jas правев ХСГ во државна болница и платив 700 ден, и не боли доколку ти се проодни каналите, доколку не се болело, ама барем знаеш до тоа е, стануваат проодни и одма забременувале
Волшебна извини и немој да ме сватиш погрешно! Ама болката при хсг апсолутно нема врска со проодноста на каналите! Јас од лично искуство ти зборувам, јас бев со аналгезија и пак почувствував болка за време на хсг то а каналите двата ми беа 100% проодни! Истиот ден додека јас лежев пола сат после интервенцијата зедоа една девојка која исто беше за хсг, девојкава беше без аналгезија и рече дека воопшто не осетила болка иако и биле двата јајцеводи запушени! Така да секоја жена е посебна приказна некои повеќе некои помалку болка ама се издржува! И друга информација со хсг не се отпушуваат јајцеводите ако се запушени, туку тоа е исклучиво дијагностичка процедура за да се види состојбата на матката и јајцеводите, и нагласувам со хсг то немаш точност од 100% . Како најсигурна процедира ја сметаат лапароскопијата и хистероскопијата!
Девојки јас стварно незз што се случува со мене...денес бев повторно на мерење и имам 3 фолекулу со 18,16 и 20 мм....матичната ми вели имај односи овие дена....а во пон имав само еден од 23мм и ми пукнал...е ај сега.....
Болката зависи и од проодноста и од ширината на каналите, и јас покрај аналгезија осетив болка траеше 2 сек. радиологот во Плодност ми рече едниот сосема прооден другиот со течноста го проодивме така да можно е и често било забременување ми кажаа после ХСГ токму поради можноста самата течност да пробие мала пречка доколку ја имало иако методата е дијагностичка е кај мене тоа не се случи Забегавме од темата кломифен ама сепак лекови без проодност на канали не е моја препорака
9ти ден денес имам 4 фоликули од 13-16мм се движат- добро е ендометриум слаб 4мм ама ќе пијам до вторник естрофен и ќе го здебелиме, прегнил во вторник, па инсеминација четврток боже здравје ајде што ќе биде ќе биде, моето си го терам е другото е на Бога
Имам една фол. 21мм другите не ни требаат ми вика д-р ендомериум 8мм лепота прегнил вечерва ми стави, уште четврток инсеминацијата да помини ок Еци уште пред некое време сакав да те прашам ама заборавам-имаш со кломифенот некои споредни ефекти, имаш забележано нешто чудно тие 5 дена додека го пиеш?
ајде со среќа, да се надеваме на успешна инсеминација, прва ке ти е? И каде ја правиш, во која клиника и кај кој доктор, ако не е тајна? инаку јас пиев кломифен и излегоа 4 големи фоликули и добар ендометриум, и правев инсеминација во ремедика, ама неуспешна ама да се надеваме дека кај тебе нема да е така... а кога го пиев кломифенот забележав нешто како бело прање, густа течност, ама д-рот рече дека тоа е од неговото дејство (прашанјето не беше за мене, ама да споделам мислење ) уште еднаш со среќа, па известувај не
фала volsebna, успешна неуспешна што сака нека биде мора да се почни од некаде, ако не од прва ќе тераме понатака Ќе ја правам на гинекологија во Битола Јас осеќав овој месец со кломифенот емоциите дека ми се појачани хехехе и имав како светки пред очите некогаш незнам дали е од кломифенот
Супер,ајде со срека...па да ти кажам точно приметувам само подуен стомак друго нешто не, и не ми текнува сега...пиши ни како помина денес-беше на исементација?
Бев сабајле, супер, ништо страшно баш едноставно и би препорачала ако веќе се стимулираш да одиш ама баш нема што да се изгуби само може да се добие ти до каде си немаш дадено инфо за состојбата
"Wanna.be.mum со среќа ајде чекаме позитивни резултати...иначе кај праеше инсеминација?кај кој доктор во болницата во битола?позз се најдобро
Требаше кај Русе ама тој влезе во сала имаше царски, па др Сотир ми ја направи супер е д-р млад ама екстра способен фала за желбите, моето го направив и пак ќе правам ако треба не е воопшто некоја филозофија, па сега што е тоа е
Супер,значи сега треба да чекаш...ајде ке биде...инаку јас треба да чекам уште една недела да недојде баба рога,па да видиме што ке направиме а овој месец бев само на кломифен и ништо + во секој случај ако небиде...ке закажам кај Органџиски во Штип.
Го знам мила и мене тој ме има прегледвано...а да ве прашам нешто можи не е за во ова тема ама ми е итно....пред некој ден односно пред 2 дена ставив вагинална една канестен 1 дали можи да имам однос вечерва ???????
Во принцип не се препорачува зошто ако е инфекција пр. кандида или друго ќе си ја пренесувате со однос еден на друг, а иначе не би требало да има причина зошто не
Dragi moi....denes mnogu mi se losi I imam nagoni na povrakanje....treba na 10 da ne mi dojdi a ne osekam nikakov simtom...I da napomenam imam cesti vrtoglavici....krvta ja ispitav mi e Ok...nezz so e rabotata......pozz:/