    да ве известам најдобри феминки бев кај Др.Органзиски ми правеше 4D ехо ми каза дека матката ми е во ред е сега ми вели да правам други испитувања пак да правам ПАП тест микробиолошки брисеви, прооднос на канали да видам што како е и грлото на матката да видеме дали има затеснување но и тој ми потврди дека немам овулација и дека ке примам или инекции или ке биде ин витро ама немам информација колку дена ке ги примам инекциите ако има некој кој сто знае го молам да ме извести а исто така и за проодност на каналите дали боли испитувањето :worried: поздрав до сите

6. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    ^ Самото испитување (хсг) не ме болеше многу,ама велат ако ти се затнати каналите болело повеќе, кај мене во едниот канал имаше мало грутче и со снимањето се прочисти, ама потоа д-р не ми даде никакви аналгетици и имав неподносливи болки :tmi: , и д-р кај што одам сега ми рече дека требало да примам кетонал инекција за болки после снимањето затоа прашај го д-р за процедурата :!:
    Се најубаво, поздрав :*

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    vilimimi те чекав да споделиш што си направила кај Др.Органдзиски...па нели ти зема брис? јас најдов овде на нет негов ценовник и пишуваше пап тест,колпоскопски преглед тоа прво треба да се направи ако се планира бременост,но сепак супер е тоа што ти кажал,слушај го него и така направи.колку плати за 4д ехо?

8. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    fala na informacijata :)

9. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    eci85 за 4D ехото ми зема 3000 денари не сакаше докторот да ми земе ПАП тест откај него и микробиолошки брисеви ми рече да одам кај матичен лекар вели тоа го испитувам на личности што немаат осигурување а колоскопси преглед ке ми направи откако ке ми заврши циклусот

10. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Драги мои јас денес бев кај д-та и ми рече дека 3-те фоликули ми пукнале...само уште еден треба да пукни денес....и на 15 дај боже да не ми дојди....позз девојки се најдобро

11. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Мила од кломифенот остана трудна или???сега кој месец си? позз се најубаво...

12. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Кажи го рецептот!!! :lol: и ние со близначиња да се израдуваме :rofl: честитки за дуплата радост :*

13. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Јас вчера бев на лекар, 15ти ден од циклус и немав фоликули :( Си се тешам дека пукнале викендов зошто мислам дека 13-14ден имам овулција пуста надеж :lol: , д-р ми рече да одам 3ден од менс и да ми ги види на ехо јајниците и ќе почнувам пак со кломифен 3 месеци со ред, Знае ли некоја годишно колку пати смее кломифен, заборавив да го прашам??? па се мислам онака се клукам со хормони во тие 3 месеци и една-две инсеминации да направам :?:

14. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    ЕЕејј нема губење надеж..ме разбра.....изгледа си имала фолекули и ти пукнале...па сега ајде дај боже да не ти дојди мила.....позз и главата горе...овие се само искушенија...

15. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    piev samo eden mesec vo januari,ostanav vo april poima nemam dali imal nekoe dejstvo

16. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    ajde da vi se vrati isto kako mene,sto poskoro,samo opusteno nema previse da mislite na toa i ke bide,ja koga bev preopteretena nesakase posle si vikam e pa sto saka neka bide ne se zamaram povise i bidna koga najmalku ocekuvav

17. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Cestito imaj si ubava i lesna bremenost :* toa sekogas e taka koga najmalku ocekuvas togas ke se sluci, no rabotata e vo toa sto kaj nas toa e potsvesno vrezano i kolku da se trudime da ne mislime na toa nie pak mislime :worried: znajs kako bese i ti ;)misli na pozitivno samo i na bliznacinjata :* :* kefoj sum za tebe :)

18. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Сигурно пукнале викендов ајде не се секирајјј ;) сега фрлај се на работа не е касно се уште :!: мислам дека кломифенот се зема 3 месеци со ред потоа се прави пауза 2 месеци и пак кломифен. Утрогестанот го прекинав самата завчера го испив последното. Имав некои симптоми за идење и се разочарав ни на д-рот не му се јавив да му кажам ниту пак појдов кај него. Си помислив дека ке ми дојди. И од вчера само си зиркам вгаќи да не ми дошла баба рогата (не сакам ни да ја споменам ) ама ја нема досега инаку како саат швајцарски е :devil: си мислам да не ми касни од кломифенот или од утрогестанот што го земав :( а од друга страна си велам зошто да се надевам воопшто на бременост имав еден фоликул , а со кломиф. имав 5 и не останав а сега со 1 фол. ке останам :worried: ми е страв да земам тест или да одам на контрола. Уфффф ке :@

19. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Lasica да не те замара тоа па и јас еве 2 месеци без кломифен си се потпирам на таа 1 фоликула што ја имам без стимулација (ако ја имам :?: ) битен е квалитетот затоа ќе јадиме матичен млеч ;)
    ако ти доцни од утрогестанот доцни 2-3дена јас кога го прекинав по 2 дена добив ама ајде да се надеваме кај тебе е друго ;) А си размислувала за инсеминации онака се стимулираме, јас се мислам сега во наредните 3 месеци кломифен да напраам една :)

20. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    И ние за тоа размислуваме ама секој месец си велиме „ако нема ништо овој месец, наредниот одиме на инсеминација“. Самите си одовлекуваме не сме сигурни дали го сакаме тоа, инсеминацијата не е 100% сигурна за бременост :?: и навистина не знам што да правиме :^) да видиме што ке излези овој месец баба рогава уште ја нема :envy: се надевам нема ни да ја има наредниве 9 месеци иако не сум сигурна дали станува збор за бременост или пак касни од утрогестанот. Си велам да почекам до 28 ден уште 2 дена што ке се случи и после тоа да направам тест. Се плашаммм :tmi: