Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas правев ХСГ во државна болница и платив 700 ден, и не боли доколку ти се проодни каналите, доколку не се болело, ама барем знаеш до тоа е, стануваат проодни и одма забременувале

2. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Волшебна извини и немој да ме сватиш погрешно! Ама болката при хсг апсолутно нема врска со проодноста на каналите! Јас од лично искуство ти зборувам, јас бев со аналгезија и пак почувствував болка за време на хсг то а каналите двата ми беа 100% проодни! Истиот ден додека јас лежев пола сат после интервенцијата зедоа една девојка која исто беше за хсг, девојкава беше без аналгезија и рече дека воопшто не осетила болка иако и биле двата јајцеводи запушени! Така да секоја жена е посебна приказна некои повеќе некои помалку болка ама се издржува! И друга информација со хсг не се отпушуваат јајцеводите ако се запушени, туку тоа е исклучиво дијагностичка процедура за да се види состојбата на матката и јајцеводите, и нагласувам со хсг то немаш точност од 100% . Како најсигурна процедира ја сметаат лапароскопијата и хистероскопијата!

3. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Девојки јас стварно незз што се случува со мене...денес бев повторно на мерење и имам 3 фолекулу со 18,16 и 20 мм....матичната ми вели имај односи овие дена....а во пон имав само еден од 23мм и ми пукнал...е ај сега.....

4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Болката зависи и од проодноста и од ширината на каналите, и јас покрај аналгезија осетив болка траеше 2 сек. радиологот во Плодност ми рече едниот сосема прооден другиот со течноста го проодивме :lol: така да можно е и често било забременување ми кажаа после ХСГ токму поради можноста самата течност да пробие мала пречка доколку ја имало иако методата е дијагностичка :) е кај мене тоа не се случи :)
    Забегавме од темата кломифен ама сепак лекови без проодност на канали не е моја препорака ;)

5. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    9ти ден денес имам 4 фоликули од 13-16мм се движат- добро е :) ендометриум слаб 4мм ама ќе пијам до вторник естрофен и ќе го здебелиме, прегнил во вторник, па инсеминација четврток боже здравје ;) ајде што ќе биде ќе биде, моето си го терам е другото е на Бога :*

6. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Со среќа :*

7. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Со среќа мила....ете и јас чекам на 10 да не ми дојди....позз и се најдобро.... ;) :inlove:

8. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    со срека...и дај Боже да успееш и заедно да славиме :* :inlove:

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Имам една фол. 21мм другите не ни требаат ми вика д-р :lol: :lol: ендомериум 8мм лепота ;) прегнил вечерва ми стави, уште четврток инсеминацијата да помини ок :!:
    Еци уште пред некое време сакав да те прашам ама заборавам-имаш со кломифенот некои споредни ефекти, имаш забележано нешто чудно тие 5 дена додека го пиеш? :*

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ајде со среќа, да се надеваме на успешна инсеминација, прва ке ти е? И каде ја правиш, во која клиника и кај кој доктор, ако не е тајна?
    инаку јас пиев кломифен и излегоа 4 големи фоликули и добар ендометриум, и правев инсеминација во ремедика, ама неуспешна ;( ама да се надеваме дека кај тебе нема да е така...
    а кога го пиев кломифенот забележав нешто како бело прање, густа течност, ама д-рот рече дека тоа е од неговото дејство (прашанјето не беше за мене, ама да споделам мислење ) уште еднаш со среќа, па известувај не

11. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    фала volsebna, успешна неуспешна што сака нека биде мора да се почни од некаде, ако не од прва ќе тераме понатака ;) Ќе ја правам на гинекологија во Битола :) Јас осеќав овој месец со кломифенот емоциите дека ми се појачани хехехе и имав како светки пред очите некогаш незнам дали е од кломифенот :?:

12. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Супер,ајде со срека...па да ти кажам точно приметувам само подуен стомак :( друго нешто не, и не ми текнува сега...пиши ни како помина денес-беше на исементација?

13. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Бев сабајле, супер, ништо страшно ;) баш едноставно и би препорачала ако веќе се стимулираш да одиш ама баш нема што да се изгуби само може да се добие :) ти до каде си немаш дадено инфо за состојбата :* :*

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ајде со среќа, па за 2 недели чекаме позитивни вести!!!

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  15. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    "Wanna.be.mum со среќа ајде чекаме позитивни резултати...иначе кај праеше инсеминација?кај кој доктор во болницата во битола?позз се најдобро :*

16. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Требаше кај Русе ама тој влезе во сала имаше царски, па др Сотир ми ја направи супер е д-р млад ама екстра способен ;) фала за желбите, моето го направив и пак ќе правам ако треба не е воопшто некоја филозофија, па сега што е тоа е :* :*

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Супер,значи сега треба да чекаш...ајде ке биде...инаку јас треба да чекам уште една недела да недојде баба рога,па да видиме што ке направиме а овој месец бев само на кломифен и ништо + во секој случај ако небиде...ке закажам кај Органџиски во Штип. :*

18. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Го знам мила и мене тој ме има прегледвано...а да ве прашам нешто можи не е за во ова тема ама ми е итно....пред некој ден односно пред 2 дена ставив вагинална една канестен 1 дали можи да имам однос вечерва :$ ]:) ???????

19. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Во принцип не се препорачува зошто ако е инфекција пр. кандида или друго ќе си ја пренесувате со однос еден на друг, а иначе не би требало да има причина зошто не ;)

20. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Dragi moi....denes mnogu mi se losi I imam nagoni na povrakanje....treba na 10 da ne mi dojdi a ne osekam nikakov simtom...I da napomenam imam cesti vrtoglavici....krvta ja ispitav mi e Ok...nezz so e rabotata......pozz:/