Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Пролактинот спаѓа во хормоните кои ги испитуваме при хормонален статус така да нема потреба посебно да се испитува ако е ок ;)
    Аман Еци мораше ли и ти месецов :@ јас ја очекувам утре по симптомиве изгледа ќе ти се придружам :(
    Ајде дај Боже претчувството на Ласица да се оствари за нареден месец :* :*

2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    :( ајде барем ти израдувај ме и да негубам надеж да одам понатаму,после одам кај д-р 2 смена ми е да видиме што ке каже она дали треба да продолжам 3ти месец со кломифен :( незнам -ваше мислење? :@

3. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Па ете викаат убаво е да се пие 3 месеци со ред :?: јас си ја очекувам денес :*

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mene ми бил испитан пролактинот, во ред е... а баш сега мислам минатиот месец пиев кломифен, и имав 4 големи фоликули, и ми траеше циклусот само 2 - 3 дена,првиот обилно, вториот помалку, а третиот само кафеав исцедок.. инаку имам нон стоп фоликули, немам полицистичнијајници, ама тоа е, сега ќе паузирам со кломифен, не се земал 2 месеца едно по едно, ке правам пауза 1 месец, па пак ке пијам и одам на 2ра инсеминација, туку прашањето ми е дали да продолжам да ја пијам фолната киселина, бидејќи пијам 3 месеци по 1 апче, и сега дали да почнам нова кутија? Зошто се пие пред да се забремени и на почетокот од бременоста, но пишува 4 месеци, а ако не забременам овој месец?... знае некоја нешто повеќе за ова?

5. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Бев вчера кај д-р и пак кломифен..3 ти месец и после правиме пауза така морало,ми даде само кломифен за нешто+ ке видела после,ми утврди дека ми каснело од утрогестанот цели 7дена , а јас бадијала правев 2 теста ,само сакав да прашам од која фирма е кломифенот што го земате? глупо прашувам но дали има врска тоа незнам.

6. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    да да 3 месеци пиј си го, а не се сеќавам да ти кажам за фирмата баш до скоро го чував паковањето ама го фрлив!!! Ајде трета среќа да те фати :*

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Јас вчера бев кај д-р и ја прашав дали треба да направам пауза после третиот месец со кломифен , и таа ми вика не треба паузи, се пие шест месеци без пауза :^) , се надевам нема да треба да пијам шест месеци , па ќе видиме како сака господ така :!:

8. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Јас почнав со третата доза од вчера,но мене д-р ми кажа дека после ке правиме пауза,дај Боже таа пауза да трае 9 месеци да недојди баба рога да имаме позитивен резултат од трета мајка :*

9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Сите лекари различно како по обичај :!: некој вика 3 месеци, некој 4, некој 6 дека се пие без пауза, а во упатството заборавив што пишуваше Еци ти пиеш прочитај баш ме интересира :?:
    Јас ако добијам денес-утре 3ден ми паѓа за викенд матичниот не работи сама да одам од аптека да си купам??? :?: д-р ми рече да почнам ама можам без рецепт? заборавив а во Јуни пиев :lol:

10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Можеш без рецепт, мада во некои аптеки може и да ти побараат, чисто да знаат дека ти е препишан.
    И во упатството мислам дека стоеше максимум 6 месеци, ама мојава докторка е поборник на 3те месеци :)

11. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Што сум глупава па ќе си ги купам кога ќе добијам нема да чекам 3ден :rofl: :rofl:

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а 3 месеци се пие по ред, или ? Кај мене д-рот ми рече да правам пауза после секое земање, првиот пат зимав по 1 таблета од 50 мг наутро, извадив само еден фоликул и тоа мал, наредниот месец правев пауза, па после тоа пиев 2пати по 50 мг, наутро и навечер, и извадив 4 големи фоликули, правев инсеминација и ништо, сега пак ми рече еден месец пауза, па трета доза, овој месец паузирам, а незнам со која доза ќе одам наредниот месец... А на инт не пишува дали се прави пауза, само пишува да не се пие повеќе од 6 месеци, сега незнам дали по ред, или?

13. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Во упатството пишува : Вообичаено третманот завршува по 1 до 3 циклуси... :^) кај мене производител е Ремедика - Кипар а дали има др.производител незнам...ако има некоја примано со различен произ.нека пиша :(

14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Јас реагирав супер со кломифенот но со 1 таблета наутро и 1 навечер така подобри фоликули се прават од 3ти ден на циклус,мене д-р ми кажа по 3 месеци пауза кај сите различно но незнам зошто.... :^)

15. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    И јас супер изрегирав кога пиев по 2 на ден наутро и навечер :) а докторите сите имаат различна шема како го третираат кломифенот мојот ме искара сто прекинав после една доза ми рече 3 месеци континуирано треба ;) а друга докторка ми рече нема гајле прави паузи штеди ги јајниците демек кломифенот ги троши :!: сите со своја приказна :)
    Јас уште си чекам ништо не осеќам освен долниот дел од стомакот што ми е здрвен и затоа мислам дека ќе добијам :*

16. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Дај Боже да не ти иде 9 месеци :inlove:

17. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    :'( :'( :'( и така по којзнае кој пат разочарување!!! овој пат ме удри од земја прв пат да ми доцни и надежта си го направи своето :(
    Од недела кломифен 2пати на ден па на преглед 9 ден и инсеминација кога ќе биде време ;) фала ви за поддршката ќе ни треба на сите и во наредниов месец :hug: :hug:

18. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    devojki jas znam deka do treti mesec se ode so klomifen i se pravi pauza zasto jajnicite moze premnogu da se ostetat od ovie apcinja jas sum mnogu srekna od klomifenot ostanaf vtoriot mesec bremena imam pisano denes bef na cetiri d bepceto mi e super haha tesko e 420 grama kerkami mi veli mamo kolku e toa kolku edna vekna lep li so sreka na site i da go osetite ova custvo sto go imam vo momentot jas

На eci85 и volsebna им се допаѓа ова.
  19. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Машала, растете си така :) ајде и нас да не стигне среќата твоја :*

20. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    :( ох леле доста иде оваа баба рога кога еднаш ке ни се насмевне и нашата срека :( се изморивме веке...но секој месец се иста песна ;( незнам веке на што уште немам помислено,но не се откажуваме одиме понатаму ке дојде и нашата радост-ВЕРУВАМ дека тоа ке биде наскоро wanna.be.mum

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.