Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Сепак, фала на одговорот ;) но јас сум од БТ, не знам можеби маката ке ме натера да идам до Штип за тоа не се знај :wasntme: а дали можеби знаеш колкава е веројатноста да се остани бремена со инсеминација, односно колкави се шансите :^)

2. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    e toa e 50/50se zavisi dali jajcekletkite ke se oplodat,a pogolema e sansata za bliznaci odnosno ako e uspesna skoro sekogas bilo so bliznacinja retko bilo da se pogodi samo edno bebe bidejki tija ja procistuvaat spermata taka kazano gi odbirale najbrzite spermatozoidi so znaci deka ne se znae dalike e edno bebe ili dve

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Веројатноста за близнаци е голема кај ИВФ не кај инсеминациите ;) ;) инсеминацијата нема некоја висока стапка на успешност процентите се мали зошто тоа ти е како дома да си легнал :lol: освен кај слаба подвижност на сперматозоиди тогаш помага, Како и да е се ќе испробаме, мора :*

4. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
  5. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

иииии....стварноо :sweat: :( охх Боже :headbang: ти каснеше или точна беше баба рога?

6. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    lasica88 каде си мила...има нешто ново кај тебе,не држиш во неизвесност...ајде чекаме да не израдуваш :inlove:

7. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Тебаше вчера да ми дојди, и ете ти ја денеска :swear:
    Ајде барем ти и lasica израдувајтe не овој месец

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Уфффф бре :@ :@ која доза ти беше зазарско? Ајде одиме напред важно е кога ќе помини тешкото пак сила да собериш, ќе се откажеме со бебе дома кога ќе се вратиме ;) ;) :*

9. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    mozebi bidejki jas ne sum pravela treba da napravam iste nekoi ispituvanja sto mi gi dade Organdziski vo Stip no jasno mu dade do znaenje deka ke bide ili in vitro ili inseminacija i jas kako sto go svativ a mislam deka dobro go svativ taka mi objasni toj deka so inseminacija ima sansa za bliznaci i toa golema pa sega neznam sto e rabotata kako mi kazale jas taka dadov informacija , keprobame od se pa ke videme sto ke bide :?:

10. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Кај мене нема ништо за радување ;( пред три дена ми дојде :devil: и тоа на 29 ден за прв пат во мојот животтт :headbang: ова станува неподносливо веќе почнува да ме фака инает :envy: денес пак почнав со Кломифен и можеби ке одам на инсеминација, ама уште не сум сигурна ми е страввв не знам што да направам :rock: дај Боже да не израдуваш овој месец, и другите што чекате две цртички :* Со среќааа :*

11. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

lasica88 многу ми е жал,но се знае нема откажување...како треба така ке правиме...и јас сеуште чекамммм :@

12. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    e toa e 50/50se zavisi dali jajcekletkite ke se oplodat,a pogolema e sansata za bliznaci odnosno ako e uspesna skoro sekogas bilo so bliznacinja retko bilo da se pogodi samo edno bebe bidejki tija ja procistuvaat spermata taka kazano gi odbirale najbrzite spermatozoidi so znaci deka ne se znae dalike e edno bebe ili dve[/quote]

Успешноста на инсеминацијата се движи од 5% до 25% и не значи ако се оплоди јајце клетката дека ќе се случи бременост! Има многу други фактори кои влијаат на самиот процес. Само за пример кај вештачкото оплодување се враќаат ембриони ( оплодени јајце клетки ) па во голем број случаи е неуспешно, за жал! Исто и за близначката бремнеост нема врска со инсеминацијата... поќе држи вода да се кажи за ин витрото дека може да резултира со близнаци а за инсеминација..... ти требаат над 5 добри фоликули стимулирани со кломифен и инекции за стимулација па да можеш да се надеваш на близнаци. Пак ќе речам не мора да значи дека ќе бидат повеќе од едно... некои жени природно без никакви лекарства забременуваат со близнаци некогаш има врска и со гените! Секоја жена е посебна приказна.

13. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25

14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    баба рога требаше да дојде вчера но уште ја нема ;) ке ја почекам уште некој ден па може да правам тест,но мислам дека може да ми касни од утрогестанот :$

15. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Ακο τи касни од утрогестанот ке касни само 2-3 дена, мене толку ми каснеше од него. Ама не мора да значи дека тебе ти касни од него, дај Боже да се работи кај тебе за нешто друго :inlove: :inlove: а зошто пиеш уште утрогестан??? Јас веќе скоро 2 недели се немам напиено а не ни планирам да го пијам :rofl: почекај утре 2 дена и направи тест, и дај Боже да се израдувашшш :inlove: срекноо :*

16. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

го завршив утрогестанот уште во недела ми беше последно апче :) сега чекам...фала но не се радувам предвреме ако има нешто секако дека ке ве известам па и тоа да биде баба рога(да скрши нога) :D :*

17. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Девојки малку каснам со одговорот но тестот беше негативен, а веќе на 22 август добив... Премногу каснење...? Мислите дека е од цистите на јајниците..?Ги имам 7, 4 на едниот, 3 на другиот јајник. Се мислам, како се препознаваат дали се водни или крвни цисти...? Може ли некој да ми го објасни тоа... ?

18. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Даваат гинеколозите терапија не ми текнува како се викаат апчињата се пијат откако ке заврши циклусот мислам, сестра ми ги пиеше и ако се водни цисти со терапијата пукаат ако не пукнат значи за другите се работи ;) на сестра ми и пукнаа и д-р и рече дека биле водни. Болки имаш? пред добивање и за време? Најчесто крвните цисти имаат симптоми на остри болки без врска, во некој неодреден период од месецот.Разговарај со матичниот, поззд и среќно ;) ;)

19. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Нека не доаѓа :!: наредни 9 месеци ;) ајде Еци барем ти батали ја темава, да пишуваме во друга тема аман редно време е :lol: повлечи нога :*

20. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    ајде ке биде....еве ја нема уште ;) ке влечам и тоа голема прашина има да се крева :lol: :inlove: само да ја изгониме вештерката :devil: