Јас изгледа доцнам денес го отварам форумов, не се сеќавам точно мислам 8000ден со аналгезија, најубаво е да се јавиш на тел ќе ти кажат го има на веб страната на Плодност, пиши што ќе биде
Срце јас четврток(следниот) одам за Прилеп на проодност на канали...пошто во Битола немале незз шо...малце се плашам..ама ќе помини...Русе ми рече со аналгезија...а да те прашам мене ми иди на 13 ден да правам..точно е или????
Па најдобро знае тој работи и таму и таму да не се плашиш значи јас секогаш велам- ќе треба да раѓаме така да се ова ќе не направи посилни, болка што ако ја имаш ќе трае 5сек се издржува. Оди опуштено таман е денот Иако процедурата е дијагностичка после неа се случувало да останат бремени зошто контраста која поминува низ каналите ги чисти за поубав пат да имаат сперматозоидите Спермограм имате направено? Прашај го Русе пред ХСГ што да правиш во смисла гладна, чисти црева итн. Среќно
Спермограм имаме напраено...резултат слаби сперматозоиди....т.е.повеќе неподвижни отколку подвижни....
melek21 направи ХСГ оваа недела и се ако е ок, инсеминации е решението ти можеш кломифен колку сакаш да пиеш ама најбрзо со инсеминации остануваат кога се во прашање неподвижни сперматозоиди mariatim ако снема се селиме сите од групава кај што го има, сите куферите и патот под нозе а иначе сега за сега фала бога го има
Во петокот бев на фоликулометрија и ми рече др дека еден фоликул е прснат и уште два се готови да прснат и сум имала усте 2 или 3 ама многу биле мали и да не сум рачунала на нив, па со господ напред ќе видиме што ќе биде овој месец иако некако не се надевам многу веќе се навикнав на негативни тестови и на добивање поздрав
Викендов сеуште трае се надевам убаво го користите Тоа што демек не се надеваме ни е одбранбен механизам за разочарувањето да е помало, а врска нема барем кај мене велам- не, не ама пак се надевам и на крај разочарувањето е исто. надежта не е лоша се додека е позитивна
да, јас уште пред недела дена пишав дека кломифен нема, дефицитарен бил, јас 20 аптеки поминав и ми рекоа дека нема, едвај најдов на едно место, значи може да се најде, ама треба да се прошетаат сите аптеки... затоа не го чекајте денот кога треба да почнете да пиете да си купите, имајте си кутија - две резерва инаку утре одам на 2ра инсеминација, првата беше неуспешна, и овој пат сум под кломифен, имам 2 фоликули- големи, па ќе видиме што ќе биде... поздрав
Женски во петок на проодност...искрено многу се плашам,иако велите дека не боли...сепак и ова работа е индивидуална...да ве прашам аналгезијата помага или...?лелееее многу ми е страв....
Аналгезијата помага и тоа како ! Јас искрено ти ја препорачувам нормално , ако си во можност да си ја дозволиш. Можеш повеќе искуства да прочиташ во темата за проодност ХСГ . Среќно
Незнам Мелек навистина.... Мене докторот ми рече дека ХСГ се прави помеѓу 8 и 12 ден од циклусот! Е сега најверојатно твојот доктор знае како треба... јас мислам дека 14 ден не би требало да е проблем ајде немој да се секираш за 5 минутки се ќе заврши воопшто не е страшно
ајде женски се прфрлам на оваа тема од утре почнувам со кломифенот па ќе видиме како ќе се одвиваат работите се надевам дека за некое време ке се префрлиме во труднички муабети поздрав до ситее
Феминки мои..денес помина и проодноста на канали..искрено кај мене многуууу болно!!!три пати ми пуштија од таа течноста..и крајниот резултат е каналите се проодни....е сега дај боже едно бебенце кај вас па кај мене....позз
Бравоооо мелек21 резултатот е важен ете и тоа помина сега ќе можете слободно на инсеминации ако не го бидни поинаку