Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Извини дА те прашам..колку пари ти зедоја во плодност за проодност на канали?итно ми е...позз :inlove: :*

2. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Јас изгледа доцнам денес го отварам форумов, не се сеќавам точно мислам 8000ден со аналгезија, најубаво е да се јавиш на тел ќе ти кажат го има на веб страната на Плодност, пиши што ќе биде :*

3. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Срце јас четврток(следниот) одам за Прилеп на проодност на канали...пошто во Битола немале незз шо...малце се плашам..ама ќе помини...Русе ми рече со аналгезија...а да те прашам мене ми иди на 13 ден да правам..точно е или????

4. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Па најдобро знае тој работи и таму и таму ;) да не се плашиш значи јас секогаш велам- ќе треба да раѓаме така да се ова ќе не направи посилни, болка што ако ја имаш ќе трае 5сек се издржува. Оди опуштено таман е денот ;) Иако процедурата е дијагностичка после неа се случувало да останат бремени зошто контраста која поминува низ каналите ги чисти за поубав пат да имаат сперматозоидите :lol: Спермограм имате направено? Прашај го Русе пред ХСГ што да правиш во смисла гладна, чисти црева итн. Среќно :sun: :sun: :sun:

5. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Спермограм имаме напраено...резултат слаби сперматозоиди....т.е.повеќе неподвижни отколку подвижни....

6. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    кломифен нема веке во македонија :(

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    325.326
    Kako nema?drugarka mi vcera zede

8. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Како можи да нема...во Битола има....побарај секаде мора да има....позз се надобро... |( :inlove:

9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    melek21 направи ХСГ оваа недела и се ако е ок, инсеминации е решението ти можеш кломифен колку сакаш да пиеш ама најбрзо со инсеминации остануваат кога се во прашање неподвижни сперматозоиди ;) ;)
    mariatim ако снема се селиме сите од групава кај што го има, сите куферите и патот под нозе :rofl: :rofl: а иначе сега за сега фала бога го има ;)

10. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Во петокот бев на фоликулометрија и ми рече др дека еден фоликул е прснат и уште два се готови да прснат и сум имала усте 2 или 3 ама многу биле мали и да не сум рачунала на нив, па со господ напред ќе видиме што ќе биде овој месец :tmi: иако некако не се надевам многу веќе се навикнав на негативни тестови и на добивање :swear:
    поздрав :*

11. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Викендов сеуште трае се надевам убаво го користите :rofl: Тоа што демек не се надеваме ни е одбранбен механизам за разочарувањето да е помало, а врска нема :lol: барем кај мене велам- не, не ама пак се надевам и на крај разочарувањето е исто. ;) надежта не е лоша се додека е позитивна :*

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    да, јас уште пред недела дена пишав дека кломифен нема, дефицитарен бил, јас 20 аптеки поминав и ми рекоа дека нема, едвај најдов на едно место, значи може да се најде, ама треба да се прошетаат сите аптеки... затоа не го чекајте денот кога треба да почнете да пиете да си купите, имајте си кутија - две резерва
    инаку утре одам на 2ра инсеминација, првата беше неуспешна, и овој пат сум под кломифен, имам 2 фоликули- големи, па ќе видиме што ќе биде... поздрав

13. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Женски во петок на проодност...искрено многу се плашам,иако велите дека не боли...сепак и ова работа е индивидуална...да ве прашам аналгезијата помага или...?лелееее многу ми е страв....

14. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Аналгезијата помага и тоа како ! Јас искрено ти ја препорачувам нормално , ако си во можност да си ја дозволиш. Можеш повеќе искуства да прочиташ во темата за проодност ХСГ . Среќно

15. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    А душо мене ми рекоја во петок..а ми иди 14 ден во ред е то..да не е касно?

16. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Незнам Мелек навистина.... Мене докторот ми рече дека ХСГ се прави помеѓу 8 и 12 ден од циклусот! Е сега најверојатно твојот доктор знае како треба... јас мислам дека 14 ден не би требало да е проблем :!: ајде немој да се секираш за 5 минутки се ќе заврши воопшто не е страшно :*

17. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    ајде женски се прфрлам на оваа тема од утре почнувам со кломифенот па ќе видиме како ќе се одвиваат работите се надевам дека за некое време ке се префрлиме во труднички муабети :) :) :) :) поздрав до ситее :* :* :* :* :* :*

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Среќноооо :sun: :sun: :sun: :sun:

19. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Феминки мои..денес помина и проодноста на канали..искрено кај мене многуууу болно!!!три пати ми пуштија од таа течноста..и крајниот резултат е каналите се проодни....е сега дај боже едно бебенце кај вас па кај мене....позз

20. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Бравоооо мелек21 резултатот е важен :clap: :clap: ете и тоа помина ;) сега ќе можете слободно на инсеминации ако не го бидни поинаку :sun: :sun: :sun: