Пролактинот спаѓа во хормоните кои ги испитуваме при хормонален статус така да нема потреба посебно да се испитува ако е ок Аман Еци мораше ли и ти месецов јас ја очекувам утре по симптомиве изгледа ќе ти се придружам Ајде дај Боже претчувството на Ласица да се оствари за нареден месец
ајде барем ти израдувај ме и да негубам надеж да одам понатаму,после одам кај д-р 2 смена ми е да видиме што ке каже она дали треба да продолжам 3ти месец со кломифен незнам -ваше мислење?
mene ми бил испитан пролактинот, во ред е... а баш сега мислам минатиот месец пиев кломифен, и имав 4 големи фоликули, и ми траеше циклусот само 2 - 3 дена,првиот обилно, вториот помалку, а третиот само кафеав исцедок.. инаку имам нон стоп фоликули, немам полицистичнијајници, ама тоа е, сега ќе паузирам со кломифен, не се земал 2 месеца едно по едно, ке правам пауза 1 месец, па пак ке пијам и одам на 2ра инсеминација, туку прашањето ми е дали да продолжам да ја пијам фолната киселина, бидејќи пијам 3 месеци по 1 апче, и сега дали да почнам нова кутија? Зошто се пие пред да се забремени и на почетокот од бременоста, но пишува 4 месеци, а ако не забременам овој месец?... знае некоја нешто повеќе за ова?
Бев вчера кај д-р и пак кломифен..3 ти месец и после правиме пауза така морало,ми даде само кломифен за нешто+ ке видела после,ми утврди дека ми каснело од утрогестанот цели 7дена , а јас бадијала правев 2 теста ,само сакав да прашам од која фирма е кломифенот што го земате? глупо прашувам но дали има врска тоа незнам.
да да 3 месеци пиј си го, а не се сеќавам да ти кажам за фирмата баш до скоро го чував паковањето ама го фрлив!!! Ајде трета среќа да те фати
Јас вчера бев кај д-р и ја прашав дали треба да направам пауза после третиот месец со кломифен , и таа ми вика не треба паузи, се пие шест месеци без пауза , се надевам нема да треба да пијам шест месеци , па ќе видиме како сака господ така
Јас почнав со третата доза од вчера,но мене д-р ми кажа дека после ке правиме пауза,дај Боже таа пауза да трае 9 месеци да недојди баба рога да имаме позитивен резултат од трета мајка
Сите лекари различно како по обичај некој вика 3 месеци, некој 4, некој 6 дека се пие без пауза, а во упатството заборавив што пишуваше Еци ти пиеш прочитај баш ме интересира Јас ако добијам денес-утре 3ден ми паѓа за викенд матичниот не работи сама да одам од аптека да си купам??? д-р ми рече да почнам ама можам без рецепт? заборавив а во Јуни пиев
Можеш без рецепт, мада во некои аптеки може и да ти побараат, чисто да знаат дека ти е препишан. И во упатството мислам дека стоеше максимум 6 месеци, ама мојава докторка е поборник на 3те месеци
а 3 месеци се пие по ред, или ? Кај мене д-рот ми рече да правам пауза после секое земање, првиот пат зимав по 1 таблета од 50 мг наутро, извадив само еден фоликул и тоа мал, наредниот месец правев пауза, па после тоа пиев 2пати по 50 мг, наутро и навечер, и извадив 4 големи фоликули, правев инсеминација и ништо, сега пак ми рече еден месец пауза, па трета доза, овој месец паузирам, а незнам со која доза ќе одам наредниот месец... А на инт не пишува дали се прави пауза, само пишува да не се пие повеќе од 6 месеци, сега незнам дали по ред, или?
Во упатството пишува : Вообичаено третманот завршува по 1 до 3 циклуси... кај мене производител е Ремедика - Кипар а дали има др.производител незнам...ако има некоја примано со различен произ.нека пиша
Јас реагирав супер со кломифенот но со 1 таблета наутро и 1 навечер така подобри фоликули се прават од 3ти ден на циклус,мене д-р ми кажа по 3 месеци пауза кај сите различно но незнам зошто....
И јас супер изрегирав кога пиев по 2 на ден наутро и навечер а докторите сите имаат различна шема како го третираат кломифенот мојот ме искара сто прекинав после една доза ми рече 3 месеци континуирано треба а друга докторка ми рече нема гајле прави паузи штеди ги јајниците демек кломифенот ги троши сите со своја приказна Јас уште си чекам ништо не осеќам освен долниот дел од стомакот што ми е здрвен и затоа мислам дека ќе добијам
:'( :'( :'( и така по којзнае кој пат разочарување!!! овој пат ме удри од земја прв пат да ми доцни и надежта си го направи своето Од недела кломифен 2пати на ден па на преглед 9 ден и инсеминација кога ќе биде време фала ви за поддршката ќе ни треба на сите и во наредниов месец
devojki jas znam deka do treti mesec se ode so klomifen i se pravi pauza zasto jajnicite moze premnogu da se ostetat od ovie apcinja jas sum mnogu srekna od klomifenot ostanaf vtoriot mesec bremena imam pisano denes bef na cetiri d bepceto mi e super haha tesko e 420 grama kerkami mi veli mamo kolku e toa kolku edna vekna lep li so sreka na site i da go osetite ova custvo sto go imam vo momentot jas
ох леле доста иде оваа баба рога кога еднаш ке ни се насмевне и нашата срека се изморивме веке...но секој месец се иста песна незнам веке на што уште немам помислено,но не се откажуваме одиме понатаму ке дојде и нашата радост-ВЕРУВАМ дека тоа ке биде наскоро wanna.be.mum